Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Valentijnsdag tweespeler special <3

De lockdown en avondklok biedt bordspelfanaten nog enig uitzicht voor een stukje romantiek op onze eigen manier: Spellen om met je partner op de lockdown variant van Valentijnsdag te spelen:



1. Tea For 2

En kaartspel voor twee spelers met Alice in Wonderland als thema. Twee spelers duelleren als Alice en de Hartenkoningin tegen elkaar door per beurt een kaart om te draaien en elkaar te tonen. Degene met de hoogste kaart mag een effect van een kaart uitvoeren of een nieuwe kaart kopen om je stapel kaarten te versterken. Je deck met kaarten evolueert en biedt zodoende steeds meer mogelijkheden. Speel slim door zandlopers en taartjes te verzamelen en verander een gelijkstand in je voordeel met behulp van de flamingo. Let echter op de witte konijnen kaarten!
En leuk kleurrijk thema waarbij de waanzin van Alice in Wonderland weer eens verder wordt uitgepluist. Kijk de recensie met Anna en Nora

2. 7 Wonders: Duel

Een wat gecompliceerder spel in de wereld van 7 Wonders is Duel. Dit 2-speler kaartlegspel biedt de spelers de mogelijkheid om een beschaving uit de oudheid prestigieuze gebouwen en wereldwonderen te bouwen.
Door het verkrijgen van goud en grondstoffen kunnen spelers hun militaire en wetenschappelijke geavanceerdheid tonen door bijbehorende gebouwen op kaarten voor zich te plaatsen. Het grote doel is het bouwen van wereldwonderen zoals de Piramides , de Kolossos en Circus Maximus.
Een speler kan het spel winnen door een militaire of wetenschappelijke overheersing op zijn rivaal te creëren. Wanneer dit niet is gebeurd moeten spelers al hun winstpunten bij elkaar optellen die zijn verkregen via gebouwen, wonderen en je vooruitgang.
Prima voor hen die van strategie en bouwen houden met een historisch thema.

3. OMG: O mijn goederen

Een kaartspel tot vier spelers wat heel goed als duo gespeeld kan worden. Men kruipt in de huis van ambachtslieden in een gilde ergens in europa in de middeleeuwen. Door je stad uit te brijden met productiegebouwen en die te voeden met grondstoffen als hout en kool bouw je een productieketen op. Dit kan van glaswinst tot een vensterfabriek gaan of van een graanmolen tot een slachthuis.
De speler die het eerst 8 gebouwen heeft gebouwd start de laatste ronde van het spel. Mensen die verknocht zijn aan spellen als machi koro zouden OMG zeker een kans moeten geven. Kijk de recensie met Anna

4. Jaipur

Kruip in de huid van een handelsmeester in de stad Jaipur, de hoofdsad van Rajasthan in Noord-India. Door het slim opkopen van handelswaren op de markt of het inzetten van kamelen wil je elke beurt de perfecte keuze maken. Verkoop je kaarten dan mag je slechts één product verkopen, dus ga jij voor het zo lang mogelijk verzamelen van een goederen en maak je hierdoor de beste deal? Of verslaat je tegenstander je hierin door net voor je neus de beste deal weg te halen en zo meer punten te vergaren? Jaipur werkt snel en bevat een grote hoeveelheid tactiek, risico en geluk. Het doel is om het spel in feite twee uit drie keer te winnen dus je krijgt na je eerste verlies een revanche. Het gevoel van risico nemen maakt dit spel voor mij het leukst van de lijst en ik heb het volgens mij nog niet één keer gewonnen. Lees hier de recensie van Vincent

5. Disney: Villainous

Tot slot wil ik Disney Villainous aan iedere zichzelf respecterende Klassieke Disneyfilmfan aanraden. In dit spel wat met meer dan twee spelers gespeeld kan worden, maar het prima als duo spel doet, ben je één van de schurken uit een Disneyverhaal. In jouw eigen 'realm' (wereldvariant) probeer je op je eigen unieke wijze de winnende te worden in het Disneyverhaal. Speel je met Jafar dan zul je de grot der wonderen moeten openenen en de lamp moeten bemachtigen. Speel je echter met Kapitein Haak dan is je doel om Peter Pan op je eigen schip te verslaan.
Je tegenstander kan het je lastig maken door uit een speciale stapel kaarten bekende figuranten en helden uit de disneyfilms te trekken en deze je mogelijkheden om het spel te spelen te blokkeren. Daartegen kun jij een groot aantal handlangers en mogelijkheden tot zelfs magie inzetten om ze te verslaan. Disney Villainous is kleurrijk, thematisch en herspeelbaar. Ondertussen heeft het spel al meerdere uitbreidingen om alle fans te voorzien van hun favoriete schurk.

Geschreven door Vincent


Welke spellen gaan jullie deze valentijnsdag spelen? Laat het weten in de reacties!

Geplaatst door CandyShine op 14-02-2021 12:43
Aantal keer bekeken: 882

Reacties

Door Linnsane (672 reacties) op 14-02-2021 13:07
( PM )
The King's Dilemma staat vandaag als het goed is weer op het menu
Door Sandertjuh (189 reacties) op 14-02-2021 14:40
( PM )
Ticket to ride Amsterdam gaan wij samen doen met een processo erbij
Door Buur (748 reacties) op 14-02-2021 16:20
( PM )
Wat is dat precies, een processo? Ik kan het niet op board game geek vinden, en ook niet in het woordenboek. Is het misschien weer van die straattaal? Oef ik word echt oud...

Wij spelen natuurlijk Love Letter.
Door Metroid_Dark_Sky (561 reacties) op 14-02-2021 17:51
( PM )
Duel, OMG en Jaipur komen hier wel eens voorbij met ons twee.

Vandaag Tapestry met zijn tweeën gespeeld.
Door Hedgehog (1323 reacties) op 14-02-2021 19:35
( PM )
Quote:
Wat is dat precies, een processo? Ik kan het niet op board game geek vinden, en ook niet in het woordenboek. Is het misschien weer van die straattaal? Oef ik word echt oud...

Wij spelen natuurlijk Love Letter.

Ik vermoed prosecco, een Italiaanse mousserende wijn. Of ik mis ook iets.
Door Buur (748 reacties) op 15-02-2021 10:15
( PM )
Quote:
Ik vermoed prosecco, een Italiaanse mousserende wijn.[..]
Ouch, natuurlijk! Ja die ken ik wel Shit wat voel ik me weer dom, dat ik dat niet in de gaten had! Proost Sandertjuh!