Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nog maar 6 nachtjes slapen tot Spiel!

Nog maar 6 nachtjes slapen en dan kunnen wij bordspelliefhebbers ons weer helemaal uitleven met de nieuwste spellen tijdens Spiel. De allergrootste bordspellenbeurs ter wereld vind 13 t/m 16 oktober a.s. plaats in Essen Duitsland.

Tijdens deze beurs showen meer dan 1000 standhouders uit meer dan 50 landen hun nieuwste bordspellen op een 68 000 vierkante meter grote oppervlak.

Tevens wordt de prijs Spiel des Jahres uitgereikt op deze immense beurs.

Voor meer informatie over Spiel, klik hier



Vanuit Budgetspelen staan we al te trappelen en zijn we natuurlijk woensdag 12 oktober op de persdag aanwezig. Wij zullen jullie die zelfde avond alvast de leukste nieuwtjes doorgeven, maar wij zijn natuurlijk ook erg nieuwsgierig wie van jullie heen gaan en waar jullie naar toe gaan!
Laat het ons weten in de comments hieronder!

Hieronder alvast de verwachtingen van het budgetspelen team:

Carientje
Het is voor mij de eerste keer dat ik naar Spiel ga en laat het daarom ook grotendeels over mij heen komen. In mijn enthousiasme zal ik ongetwijfeld van hot naar her rennen en mijn ogen uitkijken! Waar ik vooral naar uit kijk is de nieuwe uitbreiding van CGE Games Alchemists: The King's Golem en de uitbreiding Aztecs voor Imperial Settlers van Portal Games.
Verder wil ik kijken bij The Broken Token voor “The Big Damn Crate”, een prachtige handgemaakte houten opbergdoos voor Firefly the Game en de uitbreidingen en wil ik kijken bij de geweldige games van Cool Mini or Not die er ook met een stand staan. Als laatste probeer ik nog even aan te schuiven bij de Kickstarter van Pixie Queen, die momenteel nog loopt en de demogame van de inmiddels afgelopen Kickstarter Vikings Gone Wild. Maar mijzelf kennende, kom ik vast met veel meer terug dan wat nu op mijn lijstje staat.



CandyShine
Hallo allemaal! Elk jaar lijkt het alsof mijn lijstje van must-see's en must-buys langer en langer wordt. Maar met het feit dat er elk jaar meer en meer booths bijkomen is dat niet heel vreemd. Het spel waar ik dit jaar extra naar uitkijk is Ice Cool. In dit spel speel je of de pinguinleerlingen die wel zin hebben in een vissnackje tijdens hun lessen of de hall monitor die deze leerlingen weer terug het klaslokaal in wil dirigeren. De pinguins zijn rond aan de onderkant waardoor je ze met effectjes door de ruimtes kunt flicken of zelfs kunt laten springen. De doos zelf dient als de verschillende schoolruimtes en geef nou toe ziet dit spel er niet gewoon supervet uit?!





Fawful
Dit jaar ga ik voor het eerst naar Spiel en ik mag gelijk Budgetspelen vertegenwoordigen op de persdag, dus ik zit me al een paar weken te verheugen op de beurs. Aangezien er zo'n 1000 nieuwe spellen uitkomen zal ik bij lange na niet alles kunnen (en willen) spelen. Ik wil vooral de spellen uitproberen die ik niet zo snel zou kopen, zoals dragon and flagon. Daarnaast ben ik benieuwd naar spellen van buitenlandse ontwerpers die hier vaak de winkel niet eens halen zoals die van uitgever Jappon Games. Er moeten natuurlijk ook de nodige spellen aan de verzameling worden toegevoegd (Arboretum en 3 wishes staan hoog op het lijstje) dus voor mijn bankrekening is het waarschijnlijk een minder fijn evenement. Als het lukt zal ik jullie tijdens Spiel op de hoogte houden van alle nieuwtjes en anders sowieso erna zodat jullie ook thuis een beetje kunnen meegenieten.



Thomas
Hieronder de Spellen waar ik naar uitkijk tijdens Spiel:

Inis – Gepreordered: Ik ben een groot fan van Kemet, dat spel vormt de ideale combinatie tussen Eurogame en Ameritrash. Inis (van dezelfde uitgever) lijkt die traditie voort te zetten: mooie art en miniatures met interessante en conflictrijke gameplay.

Odin – Gepreordered: Op de een of andere manier weet Uwe Rosenberg altijd super elegante spellen te maken: ze zien er op het eerste gezicht ingewikkeld uit maar als je ze eenmaal speelt valt alles op zijn plaats. Odin is zijn grootste en, op het eerste oog, ingewikkeldste spel tot nog toe. Dat belooft wat!

Diamant: Iello versie van Incan Gold, een bekend push-your-luck spel dat al een tijd op mijn lijstje stond. Nu in een nog mooiere uitgave!

Unicornus Knights: Disclaimer: Ik heb een zwak voor Japanse bordspellen. De mechanismen en artwork is zo exotisch dat ik er meteen warm van wordt. Van de maker van Love Letter is Unicornus Knights een soort half co-op escort missie, ben benieuwd!



