Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Patrick’s Kick & Found van 03 oktober 2022

Patrick Kick & Found

Patrick’s Kick & Found van 3 oktober 2022

Wat fijn om weer terug in de flow te zijn en dankjewel voor alle leuke reacties op de vorige Kick & Found! Een week voor de Spiel gekte en overigens al zeer merkbare voorpret en hype, gebeurd er zeker ook nog genoeg op de Crowdfunding platformen. Backerkit is afwezig deze keer, maar Gamefound heeft een van de grootste campagnes van het jaar en er zijn veel leuke Kickstarter projecten. Met als highlight natuurlijk de release waar ik al tijden naar uitkijk en die overigens niet zal verrassen, want deze schittert al een tijdje in ons Kick & Found logo. Ook de aankondiging van een Elden Ring Board game op Kickstarter doet mij alvast vrezen voor mijn centjes. Voor liefhebbers van de meer authentieke middeleeuwse ervaring helaas slecht nieuws, want Kingdom Come Deliverance is voor nu gecancelled, wat wel opvallend is met 300k+ aan funding en lovende previews. Volgens producent Boardcubator zal deze wel op een andere wijze dan de Gamefound campagne gerealiseerd gaan worden, maar dat is afwachten. Overigens excuus voor de late release, de meeste zullen inmiddels doorhebben dat een zaterdag update mij niet altijd lukt, maar tweewekelijks ergens rondom het weekend wel, dus let's go!


Terugblik
Hier blikken we even kort terug op de vorige Kick & Found, zoals naar nog lopende campagnes en mogelijkheden om eerder genoemde projecten alsnog te backen. 

Dune: War for Arrakis, Je kunt nog late pledgen voor CMON’s asymmetrische wapenwedloop tussen huis Atreides en Harkonnen op Dune. 
Mushroom Sorcerer: Je hebt nog ongeveer een dag om met deze kleurrijke tovenaars de strijd aan te gaan en de grootste tovenaar te worden. 
Fugitive 2nd Edition & RUN: De pre-order van dit spannende kat-en-muisspel voor twee is beschikbaar via Backerkit. 
Dwar7s legendary Forest: De late pledge op kickstarter stelt je in staat om alsnog deze familiegerichte engine builder met dwergen, draken en monsters te bemachtigen.
Waking Shards: Je kunt dit compacte, dark fantasy kaartspel met sprekende vormgeving nog pre-orderen via Kickstarter 

Tainted Grail: Kings of Ruin & reprint Fall of Avalon (Gamefound)

Aantal spelers: 1 - 4
Pledge Levels:
Kings of Ruin Core: €99 - KoR core uitvoering met stretch goals van de campagne.
Fall of Avalon Core: €119 - FoA (2.0) core uitvoering, inclusief de stretch goals. 
Kings of Ruin Excalibur: €209 - Core pledge , stretch goals en (optionele) miniaturen in Sundrop.
Knight of Avalon: €299 -  Alle gameplay voor FoA en KoR, inclusief uitgegeven promo’s.
Warlord of Avalon: €579 - Alle gameplay en miniaturen in sundrop voor FoA en KoR.
*Er komen nog vele andere combinaties en pledge mogelijkheden in de pledge manager.
Verzendkosten: Tussen de €23 en €49. EU vriendelijke levering. 
VAT/BTW is al inbegrepen in de prijs.
Eindigt op: 18 Oktober 2022
Verwachte levering: December 2023

Tainted Grail Kings of Ruin

Omschrijving: Enkele jaren na het uitkomen van Tainted Grail Fall of Avalon komt Awaken Realms nu met Kings of Ruin. Veel feedback en wat campagnes verder zal Awaken Realms een soort Jaws of the Lion gestroomlijnde campagne proberen te maken van de toch al populaire maar soms wat trage en herhalende Tainted Grail. Tainted Grail speelt zich af in een dark fantasy variant van de Arthuriaanse legende en combineert het ontdekken van een rijke wereld met hoogstaande fantasy horror en een uniek gevechtssysteem. Kings of Ruin verkent het verhaal op een nieuwe manier op een ander eiland en verbeterd een aantal systemen waar veel kritiek op was. Tegelijkertijd is dit een reprint van Fall of Avalon en zullen er 2.0 regels en materialen beschikbaar zijn om het originele avontuur meer te stroomlijnen.

