Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws Week 19

We zijn terug! Deze week is er genoeg te melden: van onverwachte crossovers tot oude bekenden in een nieuw (groot) jasje:

Fabelfruit


Fabled Fruit van Friedeman Friese ligt nu met dank aan White Goblin Games ook in de Nederlandse winkels onder de naam Fabelfruit. In dit eerste spel in de fabel-reeks verzamel je fruitjes teneinde deze in te wisselen voor sap. Diegene die als eerste vijf sapjes heeft verzameld is de winnaar van het spel.

Ik geef toe: deze omschrijving maakt het spel niet echt spannend. Niets is echter minder waar! Hoewel je het spel begint met 6 verschillende acties komen er gedurende het spel nieuwe acties bij en verdwijnen oude uit het spel. Hierdoor veranderd de dynamiek en zal je telkens je tactiek bij moeten stellen. Maar het wordt nog beter! De volgende keer dat je het spel speelt begin je met de acties waar je de volgende keer geëindigd was, en zo speel je langzaam maar zeker door een gigantische stapelen verschillende kaarten heen.

Toevallig heb ik de Engelse uitgave vorig jaar gekocht op Spiel in Essen. Na ongeveer twintig potjes zijn wij iets over de helft van het totale aantal kaarten. Er komen na twintig potjes dus nog steeds nieuwe spelmechanieken bij en het is altijd weer spannend hoe een nieuwe kaart het spel gaat beïnvloeden.

Machiavelli Deluxe


Ik heb Machiavelli altijd al best een groot spel gevonden voor zo’n klein doosje: Het kan goed een uur duren en je kan er een flink aantal mensen mee vermaken. Fantasy Flight en 999 Games moeten hetzelfde hebben gedacht want deze deluxe versie van Machiavelli komt in een grote, Ticket-to-Ride-size doos.

De update van Machiavelli bevat zevenentwintig rollen; acht van het origineel, tien van de uitbreidingen en negen nieuwe. Daarnaast bevat het spel dertig nieuwe gebouwen en staan er in de handleiding tips welke rollen en gebouwen goed met elkaar gaan.

Machiavelli was altijd al een must-have. Mocht je het nog niet hebben dan klinkt deze deluxe editie als een uitstekende aankoop.

Kickstarter Update:

Deadly Premonition: The Board Game


In de categorie “meest onwaarschijnlijke bordspeladaptatie”: Deadly Premonition was een super niche detective/horror spel voor de Xbox 360 wat in de jaren na release een soort cult-status heeft opgebouwd, niet in de laatste plaats vanwege de uitermate bizarre cutscenes.

Nu zijn videogames op Kickstarter een geliefd onderwerp voor bordspeladaptaties op maar deze had ik echt niet aan zien komen! Het spel schijnt al een tijd in ontwikkeling te zijn en heeft de goedkeuring van de originele ontwikkelaars. Het is een, voor Kickstarter begrippen, relatief simpel deductiespel zonder minis. Ja, je leest het goed, een Kickstarter zonder mini’s, het kan gewoon.

In Deadly Premonition: The Board Game ga je op zoek naar een moordenaar en zijn hulpje. Allereerst moet je jezelf bewijzen als betrouwbare detective door je eigen verdachten vrij te pleiten. Daarna kan je in de aanval en op zoek naar de moordenaar die zich ergens bij je medespelers verscholen houdt. Het klinkt als een redelijk simpel maar vermakelijk deductiespel. Zijn er hier fans van Deadly Premonition die een pledge overwegen?

Geplaatst door Thomas op 12-05-2017 19:18
Aantal keer bekeken: 3721

Reacties


Er is nog niet gereageerd.