Geplaatst door Carientje op 07-10-2016 18:05
Aantal keer bekeken: 1409

Reacties

Door Angelus__M (294 reacties) op 07-10-2016 18:19
( PM )
Helaas kan ik er niet naar toe maar ik kan niet wachten op jullie reviews / verhalen / etc.
Ik zal zeker de website in de gaten houden! Voor degene die wel gaan heel veel plezier, ik ben jaloers
Door Bleh (243 reacties) op 07-10-2016 18:21
( PM )
Afgelopen jaren wel geweest, dit jaar helaas niet. Ik kijk uit naar de mooie berichten .
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-10-2016 19:18
( PM )
Ik ga samen met Fawful naar de persdag met mijn camera in de aanslag, dus we zullen jullie zeker van interessant beeldmateriaal voorzien
Door Egg citizen (944 reacties) op 07-10-2016 21:56
( PM )
Ik ga de donderdag en vrijdag als alles mee zit.
Heb al lijstje opgesteld van spellen die ik eigenlijk wil zien/ spelen ... zitten wel een paar interessante tussen.
Mijn top 10 om in ieder geval even langs te gaan:

Scythe
Cry Havoc
Days of Ire: Budapest 1956
Vikings Gone Wild
Sword & Sorcery
Gloomhaven
Pixie Queen
Portal of Morth
Vikings on Board
Justice League: The Board Game

De vikings spellen hebben wel een andere reden dan de andere spellen.
Vikings gone wild, omdat ik die gebacked heb
Vikings on Board, omdat ik die gewonnen heb (maar moet hem nog ontvangen)
De rest veelal omdat ik ze eens voorbij heb zien komen of er goede verhalen over heb gehoord.
Justice League the board game is daarbij echter een uitzondering... gezien ik daar eigenlijk helemaal niets van heb gehoord.
Door CandyShine (1137 reacties) op 08-10-2016 01:32
( PM )
Cry Havoc heb ik al gepreorderd. Verder ga ik donderdag uiteraard mech vs minions bestellen of naja ik zit op SPIEL dus mijn vriend gaat het bestellen
Door Tailsknux (261 reacties) op 08-10-2016 18:18
( PM )
Ik ben er jaren geleden geweest. Erg groot kan ik mij nog herinneren. Veel plezier allen!
Door Carientje (624 reacties) op 09-10-2016 14:15
( PM )
Quote:

De vikings spellen hebben wel een andere reden dan de andere spellen.
Vikings gone wild, omdat ik die gebacked heb
@ Egg citizen, Kom anders vrijdag langs bij Vikings Gone Wild, ik heb deze ook gebacked en sta i.i.g. de vrijdag bij ze in de stand te helpen.

En ga ook zeker even langs bij Pixie Queen, deze heb ik op Noorderspel gespeeld en is echt een aanrader!

Door Egg citizen (944 reacties) op 11-10-2016 12:50
( PM )
Quote:
[..]

@ Egg citizen, Kom anders vrijdag langs bij Vikings Gone Wild, ik heb deze ook gebacked en sta i.i.g. de vrijdag bij ze in de stand te helpen.

En ga ook zeker even langs bij Pixie Queen, deze heb ik op Noorderspel gespeeld en is echt een aanrader!


Ha ha, goed om te weten, dan zal ik deze inplannen voor de vrijdag . Moet sowieso nog een betere planning maken dan alleen een lijstje spellen. Schijnt belangrijk te zijn voor een grote beurs als deze?

en ja, Pixie queen staat op de lijst om ook gespeeld te worden. Wel slim van ze, dat de kickstarter nog loopt als Essen bezig is
Door CandyShine (1137 reacties) op 11-10-2016 14:15
( PM )
Quote:
[..]


Ha ha, goed om te weten, dan zal ik deze inplannen voor de vrijdag . Moet sowieso nog een betere planning maken dan alleen een lijstje spellen. Schijnt belangrijk te zijn voor een grote beurs als deze?

Maak is een account aan op tabletop together daar kun je op basis van de SPIEL new games lijst op boardgamegeek een eigen persoonlijke lijst maken, waar ook de prijzen en de boothnummers bij staan en comments toevoegen over het spel. Ze hebben ook een speciale printoptie dat je je lijst ook makkelijk op de beurs mee kunt nemen. Ideaal! Voor de geintereseerden is dit mijn lijst SPIEL lijst met alle spellen waar ik naar uitkijk (negeer de comments, dat zijn mijn minions van de spellenvereniging die spellen gaan uitproberen, kan niet overal tegelijkertijd zijn :p)
Door Egg citizen (944 reacties) op 14-10-2016 23:51
( PM )
De afgelopen dagen op Spiel geweest, Spiel zit er nu op voor mij. Gedurende deze 2 dagen, mij kunnen beperken tot het kopen van 2 spellen en een aantal promotionals (extra kaartjes voor 7 wonders bijvoorbeeld en een mini uitbreiding voor five tribes)... de spellen overigens niet gekocht op Spiel :s