Mijn mening: Awaken Realms en haar games zijn een van de redenen waarom ik crowdfunding met zoveel enthousiasme volg. Ten eerste hebben zij mij nog geen een keer teleurgesteld en leveren ze altijd een top prijs/ kwaliteit/ kwantiteit verhouding. Ten tweede slagen zij er keer op keer in unieke donkere werelden te bouwen met interessante, tot de verbeelding sprekende, karakters en monsters, meestal vertegenwoordigd met (geheel optionele) gave miniaturen. Ten slotte hebben zij wat mij betreft een voorbeeldfunctie hoe je met campagnes en community om hoort te gaan. Dit samen zorgt ervoor dat ik geen genoeg van hun producten kan krijgen en zeker voor Tainted Grail heb ik vanwege het thema een zwak. Voor de oplettende kijker staat Kings of Ruin in ons logo en dat is niet zonder reden, want hier kijk ik al een tijd naar uit. Mijn poging de originele Tainted Grail door te spelen met vrienden is helaas gestrand, omdat het begin van de campagne toch wel erg straf en uitdagend is. Toch wil ik dit nog steeds graag oppakken, desnoods solo met de gestroomlijnde 2.0 variant. Kings of Ruin beloofd veel verbeteringen van de kritiekpunten van het origineel en daarmee een veel toegankelijker variant te worden en dus ga ik weer helemaal all-in.

Necromolds: Call to Arms Expansion & Reprint (Kickstarter)

Aantal spelers: 2+ ( 3 en 4 met uitbreidingen)
Pledge Levels:
Monster Pack: €26 - Uitbreidingsoptie, potje klei, spellbook en monsterkaarten. (GEEN GAME!)
Call to Arms Expansion: €40 - Uitbreiding met o.a. Een nieuw boek, wapens en verwondingen.
Battle Box: €60 - Starter set voor twee spelers.
Give me the new Stuff: €103 - De nieuwe uitbreiding en alle nieuwe monster packs.
I want everything: €281 - Alle uitgebrachte content voor Necro Molds.
Verzendkosten: €20-€28, er is nog geen VAT/ BTW inbegrepen. Wel EU vriendelijk.
Eindigt op: 8 Oktober 2022
Verwachte levering: September 2023


Necromolds expansion


Omschrijving: Necromolds is een nogal bijzondere liefdesbaby tussen Warhammer of andere oorlog spellen en play-doh klei. Grotere monsters kosten meer klei en als speler heb je maar een beperkte voorraad klei tot je beschikking. Als tovenaar vorm je letterlijk je monsters met hun eigen eigenschappen en bijzondere tactische opties met klei mallen in de vorm van spreukenboeken. In deze uitbreiding kun je zelfs monsters verwonden en dit vertegenwoordigen door kleimonsters te doorboren met wapens.

Mijn mening: Absurd en toch zo origineel en goed uitgedacht. De punten en kracht van troepen aan de letterlijke voorraad klei binden vind ik briljant. Ook het vormen en ontvormen van de monsters van je leger met mallen en de tovenaarsring is leuk bedacht en ik kan me voorstellen dat het heel lekker kan voelen om de monsters van je tegenstander met zwaardjes te doorboren of letterlijk tot moes te stampen. Het mag allemaal, want het is klei! Toch haak ik niet helemaal aan op de schreeuwerige vormgeving en het absurde concept en blijft er ook vrees dat de klei zelf en dus je spel geen duurzaam leven zal hebben. Misschien een onterechte angst, maar toch. Ook denk ik dat de bijzondere mix een uitdaging voor Necromolds kan zijn, want de doelgroep van war gamers wil misschien niet met klei spelen en andersom. De funding van om en nabij een half miljoen lijkt mij hierin wel tegen te spreken. 

Terraforming Mars: The Dice Game (Kickstarter)

Aantal spelers: 1 - 4
Pledge Levels:
The Dice Game: €36 - Geen poespas, dit is het spel en de enige pledge. 
Eventueel kun je Sleeves van Fryx toevoegen voor €12
Verzendkosten: €16. Er is nog geen VAT/ BTW inbegrepen. EU vriendelijke shipping.
Eindigt op: 13 Oktober 2022
Verwachte levering: Juli 2023

Terraforming Mars The Dice Games
Omschrijving:
Nog niet zo heel lang geleden is Ares expedition uitgekomen en ook deze nieuwe telg in de familie probeert de essentie van Terraforming Mars in een gestroomlijnde en net wat andere spelmodus over te brengen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze variant volledig met dobbelstenen en tegeltjes gespeeld en zullen een t/m vier spelers Mars proberen te vormen tot een leefbare planeet. Met Terraforming The Dice Game wordt de instapdrempel verlaagd tot bijna gateway niveau. Uiteraard zal het leunen op dobbelstenen wel wat geluk met zich mee brengen en de overwegend complexe strategische keuzes van het origineel drastisch verminderen.

Mijn mening: Zelf heb ik geen ervaring met Terraforming Mars of Ares Expedition. Deels, omdat het thema mij minder aanspreekt en anderzijds omdat de moeilijkheidsgraad mij afschrikt. Maar ik moet toegeven dat deze gestroomlijnde en versimpelde versie met een zacht prijsje zelfs mij aanspreekt. Als de essentie van de strakke gameplay bewaard is gebleven, maar de complexiteit is teruggedrongen, lijkt me dat een winnende formule en kan ik mij voorstellen dat er heel wat potjes van deze variant gespeeld gaan worden.

