Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Codenames pakt grootste bordspellenprijs

Zoals elk jaar werden ook dit jaar weer de Spiel des Jahres awards uitgedeeld in Duitsland. Deze prijs wordt als de meest prestigieuze bordspellenprijs gezien en wordt vooral gegeven aan spellen die met het gezin te spelen zijn. In het verleden zijn Catan (1995), Carcassonne (2001) en Ticket to Ride (2004) al trotse bezitter van de titel geworden.
Dit jaar is Codenames met de titel ervandoor gegaan. Imhotep en Karuba grepen net mis.

Voor de ingewikkeldere spellen is er de 'Kennerspiel des Jahres'. Deze werd dit jaar gewonnen door Isle of Skye die al door ons gerecenseerd is en 4.5 budgies kreeg. Daarmee liet het Pandemic Legacy en T.I.M.E. Stories achter zich.

De kinderen kunnen hun hart dit jaar ophalen met Stone Age Junior, wat de titel Kinderspiel des Jahres kreeg.

Ook al ben ik zelf helemaal verliefd op Pandemic Legacy, snap ik de keuze voor Skye. Skye is een mooi concept een een stuk traditioneler bordspel dan Pandemic Legacy wat je maar maximaal 24 keer kunt spelen. Skye kun je nog jaren plezier van hebben en dat gaan we zeker nog doen!

Wat vinden jullie van de winnaars?

Geplaatst door CandyShine op 21-07-2016 12:50
Aantal keer bekeken: 1171

Reacties

Door Flapperbol (625 reacties) op 21-07-2016 17:45
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Codenames kan ik mij wel in vinden, snel uit te leggen aan non-gamers en erg vermakelijk.
Isle of Skye heb ik niets mee. Ik heb er meerdere reviews van gezien maar het trekt mij absoluut niet. De artwork vind ik niet mooi en het doet mij teveel denken aan Carcasonne met wat extra's (ik heb een hekel aan Carcasonne).
Door Skull_kid (2509 reacties) op 22-07-2016 20:50
Rol: Forum Moderator
( PM )
Codenames schijnt erg leuk te zijn, maar Codenames Pictures (oid) schijnt nog beter te worden, omdat foto's beter te beschrijven zijn! Wacht dus even met het kopen van Codenames op die nieuwe release Zou dit jaar moeten komen volgens mij.
Door Thomas (57 reacties) op 25-07-2016 19:04
( PM )
Yay, Codenames! Verassend dat Skye Kennerspiel wint voor Legacy en T.I.M.E. Stories, vooral omdat het eigenlijk niet een heel bijzonder spel is. Een heel goed spel is het zeker, en ook een van mijn favorieten van de afgelopen tijd, maar totaal niet vernieuwend en eenzelfde soort ervaring die vele andere Eurogames bieden. Legacy en T.I.M.E. Stories (ik ben nu al moe van die naam typen) daarentegen hebben het bordspellandschap echt op hun kop gezet en bieden ervaringen en verhalen die voorbij gaan aan wat we gewend zijn uit een spel te krijgen. Gemiste kans van de jury om dat niet te belonen!