Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

LEGO Creator Winter Holiday Train officieel aangekondigd

We zijn van LEGO wel gewend dat er ieder jaar weer leuke sets verschijnen in het thema kerst. Van snoephuisjes tot hele winter steden en van Advent kalenders tot aan Santa's Workshop. Ook dit jaar staat er weer een set voor ons klaar en dit keer in de Creator Expert serie. De set is vandaag officieel aangekondigd en het gaat om de LEGO Winter Holiday Train (Creator Expert) (10254).

De set zal bestaan uit 734 onderdelen en komt met een volledige cirkel aan rails om de trein op te laten rijden. Er zitten vijf minifiguren bij: De locomotief bestuurder, een conducteur,een oma en twee kinderen.

Er zijn vijf elementen om te bouwen. Allereerst is er de locomotief. Uiteraard volledig in de kerstkleuren en met details zoals een kerstkrans aan de zijkant en rook gemaakt van LEGO blokjes die uit de schoorsteen komen. Je kunt het dak er af halen om zo makkelijk in de cabine te kunnen waar de treinbestuurder te vinden is. Achter de locomotief is de wagon voor de steenkolen. Heel bijzonder is dit karretje niet, maar uiteraard zijn de details van witte takken met lampjes aan de zijkant een vrolijk detail en een toevoeging voor de sfeer.

Achter de steenkolenwagon zit het leukste gedeelte: de wagon met cadeaus en de kerstboom. De cadeaus bestaan uit pakjes, maar ook uit speelgoed. Zo is er een zeilboot, een bestuurbare robot, een opwindauto, een brandweerwagen en een ruimteschip die met de kleuren gebaseerd is op de LEGO ruimtesets van vroeger. Om de kerstboom rijd er ook nog een speelgoedtrein. Rijd? Ja, want zodra de grote trein gaat rijden gaat de kerstboom die voor op de wagon staat namelijk draaien en zal het kleine speelgoedtreintje ook rijden rond de kerstboom. Een geweldig detail wat leuk blijft om naar te kijken.

Het laatste gedeelte van de trein is een wagon waar de minifiguurtjes in plaats kunnen nemen. Ook deze is weer in de kerstkleuren gebouwd. In de wagon is er plaats voor twee figuren. In het midden staat er een tafel met een lampje en een gele LEGO mok. Net als bij de locomotief kan het dak er af om makkelijk bij de figuren te kunnen. Aan de zijkant zitten witte kersttakken met lampjes die we bij de steenkolenwagon ook al gezien hebben en de trein dus een geheel maken.
Na deze vier elementen blijft er nog een laatste over en dat is een perron. Het is een klein platform van met een bankje er op met plaats voor twee figuren. Naast het perron staat een lantaarnpaal waar gouden studs en een kerstkrans aan hangt om ook de kerstsfeer van dit gedeelte helemaal af te maken.

Het is mogelijk om de set uit te breiden met een LEGO Power Functions set. Deze zit niet bij de set dus die zal je, mocht je die nog niet hebben, apart er bij moeten kopen. Hierdoor kun je zorgen dat je zelf niks meer hoeft te doen en de trein vanzelf rond zal rijden.

De grootte van de trein is in totaal 52cm lang, 12cm hoog en 7cm breed. Het spoor bestaat uit 16 kromme elementen waardoor de trein in een cirkel zal rijden. De diameter van het spoor is iets over de 70cm.

Vanaf 1 oktober 2016 zal de set via shop.LEGO.com verkrijgbaar zijn. Waarschijnlijk kunnen de VIP members de set al vanaf 15 september in huis halen. In Nederland zal de set €104,99 gaan kosten. Wil je hem goedkoper dan kun je altijd nog in Duitsland de set halen voor €89,99. Uiteraard horen bij een aankondiging ook foto’s en een designer video dus ik zou zeggen kijk en geniet. En laat ons even weten in de comments of deze set ook bij jou rond de kerstboom zal rijden.




















Geplaatst door Fantasyfreak op 11-08-2016 20:43
Aantal keer bekeken: 2238

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 11-08-2016 22:57
Rol: Forum Moderator
( PM )
Oh wat episch! Zou 'm bijna kopen voor onder de kerstboom. Niet als cadeau, maar echt om 'm rondjes te laten rijden Alleen jammer dat ie dat niet zelf kan doen zonder nog iets extra's te kopen.
Door Niels (194 reacties) op 11-08-2016 23:18
( PM )
Ik heb nog een Star wars Lego: mindstorms te koop waarvan je de programmeerbare module kan gebruiken...
Zodra ik alle onderdelen vind

Maar ja, die zal vast niet in die trein passen...ziet er wel erg tof uit!
Door Lars1216 (120 reacties) op 12-08-2016 19:12
( PM )
Oh die is echt gaaf. En €100 valt me dan nog wel.mee
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 13-08-2016 00:51
( PM )
Prijs voor NL is nu officieel bekend en wordt €104,99
Door Droopy (79 reacties) op 13-08-2016 23:06
( PM )
Wat een geweldige set. Ik denk dat ik hem wel in Duitsland op ga halen als ik weer eens naar Oberhausen ga. Voor de Duitse prijs is het een prima set, maar voor de Nederlandse prijs zou ik hem toch laten liggen.