Roundup

 

Atlas Lost - Rise of the new Sovereigns (Kickstarter)
Herbouw een wereld die verwoest is door oorlogen gevoerd door geavanceerde AI. Ontdek eeuwenoude technologie en herpak je soevereiniteit. Sci-fi civilization spel voor twee t/m vier spelers van Japanse makelij vol met tech trees en interessante keuzes.

 

Rise & Fall (Kickstarter)
Strategisch tegel leg spel van de ontwerper van Archipelago en Dungeon Twister. Twee t/m vier spelers, of zelfs acht als je twee core boxen combineert, verkennen een fantasierijke wereld om aan een welvarende natie te bouwen.

 

Fateforge: Chronicle of Kaan (Kickstarter) 
Een mythisch coöperatief actie avontuur voor een t/m vier spelers, waar de volgorde van aanvallen van strategisch belang is. Een gestroomlijnd gevechtssysteem en snelle opzet, moet toegankelijke sessies met een langer doorlopend verhaal mogelijk maken.

 

Age of Comics (Kickstarter)
Heb je altijd al je eigen comic book imperium willen opbouwen? In deze worker placement voor een t/m vier spelers kun jij je editors op pad sturen om op de juiste momenten de meest gewilde genres of series te printen. Wees er op tijd bij en scoor op originaliteit of lift mee op het succes met een rip-off. Het kan allemaal in deze economische game met een uniek thema.

 

Spark Riders 3000 (Kickstarter)
Commandeer de bemanning van de SPARK om de bedreiging van aliens, asteroïden en ruimtepiraten te trotseren en je cargo veilig af te leveren. Doe jezelf een plezier en kijk het filmpje van de campagne want dat is erg gaaf gemaakt. Spark Riders 3000 beloofd een uitdagende coöperatieve ervaring voor een t/m vier spelers.

 

Age of Inventors (Kickstarter)
Experimenteer er op los in deze worker placement, actie selectie en tegelplaatser euro voor een t/m vier spelers. Onder andere Einstein, Tesla en Madame Curie strijden om de eer de beste en meest vooruitstrevende uitvinder te zijn en doet dit op hun eigen manier om de mensheid verder te helpen.

 

Pueblo (Gamefound)
Kleurrijke remake van een oudere abstract game voor twee t/m vier spelers. Je bouwt met elkaar aan een groot bouwwerk en verplaatst de chieftain, maar wanneer de chieftain langskomt wil je zo min mogelijk van jouw kleuren zichtbaar hebben. Lukt het jou om je blokjes vernuftig in het bouwwerk te verstoppen op de juiste momenten?

 

Draft & Write Records (Kickstarter)
Vorm een band en tour de wereld rond om de toplijsten te bestijgen. Een t/m zes spelers voeren een battle of the bands in deze draft & write met een muzikaal thema. Draft de bandleden, zo harmonieus mogelijk en scoor met combo’s je weg naar steeds grotere venues en punten.

 

Een persoonlijk favoriet, een bijzonder origineel gedrocht wat commercieel goed uitpakt en een versimpelde topper in de ruimte. Civilisaties die rijzen en vallen en weer genoeg manieren om epische avonturen te beleven. Ook de euro speler heeft weer wat vernuftige hersenkrakers opgelijnd staan en of je nu een comic imperium gaat opbouwen of een efficiënte reeks aan uitvindingen op gaat zetten zal de uitdaging niet het probleem zijn. De Spark kan je hulp goed gebruiken of omarm je sterallures en stel de beste band samen.

Kijk je net als ik uit naar Tainted Grail of heeft iets anders je belangstelling gewonnen? Laat het weten in de comments!

 

 

 

Geschreven door Patrick Sekeris

 

Geplaatst door Fusirion op 03-10-2022
Aantal keer bekeken: 2076

Reacties

Door Videostar (480 reacties) op 03-10-2022 15:13
( PM )
Bedankt weer voor het overzicht.
Zou je willen overwegen om ook bij de roundup plaatjes bij de spellen te plakken? Een beeld zegt vaak heel veel over het type spel.
Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 03-10-2022 15:31
( PM )
Via Crowdfinder ingeschreven voor Sagrada Artisans. Via Crowdfinder was het nog goed te doen.
Als ik het zelf via KS moest doen was het 30+ euro duurder uit.

