Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws Week 5

Bordspelnieuws week 5

De winter lijkt met rasse schreden Nederland te verlaten, dus laten we snel nog een paar spellen spelen die eigenlijk ’s winters gespeeld moeten worden: Wat te denken van Antarctica, de ijskappen smelten dus waarom zouden we er geen olie op boren, Fleet, Deadliest Catch in kaartvorm of Snow Tails, lekker met husky-sledes driften in de sneeuw. Vooral het laatste lijkt me leuk om voor het einde van de winter nog te doen, zelfs op tafel! Bij nader inzien ontbreekt er eigenlijk ook een race-spel in mijn collectie… Hmm, en ik had me nog wel zo voorgenomen geen nieuwe spellen te kopen voordat ik alles in mijn collectie in ieder geval één keer had gespeeld.


Yamataï


Over verleidelijke spellen gesproken: Het volgende Days of Wonder spel komt eraan! Days of Wonder is een uitzonderlijke uitgever, ze geven maar één à twee spellen per jaar uit (vorig jaar Quadropolis en Ticket to Ride: Rails and Sails) maar deze spellen zien er dan wel altijd super gelikt uit, en zijn ook vaak nog eens heel erg goed.

Yamataï is een spel van de hand van Bruno Cathala en Marc Paquien waarin je met scheepjes vaart, torii bouwt en acties selecteert. Het klinkt niet echt origineel maar het ziet er wederom geweldig uit. Het is net alsof Days of Wonder een geheime setting in Photoshop heeft gevonden waardoor hun spellen er veel kleurijker uit kunnen zien dan de rest. Yamataï komt in april uit, dus genoeg tijd om je in te lezen en een aantal previews te bekijken.


Kingdomino


Nog een Bruno Cathala spel! Kingdomino deed op Spiel 2016 al de ronde, toen nog bij Blue Orange Games, nu bij ons eigen White Goblin Games en binnenkort in je plaatselijke bordspelwinkel!

In Kingdomino worden iedere beurt zoveel stenen omgedraaid als dat er spelers zijn, waarna iedereen een steen mag reserveren. De crux zit hem erin dat de steen die je selecteert bepaalt als hoeveelste je de beurt erop aan de beurt bent. Uiteindelijk wil je een land rond je kasteel bouwen wat je zoveel mogelijk punten oplevert door (volgens dominoregels) grote gebieden te vormen en tegels met multipliers te scoren. Simpel, snel en elegant, als je een leuk spel zoekt wat ook makkelijk uit te leggen is kan ik je Kingdomino dubbel en dwars aanraden!

Geplaatst door Thomas op 03-02-2017 20:31
Aantal keer bekeken: 1225

Reacties

Door Fawful (883 reacties) op 04-02-2017 14:29
( PM )
Yamatai ziet er inderdaad erg tof uit, ben heel erg benieuwd of het ook nog wat vernieuwends brengt. KingDomino heb ik op Spiel al meegenomen, het is een mooi vlot spel dat iedereen snel op kan pikken. Ideaal voor tussendoor of mee te beginnen.
Door CandyShine (1137 reacties) op 06-02-2017 16:11
( PM )
Ik heb in mijn kast in het Days Of Wonder vak nog een plekje vrij dus ben benieuwd of deze dat lege plekje kan vullen...
Van de week nog Kingdomino gespeeld, fantastisch spel!