Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 27

Welkom bij een nieuwe aflevering van bordspelnieuws! Deze week in het nieuws: Ticket to Ride: Rails & Sails. Rails en... sails? Jawel, nadat je in de Nederland uitbreiding al met de trein naar Terschelling kon kun je nu zelfs de wereldzeeën oversteken! Met de boot weliswaar, maar toch. In deze, blijkbaar gelimiteerde, versie van Ticket to Ride komt er meer kijken bij het voltooien van routes dan ooit tevoren. Naast treintje plaats je ook bootjes en havens op het dubbelzijdige speelbord. Het betreft hier dan ook niet een uitbreiding maar een nieuw opzichzelfstaand spel. Ook zo enthousiast? Gelukkig heeft Days of Wonder twee nieuwtjes die helpen dat enthousiasme een beetje terug in toom te krijgen: 1. De adviesprijs bedraagt €70! We mogen het hier dan wel over een standalone spel hebben maar dit is nog steeds bijna tweemaal zo veel als andere Ticket to Ride uitvoeringen. 2. We moeten nog tot september wachten voordat we dit spel kunnen uitproberen. Het zijn maar een paar maanden maar toch, het is blijkbaar al helemaal klaar dus waarom moeten we nog zolang wachten?

Ticket to Ride: Rails & Sails


Speciale uitgave van Ticket to Ride: Rails & Sails. Deze nieuwe Ticket to Ride bevat een dubbelzijdig bord, waarvan één kant de wereldkaart bevat en aan de andere kant heb je de Great Lakes van Noord-Amerika. Deze nieuwe versie geeft je de kans om de horizon uit te breiden via vaarroutes.

Ticket to Ride Rails & Sails bevat de volgende inhoud:
- 1 dubbelzijdig bord
- 165 Treinen
- 250 Schepen
- 15 havens
- 5 scoring markers
- 140 reiskaarten(trein, schip, double ship & wild)
- 120 ticketkaarten(65 voor de wereld, 55 voor de Great Lakes)

Kickstarter Update

Fugitive


Fugitive - a tense two player deduction card game, full of close calls and great escapes - all packed into 10 minutes!

Een asymmetrisch kaartspel voor twee spelers waarin de ene speler het gedrag van de andere probeert te voorspellen, en dat allemaal in 10 minuten! Het spel kost $18, is EU friendly (geen invoerkosten) en je krijgt de mogelijkheid om andere spellen van dezelfde auteur (zoals Paperback, erg benieuwd naar!) mee te bestellen. Als de beschrijving je nog niet kan overtuigen, of je kan niet wachten, dan is er ook nog de mogelijkheid om het spel alvast te proberen door het zelf uit te printen. Ik weet wat ik ga doen als ik vanavond thuis kom!

Geplaatst door Thomas op 07-07-2016 17:22
Aantal keer bekeken: 1222

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 07-07-2016 17:53
( PM )
Laat je weten wat je van Fugitive vond Thomas als je hem uitprobeert?

En bij Ticket to Ride Rails en Sails schrok ik ook eerst van de prijs, maar je moet bedenken dat het een standalone is met een extra bord (de andere standalones hebben 1 bord) en daarnaast nog 250(!) schepen, dus je krijgt soort van 2 spellen in 1.
Ik vind het nog steeds duur, eerst maar is op SPIEL uitproberen en dan hopelijk voor 60e vinden.