Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Officiële onthulling Porsche 911 GT3 RS (Technic) (42056)

Voor de fans van LEGO Technic en van Porsche is het vandaag een mooie dag. Na een aantal teasers heeft LEGO vandaag officieel de nieuwe Porsche 911 GT3 RS (Technic) (42056) onthuld.

Dit racemonster is gebouwd op een 1:8 schaal. Daarmee is hij 17cm hoog, 57cm lang en 25cm breed. Het bestaat uit 2704 onderdelen en weegt maar liefst 4,8 kilo! Naast de lego zit er in de doos ook nog een speciaal collectors boek over de geschiedenis van LEGO Technic en Porsche GT auto's.

De manier van hoe je de set bouwt geeft je een goed inzicht over het proces van het bouwen van de echte auto. Na veel speculaties over de kleur is dus toch gebleken dat hij lava oranje zal worden. Het model is onder andere voorzien van rode ophangingsveren, gedetailleerde koplampen, achterlichten, remklauwen en 4 originele design-velgen met het RS-embleem en low-profile banden.

De toegankelijke cockpit is voorzien van een gedetailleerd dashboard, werkende versnellingsbak, stuurwiel met schakelknoppen, racestoelen en een dashboardkastje met een uniek serienummer. Tevens kunnen de deuren en de motorkap open. In die laatste zit wat opslagruimte en een koffer. De achterklep kan ook open en daar zal je een gedetailleerde flat 6 engine vinden met bewegende zuigers.

Wat betreft de prijs is er voor Nederland nog geen zekerheid. Voor zover bekend zal hij in Duitsland €299,99 gaan kosten. Het kan zijn dat we hier dezelfde prijs krijgen, maar reken voor de zekerheid op nog zo'n €20 extra.

Het duurt niet lang meer voordat je zelf aan de slag mag met de Porsche 911 GT3 RS (Technic) (42056). Deze zal namelijk vanaf 1 juni in de LEGO Store verkrijgbaar zijn. Uiteraard willen we je de foto's niet onthouden en heeft LEGO ook nog een Designer Video online gegooid die je hieronder kunt vinden. Ga jij je aan dit bouwwerk wagen?




Geplaatst door Fantasyfreak op 25-04-2016 20:19
Aantal keer bekeken: 5442

Reacties


Er is nog niet gereageerd.