Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bezoek dit weekend het Spellenspektakel en krijg een goodiebag!

Budgetspelers opgelet! Ben je niet naar Spiel geweest of heb je daar net niet die game kunnen vinden die je zoekt, niet getreurd, want dit weekend vindt het Spellenspektakel plaats. Op zaterdag 12 en zondag 13 November kan je je hart weer helemaal ophalen op de grootste Spellenbeurs van Nederland.



Tijdens deze beurs zullen een aantal grote Nederlandse uitgevers weer hun leukste spellen presenteren. De namen van o.a. 999 Games, White Goblin Games, The Game Master, Portal Games, Jumbo, Queen Games en Haba zijn al bevestigd!Ook zijn diverse spelverenigingen aanwezig en kan je gezellig bij ze aanschuiven voor een spelletje en een praatje. De uitgeprobeerde spellen zijn uiteraard tijdens de beurs te koop bij de diverse winkels die aanwezig zijn. Kijk op de Spellenspektakel site voor een volledig overzicht van alle uitgevers, verenigingen en winkels.

Mocht je liever mee willen spelen in een toernooi, dan kan dat ook. Er worden diverse georganiseerd, waaronder Magic the Gathering: Dutch Open Series, Qwixx, Orleans en Rifugio. Je kan je nogvia de site inschrijven voor de diverse toernooien.

Ontmoet spelkampioenen
Heb je vanuit je kindertijd nog een onopgeloste Rubik’s Cube liggen? Neem deze dan mee naar het Spellenspektakel, want oud- wereldkampioen Ron van Bruchem is aanwezig voor demonstraties. Hij kan in 9.55 seconden een Rubik’s Cube oplossen. Of ontmoet Strategokampioen Max Roelofs en tweevoudig Wereld- en Nederlands Kampioen Tim Slagboom en daag ze uit voor een potje.


Uitreiking Nederlandse Spellenprijs
Op zaterdag 12 november vindt tevens alweer de 16e uitreiking plaats van de Nederlandse Spellenprijs. De Nederlandse Spellenprijs is de kwaliteitsprijs voor de in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen.
Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. In deze categorie zijn de volgende spellen in de race: Avonturenland (HABA), Codenames (White Goblin Games) en Quadropolis (Days of Wonder).
Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring. In deze categorie strijden de volgende spellen om de hoogste eer: De Alchemist (The Game Master), Haspelknecht (Quined Games) en Marco Polo (999 Games).




Sinterklaas en Tom & Jerry
Het gehele weekend zijn er naast het spelen en kopen van spellen diverse leuke activiteiten gepland.
Zo kunnen ouders met kinderen de intocht van Sinterklaas live volgen op een videoscherm en als je je kindje vooraf aanmeldt en de schoen laat zetten, zorgt Haba voor een leuk cadeautje.
Voor grote en kleine kinderen is er zondag een gastoptreden van Tom en Jerry. Vanaf 11.00 uur kan je je favoriete tekenfilmhelden ontmoeten.

Spellenavond Holiday Inn
Geen zin om zaterdag direct naar huis te gaan? Geen probleem, want zodra zaterdag de deuren van het Beursgebouw sluiten, gaat het Spellenspektakel gewoon verder bij het Holiday Inn aan de overkant van de straat. Onder het genot van een drankje kan je tot middernacht je nieuwe aanwinsten spelen.Deze avond is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen kamer hebt gereserveerd ben je van harte welkom.

Gratis goodiebag
Zorg dat je op tijd komt! Want in samenwerking met 999 Games en Cartamundi geeft het Spellenspektakel op beide dagen een goodiebag met een gratis spel weg voor de eerste 2500 bezoekers.

Wat: Spellenspektakel 2016
Waar: Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
Wanneer: 12 en 13 november van 10.00 – 18.00 uur
Entree: Dagkaarten vanaf € 10,50 per volwassene, kinderen tot 4 jaar gratis

Voor meer informatie kijk op de website spellenspektakel.nl.





Geplaatst door Carientje op 07-11-2016 11:02
Aantal keer bekeken: 1753

Reacties

Door Mmniet (10 reacties) op 07-11-2016 12:05
( PM )
Gratis spel! Nice!

Ik ga er dit weekend heen met mijn vrouw, veel zin in!
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-11-2016 13:04
( PM )
Ik ga zaterdag! Leuk dat ze 's avonds nog die spelavond doen. Hopelijk ben ik nog wakker genoeg nog 's avonds dan
Door Niels (194 reacties) op 07-11-2016 17:37
( PM )
Jammer dat ik een verjaardag heb dan, anders zou ik een leuke bordspel-afterparty organiseren die zaterdag

Als je tóch in Eindhoven bent, kan ik iedereen overigens van harte aanraden dan direct na 7u 's-avonds even de binnenstad in te lopen voor het Glow-festival (lichtkunst) die van 12 t/m 19 November plaatsvind.
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-11-2016 17:48
( PM )
Quote:

Als je tóch in Eindhoven bent, kan ik iedereen overigens van harte aanraden dan direct na 7u 's-avonds even de binnenstad in te lopen voor het Glow-festival (lichtkunst) die van 12 t/m 19 November plaatsvind.

Jaaa vorig jaar was dat ook tegelijkertijd met Spellenspektakel en dat was supertof om te zien
Door Angelus__M (294 reacties) op 07-11-2016 19:45
( PM )
Ik ben ook van te plan gaan ik moet alleen werken op beide dagen dus ff kijken hoe ik dat regel.

2500 spellen voor de eerste mensen Hoe druk is het daar? Ik heb echt geen idee hoeveel mensen er komen op zo'n dag
Door Jvt777 (20 reacties) op 08-11-2016 09:38
( PM )
Ik ben er zaterdag bij

Ik kom vanuit Utrecht met een groepje van de studievereniging.
Door Niels (194 reacties) op 14-11-2016 16:10
( PM )
Hoe was het?
Door Carientje (624 reacties) op 15-11-2016 20:08
( PM )
Quote:
Hoe was het?

Erg leuk Niels! Ik ben de zondag geweest. Heb een aantal leuke koopjes gedaan, goed geslaagd voor de verjaardagen, sint en kerstcadeaus voor de vrienden en mijzelf getrakteerd op Mansions of Madness. Deze had ik tijdens Spellenspektakel gespeeld met Bastiaan van Nox Spellenzolder (youtubekanaal).

En een geweldige reuzenversie van Camel Up van 999Games gezien. Hilarisch!