Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dobbelspel ''Orlog'' uit Assasin's Creed Valhalla krijgt fysieke variant

Heb je inmiddels uren gevochten, geplunderd en mede gedronken als Eivor in Engeland of ben je toch meer aan de speltafel te vinden en daag je andere vikings voor een pot ''Orlog'' uit? Voor liefhebbers van ''Orlog'' goed nieuws, want Ubisoft heeft aangekondigd ''Orlog'' ook fysiek uit te gaan brengen. Daar is de website Dicebreaker onlangs achter gekomen.

Ubisoft zal in samenwerking met producent PureArts een versie van ''Orlog'' publiceren in 2021. Er zijn verder nog geen details bekend.



Wat is ''Orlog''
''Orlog'' is een duel tussen twee spelers die elkaars vijftien levenspunten proberen te reduceren tot nul. Om de beurt gooien de spelers zes dobbelstenen waarop verschillende iconen staan afgebeeld. De resultaten staan voor verschillende acties, waarvan spelers kiezen welke dobbelsteenresultaten zij behouden en welke zij opnieuw gooien. Omdat de spelers dit om de beurt doen is er veel ruimte voor actie en reactie.

Er zijn vijf mogelijke basisresultaten:
- Bijl: fysieke aanval van dichtbij.
- Pijl: aanval van een afstand.
- Helm: Verdediging tegen fysieke aanval van dichtbij.
- Schild: Verdediging tegen een aanval van een afstand.
- Hand: Steel een ''god teken'' van de tegenstander.

Wanneer een speler resultaten gooit met een omlijning krijgen zij ook de beschikking tot diverse speciale acties geïnspireerd door de goden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld extra schade toebrengen, levenspunten terugwinnen of de resultaten van de tegenstander annuleren.

Wie staan er achter de tekentafel
Het team wat ''Orlog'' heeft ontworpen heeft ook gewerkt aan virtuele versies van Uno en Might & Magic en zijn zelfuitgeroepen bordspel fanaten.

Assasin's Creed staat bekend om zijn historische accuraatheid, maar ''Orlog'' is niet iets wat de Vikingen vroeger speelde. Wel speelde zij diverse dobbelspellen en vooral de abstracte strategie game ''Hnefatafl'' wat zich het best laat omschrijven als een mix tussen schaken en dammen.

Dobbel jij graag een virtueel potje ''Orlog'' of laat je deze in de kou staan?

Geplaatst door Fusirion op 25-11-2020 12:54
Aantal keer bekeken: 2820

Reacties

Door Lordindo (50 reacties) op 25-11-2020 13:56
( PM )
Interessant om te zien dat opnieuw een mini-game in een game wordt omgezet naar een fysieke variant. Nadat dit natuurlijk ook was gebeurd bij Gwent uit the Witcher.
Door Hedgehog (1323 reacties) op 25-11-2020 14:37
( PM )
Hnefatafl en andere varianten (vooral Tablut) komen hier regelmatig op tafel. Dus die kan ik iedereen ook aanraden. Legt makkelijk uit en speelt een stuk sneller dan schaken (en niet symmetrisch!). Al is het ook maar de vraag hoe waarheidsgetrouw dat soort spellen zijn. Vaak zijn de spelregels later erbij bedacht op basis van de gevonden componenten. Volgens mij hadden ze bij latere vondsten van Hnefatafl ook dobbelstenen gevonden.