Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Top 3 spellen met het mooiste artwork (Deel 3)

En genoten van de lijst van Fawful? Hierbij de Top 4 van Carientje.

Carientje’s Top 4

De vraag lijkt zo simpel, kies je top 3 spellen met het mooiste artwork. Maar al staande voor mijn spellenkast, vraag ik mij direct af waarom ik geen top 20 mocht kiezen….. Want jeetje wat een hoop spellen met prachtig artwork heb ik staan. Om het mijzelf al eenvoudiger te maken, heb ik echt gekeken naar artwork en miniatures niet meegenomen, hopelijk schrijven we over miniatures nog een keer een apart artikel. Al snel trok ik de conclusie dat ik erg gecharmeerd ben van spellen met warme en gedetailleerde artwork. Heldere kleuren en veel te zien. Maar ook spellen met koddig en komisch artwork zijn veel in mijn kast te vinden. Na lang beraad hieronder mijn Top 4.

1: Alchemists, (Czech Games Edition)
Alchemists is nog steeds 1 van mijn favoriete worker placement spellen. Niet alleen heeft het een geweldige gameplay en maakt het handig gebruik van een mobile-app, maar het spel spreekt mij vooral aan om het artwork. Alchemist heeft een enorme warme gezellige fantasy achtige stijl, met heel veel kleine en grappige details. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de box, de student die probeert via het raam te vluchten. Mensen die het spel hebben gespeeld, snappen maar al te goed waarom de student dit doet. De diverse speelborden beelden ook een heerlijke chaos uit en ook hebben de components een look and feel die perfect past bij het spel! Zoals je potions flesjes, maar ook je eigen spelers couldron die je gebruikt voor je voortgang, mixjes en ontdekte formules. Al met al een prachtig spel en daarom op nummer 1 van mijn lijst

Ik ben zelf een groot fan van de spellen van CGE Games. Naast Alchemists vind ik Dungeon Lords en Dungeon Petz, ook ontzettend leuk, mede door soortgelijke artwork. (kijk naar al die schattige minions!)



2: Vikings Gone Wild (Lucky Duck Games)
Lucky Duck Games heeft vorig jaar via Kickstarter zijn eerste bordspel ontwikkeld, Vikings Gone Wild. Vikings is een hilarisch spel met deckbuilding mechanismes waarbij het draait om het lievelingetje van de goden te worden. De valuta in het spel, goud en bier, veel bier! Het succes van deze game is mede te danken aan zijn prachtige comic-stijl artwork. Dat het spel niet alleen qua artwork dik in orde is maar het spel zelf ook goed gewaardeerd wordt blijkt wel uit de ‘Seal of Excellence’ die Vikings Gone Wild gekregen heeft van The Dice Tower.
In het spel maak je gebruik van aanvalskaarten zoals een Bear-rider, Bonechrusher of een Pigator, en heb je verdedigingskaarten als een chickentower of een sheep cannon. En wat val je aan of verdedig je, nou heel simpel, je bierbrouwerij, je goudfabriek of je Townhall. Het spel speelt vlot en simpel, maar biedt genoeg tactieken en mede door het grappige artwork is dit ook een van mijn persoonlijke favorieten. Want zeg nou zelf, er is toch niets leuke dan je tegenstander te verslaan met een dronken viking al rijdend op een uit biertonnen gebouwde tank in de vorm van een varken!



3. Loony Quest (Libellud)
Loony Quest is een hilarisch tekenspel waarbij je goed moet kijken naar het huidige level, teken deze vervolgens op een transparant blad d.m.v. het trekken van een lijn door de doelen, vermijden van obstakels en bereik de overkant. Je tekent op een transparant blad en je legt deze over het level als je klaar bent. Tijdens het spel kan je bonussen verdienen waarmee je je tegenspelers kan dwarszitten, denk daarbij aan een linkshandig persoon die rechtshandig moet tekenen, de stift tussen duim en wijsvinger moet vasthouden of een bananenschil die je op het veld van je tegenstander kan leggen. Het artwork doet mij heel erg denken aan het computerspel Rayman, door de warme kleuren en de koddige vijanden. Net als Rayman heeft het ook de nodige humor en mede daardoor spreek het mij erg aan.



4. Het Stenen Tijdperk (999 Games)
Het Stenen Tijdperk is een van mijn eerste worker placement spellen die nog steeds regelmatig op tafel komt. Doel van het spel is om je stam naar de overwinning te brengen door verschillende hutten te bouwen en verzamelingen zo divers mogelijk te maken, maar daarnaast zorgen voor gezinsuitbreiding en genoeg eten voor je hele stam! Waarom spreekt het spel mij zo aan? Net als Alchemist heeft het een warme uitstraling, veel oog voor details en het klopt gewoon. Als je een meeple op een locatie plaatst dan voelt het ook echt als deze meeple daar echt bezig is. Zoals graan oogsten op het land, hout hakken in het bos of goud zoeken langs de rivier. Als je het speelbord op een tafel ziet liggen wordt je direct getrokken door het mooie warme artwork.



Andere spellen die niet de top 4 hebben gehaald maar zeker het benoemen waard zijn om hun artwork: Andor, Imperial Settlers, Santorini, Munchkin, Smash up, Dark Seas, Boss Monster, Mansions of Madness en Krosmaster Quest

En morgen kan je genieten van de Top 3 van Thomas

Geplaatst door Carientje op 23-03-2017 18:23
Aantal keer bekeken: 1419

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 24-03-2017 11:17
( PM )
Vikings gone wild is idd erg tof! Ik wil nog steeds die beer hebben
Door Carientje (624 reacties) op 24-03-2017 23:26
( PM )
Quote:
Vikings gone wild is idd erg tof! Ik wil nog steeds die beer hebben

The mighty bear rider!
Door Droopy (79 reacties) op 26-03-2017 01:24
( PM )
Ik ben niet zo bekend met bordspellen, maar dat Vikingsspel ziet er tof uit