Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

White Gobline Games komt met kaartspel Quando

Met kaartspelletjes als Qwixx en Qwinto is de letter 'q' populair onder de kaartspelletjes. Daar komt binnenkort Quandro van White Goblin Games bij. Quandro is ontwikkeld door Reinhard Staupe, ook wel bekend van spellen als The Game.

In dit kaartspelletje moet je af en toe een gokje wagen om er met de winst vandoor te gaan. Je doel in Quando is om elke ronde zo min mogelijk punten te scoren, idealiter geen! Speel gelijke getallen of een straatje om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Als je precies drie kaarten met hetzelfde nummer hebt gespeeld, moet elke andere speler een nul in zijn hand naar de andere kant draaien of een kaart van de stapel trekken. Pak je een getal dat je niet wilt? Dan draai je simpelweg de kaart om, in Quando heeft elk van de 55 kaarten namelijk 2 kanten. Je kan de ronde Speel meerdere rondes totdat een speler meer dan 50 punten heeft, waarna de speler met de laagste score wint. 

Als een speler aan het einde van zijn beurt alleen maar nullen in zijn hand heeft, onthult hij deze om de ronde onmiddellijk te beëindigen. Anders kan een speler ervoor kiezen om te kloppen om de ronde te beëindigen, waarna elke andere speler nog één laatste beurt kan nemen. Daarna worden de punten geteld.

Quando is voor 2 tot 6 spelers en is te spelen in 15 minuten. Een releasedatum is nog niet bekend.

 

 

Geplaatst door Yorn op 10-03-2024 10:45
Aantal keer bekeken: 623

Reacties


Er is nog niet gereageerd.