Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws Week 3

Hoera, het vriest! Geen beter weer om lekker binnen bordspellen te spelen. Ik heb de afgelopen week eindelijk Fabled Fruits uitgepakt. Gekocht in oktober op Spiel maar nu pas voor het eerst gespeeld. Ik schaam me diep, helemaal omdat het ook nog een heel goed spel is: het speelt lekker vlot en is continu in verandering omdat er ieder spel nieuwe acties bij komen. De spellen van deze week zijn in zeker opzicht ook veranderlijk: Het Orakel van Delphi heeft een speelbord en karakters die je ieder spel kan veranderen en Arkham Horror: The Card Game zal snel zoveel uitbreidingen ontvangen dat het spel er binnen een jaar al heel anders uit zal zien.

Het Orakel van Delphi


Vraag een kind om een Eurogame te tekenen en ze tekenen het volgende spel van Stefan Feld: Het Orakel van Delphi ziet er zo stereotypisch uit dat ik drie keer moest kijken of ik hier wel echt met een nieuw spel te maken had. Niet op een slechte manier bedoeld trouwens: het bord, de kleuren en de bootjes roepen gewoon gevoelens op van winterse zondagen binnen bordspellen spelen.

In het Orakel van Delphi reizen twee tot vier spelers in bootjes over het modulaire speelbord om eilanden te ontdekken en 12 opgaven van Zeus uit te voeren. Je krijgt drie acties per beurt, maar welke acties dat zijn is afhankelijk van hoe je de “orakel stenen” (dobbelstenen) gooit. Het spel is op veel manieren op te stellen waardoor geen enkel spel hetzelfde is.

Arkham Horror: The Card Game


Het nieuwste Living Card Game van Fantasy Flight speelt zich af in het Lovecraftiaanse horror universum van de Arkham games. Arkham Horror: The Card Game is een coöperatief kaartspel waarin één tot vier spelers zich een weg door steeds moeilijker wordende scenario’s vol monsters proberen te banen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de The Lord of the Rings LCG bevat Arkham Horror, geheel in de tijdgeest, ook een legacy-aspect.

Dit spel zou weleens het volgende grote ding kunnen worden: het krijgt hele goede reviews, speelt in op de legacy-hype van de laatste tijd en heeft een groot universum waar het inspiratie uit kan putten. Daarnaast is de populariteit van Chutulu onder de boardgame gemeenschap niet te overschatten.





Geplaatst door Thomas op 16-01-2017 23:10
Aantal keer bekeken: 1405

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 18-01-2017 13:33
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik snap die Legacy hype niet zo. In Risk Legacy heb je aan het einde een uniek speelbord om je Risk op te spelen, maar hoe moet ik dat zien bij een kaartspel? Kaartjes doorscheuren? Daar gaat je mooie geplande deck...
Door Thomas (57 reacties) op 18-01-2017 15:29
( PM )
Bij Arkham gaat het er meer om dat je met hetzelfde karakter meerdere spellen speelt (ala D&D) en dat deze spellen allemaal op elkaar voortborduren. Kaartjes doorscheuren zit er volgens mij niet bij
Door Tailsknux (261 reacties) op 18-01-2017 15:42
( PM )
Klinkt als een legacy game waar je de game niet na X aantal plays kan weg gooien. Alleen maar positief dan.