Door JcJaneway (70 reacties) op 03-10-2022 16:22
( PM )
terraforming de dice game spreekt mij juist minder aan omdat ik de complexiteit van terra forming mars en ares expedition juist geweldig vind en daarnaast vond ik de verzendkosten erg hoog
Door Geert27 (646 reacties) op 03-10-2022 19:51
( PM )
Quote:
Bedankt weer voor het overzicht.
Zou je willen overwegen om ook bij de roundup plaatjes bij de spellen te plakken? Een beeld zegt vaak heel veel over het type spel.
Eens, plaatjes erbij zouden welkom zijn.
Daarnaast valt het me op dat je (waarschijnlijk vanwege eigen interesse) vaak minder aandacht hebt voor de Euro-stijl spellen en wel (kort door de bocht) voor de campagnes met veel mini's. Ik zou het wel leuk vinden om over (objectief gezien) alle populaire campagnes wat te lezen. Misschien een verbetering voor de toekomst?

Btw voor de geïnteresseerden loopt er via Crowdfinder een groepspledge voor Terraforming Mars the Dice Game. €38 al inclusief BTW en verzending naar de organisator in België. Dan komen er alleen nog extra verzendkosten richting Nederland bij, mochten er geïnteresseerden zijn in regio Den Haag dan kunnen we dat wellicht combineren.

http://www.crowdfinder.be/project/1116-terraforming-mars-the-dice-game
Door Fusirion (178 reacties) op 03-10-2022 21:56
( PM )
@Videostar en Geert27: Zal het eens in de groep gooien ook, maar ik denk dat het misschien wel een hele drukke pagina wordt dan? Zou het eens in deze kunnen verwerken als proef, maar het is wel een redelijk extra werkje. Wordt vervolgd...

@Metroid_Dark_Sky: Nice, mooie besparing soms via Crowdfinder inderdaad!

@JcJaneway: Zal je altijd zien, dat de hardcore Terraforming Mars speler hier inderdaad niet op zit te wachten verzending is inderdaad wel prijzig, maar het spel zelf vind ik niet duur. Enne de CF scheelt inderdaad!

@Geert27: Meestal probeer ik een diverse mix van zowel genres als platformen en high funding campagnes versus indie pareltjes te belichten, maar ik kan je wel wat inkijk geven in het selectieproces. Vaak wil ik een Kickstarter en een Gamefound (wellicht een Backerkit) campagne tussen de highlights hebben. Daarnaast sorteer ik de campagnes ook op funding om de highlights (objectief dus het meest populair) te kiezen en de miniatuurspellen pakken nu eenmaal vaak een hoge funding. Maar zo heb ik nu ook bewust bijvoorbeeld Dungeon Universalis ondanks de hoge funding overgeslagen. Dat gezegd hebbende, kan ik niet alles behandelen en moeten er keuzes gemaakt worden. Uiteraard zit er ook een element van mijn voorkeur in, maar daar komt ook bij dat ik het best lastig vind om inhoudelijk op zware euro's in te gaan en voel ik mij daar ook minder prettig bij. Dus klopt het dat je dat enigszins kan merken. Dit is overigens wel waar de Round-up helpt om dus kort ook de andere interessante campagnes toe te lichten met een samenvatting en soms een licht oordeel van mijn kant. Hoe zou jij dat anders voor je zien? Hopelijk geeft dat je een beetje een beeld hoe dit tot stand komt

Opbouwende kritiek is altijd welkom.
Door Videostar (480 reacties) op 03-10-2022 22:24
( PM )
Heldere uitleg en bedankt voor de toezegging het tenminste een keer te proberen met meer plaatjes.
Wat Geert opmerkte was me ook al niet ontgaan, maar ik snap heel goed dat je vooral vertelt over spellen waar je eigen interesse naar uitgaat. Ik zou weinig te melden hebben over space zombies in fantasyland
Door Buur (748 reacties) op 04-10-2022 12:22
( PM )
Ik heb die originele Pueblo uit 2002 iemand ooit cadeau gedaan en daar dan ook gespeeld. Het hele thema slaat zoals gebruikelijk weer helemaal nergens op, maar ik vond het erg leuk om te spelen! Nooit begrepen waarom het niet meer aandacht heeft gekregen, en nu komt ineens de remake. Goede zaak, al zijn er wel wat dingetjes toegevoegd die ik me van het origineel niet kan herinneren, maar dat zijn blijkbaar nieuwe speelvarianten.

Hou je van ruimtelijke puzzelspellen (zoiets als Santorini schiet me het eerste te binnen, maar deze is meer nadenken) dan is dit beslist een aanrader! Ik zou 'm in de gaten houden.




Edit: woops, ik had opmerkingen gemaakt over de blokjes, dat die er minder uit zouden zien, maar dat is alleen in de geanimeerde 3D filmpjes. In de "echte" fimpjes is het fysieke prototype van het spel te zien en verschillen de blokken nauwelijks van het origneel, alleen andere kleuren. Sorry! Eerst kijken, dan zeiken!
Door Videostar (480 reacties) op 06-10-2022 17:53
( PM )
Dat ziet er gaaf uit Buur!