Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws: Berenpark, Red 7 en Now Boarding!

Deze keer in bordspelnieuws hebben we goed nieuws voor mensen die van Patchwork en Cottage Garden houden: Bärenpark verschijnt binnenkort in het Nederlands bij 999 Games onder de toch enigszins verrassende naam Berenpark. Verder in het nieuws: Red 7 is eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar en het nieuwe spel van Tim Fowers, Now Boarding, staat nu op Kickstarter.

Berenpark


Een van de grote hits van dit jaar is Bärenpark, het nieuwe legspel van Phil Walker-Harding (Sushi-Go!, Cacao, Imhotep). In dit spel bouw je, je raadt het al, een park voor beren (en Koala’s). Je probeert je park zo snel en efficient mogelijk in elkaar te zetten, met als complicerende factor dat de verblijven de vorm hebben van tetrominos die in de geest van Patchwork op de juiste wijze in elkaar moeten passen. Dat wordt puzzelen (met Koala’s)!

Klinkt dit als jouw kopje thee en vraag jij je ook af wat Koala’s in dit spel doen? Bekijk dan de hilarische review van Shut Up & Sit Down’s Paul Dean:



Red 7


Red 7 is inmiddels een aantal jaar oud maar nu ook eindelijk verkrijgbaar in het Nederlands, met dank aan 999 Games. Red 7 is een trick-taking game (slagenspel) met een twist: de spelers bepalen zelf de wincondities. Naast het spelen van een kaart heb je namelijk ook de keuze om een kaart in het midden te spelen welke vanaf dat moment bepaalt hoe het spel gewonnen kan worden.

Interesse gekregen? Bekijk Tom Vasel’s review van “Uno for smart people”:



Now Boarding


Het nieuwe spel van Tim Fowers (Paperback, Burgle Bros., Wok Star) staat nu op Kickstarter. In Now Boarding probeer je in real-time zoveel mogelijk passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen. Er zijn een aantal routes waar alleen jouw vliegtuig overheen mag vliegen en van sommige passagiers weet je tijdens het begin van het spel nog niet waar ze heen willen. Snel denken en handelen is een must!

Spellen van Tim Fowers zijn in Europa moeilijk verkrijgbaar, daarom is het aan te raden ze via Kickstarter te kopen. Verzendkosten vallen met $8 alleszins mee, vooral in combinatie met de lage dollarkoers van het moment.

Wil je meer weten? Check dan deze video:

Geplaatst door Thomas op 11-09-2017 17:39
Aantal keer bekeken: 2023

Reacties

Door Yoghurt_Bij (62 reacties) op 11-09-2017 21:15
( PM )
Grappig, ben eigenlijk op zoek naar het ander berenspel van 999 games; De beer is los! Helaas nergens meer verkrijgbaar
Door Xix82 (40 reacties) op 11-09-2017 22:34
( PM )
Berenpark ben ik wel zeer benieuwd naar. Al mee in mn handen gestaan in Zweden maar toen ivm ruimtegebrek in de koffer niet meegenomen.
Door Sebas1991 (36 reacties) op 12-09-2017 13:54
( PM )
Berenpark ziet er leuk uit, maar even noteren!
Door Skull_kid (2509 reacties) op 14-09-2017 14:10
Rol: Forum Moderator
( PM )
Berenpark heb ik wel in m'n achterhoofd, maar met Patchwork en Cottage Garden wordt het misschien een beetje overkill. Al schijnt Berenpark wel beter te zijn dan CG!
Door Xix82 (40 reacties) op 14-09-2017 15:39
( PM )
Quote:
Berenpark heb ik wel in m'n achterhoofd, maar met Patchwork en Cottage Garden wordt het misschien een beetje overkill. Al schijnt Berenpark wel beter te zijn dan CG!

Cottage Garden vond ik uiteindelijk tegenvallen. Duurde net iets te lang met die rondes.
Door Thomas (57 reacties) op 19-09-2017 10:01
( PM )
Quote:
[..]


Cottage Garden vond ik uiteindelijk tegenvallen. Duurde net iets te lang met die rondes.

Vond ik ook! Alles duurt eigenlijk net iets te lang voor de beperkte diepgang die het spel biedt. Berenpark ziet er wat dat betreft veelbelovend uit: er zijn meer systemen en je kan makkelijker plannen.
Door Bianca (82 reacties) op 19-09-2017 22:18
( PM )
Ik heb al genoeg spellen, maar berenpark ziet er zo leuk uit.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 20-09-2017 23:53
( PM )
Berenpark wil ik ook heel graag hebben