Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De grote winnaars van de Nederlandse Spellenprijzen 2016 zijn.....

Afgelopen zaterdag zijn alweer voor de 16e keer de prijzen voor de beste Nederlandse Spellen uitgereikt. Deze uitreiking vond zaterdag 12 november plaats tijdens Spellenspektakel in Eindhoven.
Er waren prijzen te winnen in twee categorieën: Familiespellen en Expertspellen. Een familiespel is over het algemeen geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar, een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.




Categorie Familiespellen
De winnaar in de categorie familiespellen is geworden: Avonturenland van uitgeverij Haba.
In Avonturenland probeer je jouw avonturiers naar de overwinning te leiden. Elke beurt stuur je enkele avonturiers op pad om goud te delven, zwaarden te verzamelen, kruiden te zoeken of bondgenoten te werven. Daarmee kunnen diverse mistmonsters worden verslagen. Dit levert je de benodigde winstpunten op. Het spel biedt met deze basis drie verschillende doelen, waardoor je het op drie manieren kunt spelen. Zo is het de ene keer belangrijk om je avonturiers in steden te verzamelen. Afhankelijk van het doel moet je andere beslissingen nemen om extra punten te verdienen voor de overwinning. Het grote, kleurrijk geïllustreerde speelbord en de houten speelstukken maken het geheel compleet.
Avonturenland is een ontwerp van Wolfgang Kramer en Michael Kiesling en wordt uitgegeven door Haba. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

>



Juryoordeel Avonturenland
De eenvoudige regels leiden tot een uitdagend spel, waarin je lastige keuzes moet maken op het pad naar de overwinning. Onderweg moet je af en toe kansen afwegen, risico’s nemen of andere avonturiers dwarszitten. Dankzij de drie avonturen krijg je echt verschillende spelervaringen. Ook voor doorgewinterde avonturiers!




De andere genomineerden in deze categorie waren Codenames, een partyspel vol spionnen uitgever White Goblin Games en Quadropolis, een bordspel voor stedenbouwers uitgever: Days of Wonder.


Categorie Expertspellen
De winnaar in de categorie familiespellen is geworden: In de voetsporen van Marco Polo van 999Games. Het spel draait om de reizen van Marco Polo langs de zijderoute. Je zet geworpen dobbelstenen in om te reizen, goederen, geld of contracten te verzamelen en speciale acties uit te voeren. De verschillende steden die je aan kunt doen, bieden elk een eigen voordeel. Door contracten uit te voeren, steden te bezoeken en zeker jouw geheime doelsteden niet te negeren, probeer je de overwinning veilig te stellen. De speciale eigenschap van je personage zul je hiervoor ook optimaal moeten benutten. In de voetsporen van Marco Polo is een ontwerp van Simone Luciani en Daniele Tascini en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten.




Juryoordeel Marco Polo
Een strategisch bordspel met dobbelstenen, waarbij timing een cruciale rol speelt. Je probeert anderen steeds een stap voor te blijven in deze uitdagende trip met een origineel actiesysteem. De verschillende personages geven iedere speler zijn eigen uitgangspositie. Hoewel zeer verschillend en sterk, blijken ze prima gebalanceerd. Daarnaast geeft de samenstelling en spreiding van de stadsacties elk spel zijn eigen karakter. Door deze enorme hoeveelheid variatie is elk spel weer een nieuwe ontdekkingsreis.




De andere genomineerden in deze categorie waren De Alchemist, een bordspel over het ontrafelen van geheime ingrediënten, uitgever: The Game Master en Haspelknecht, een bordspel over mijnbouw in het Duitse Ruhrgebiet, uitgever: Quined Games.

Voor meer informatie over de Nederlandse Spellenprijzen, klik hier

Wil je deze spellen kopen, kijk dan voor Avonturenland hier en voor Marco Polo hier

En wat vinden jullie budgetspelers van deze spellen en de uitslag, laat het ons weten in de comments.

Geplaatst door Carientje op 16-11-2016 21:35
Aantal keer bekeken: 2453

Reacties

Door Skull_kid (2507 reacties) op 18-11-2016 12:59
Rol: Forum Moderator
( PM )
Dat Avonturenland klinkt nog best leuk!
Door Egg citizen (944 reacties) op 18-11-2016 13:21
( PM )
Quote:
Dat Avonturenland klinkt nog best leuk!

Het is ook wel een aardig spel. Heb het geloof ik 2 keer gespeeld. (heb het zelf niet)
Door BjornSlimbo (623 reacties) op 18-11-2016 15:09
( PM )
Marco Polo, super spel. Zeker als je random de karakters hebt gekozen en ook random de stadskaarten neerlegt. Verschillende strategieën toepassen aanpassen en routes lopen of juist bijna niet lopen en contracten vervullen.
Met 2 spelers leuk, met 3 / 4 leuker.
Door Gradon (463 reacties) op 19-11-2016 13:24
( PM )
Quote:
Marco Polo, super spel. Zeker als je random de karakters hebt gekozen en ook random de stadskaarten neerlegt. Verschillende strategieën toepassen aanpassen en routes lopen of juist bijna niet lopen en contracten vervullen.
Met 2 spelers leuk, met 3 / 4 leuker.

Ik heb alleen ervaring met 2 spelers en zou hem daarvoor inderdaad al aanraden. Binnenkort maar eens kijken of het met 4 lukt.