Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nu in de winkel: Lang Leve de Koning met NL-Versie Oriflamme

Een snelle, tactische machtsstrijd om de kroon, mét de nodige portie intrige: de Nederlandse versie van Oriflamme ligt vanaf vandaag in de winkels. Geronimo Games heeft het bekroonde spel officieel uitgebracht.

In dit tactische kaartspel probeer je een plek op de troon te bemachtigen voor
jouw familie, terwijl je de aanhangers en leden van de concurrerende families slim probeert uit te schakelen. Voor diplomatie is het te laat, maar met het nodige machtsvertoon en venijnige hinderlagen kom je alvast een heel eind dichter bij die felbegeerde kroon.
Oriflamme is een spel voor 3 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en speelt in zo’n 20 minuten. Dit vlotte, tactische kaartspel is ontworpen door Adrien en Axel Hesling.

Het spel won in 2020 de titel “Spel van het Jaar” bij de uitreiking van de prestigieuze “As d’Or” tijdens het Internationale Bordspellenfestival van Cannes (Frankrijk) in 2020. Daarnaast sleepte het ook de juryprijs voor beste nieuwe kaartspel in de wacht tijdens de UK Games Expo 2020.

De Franse koning is dood en heeft geen erfgenamen achtergelaten in Oriflamme. De grote adellijke huizen van het land proberen nu de meeste invloed te verzamelen om de kroon voor zich te kunnen opeisen. De sfeer is grimmig en de families zetten gretig hun aanhangers, én hun zwaarden, in om zich van de winst en de kroon te verzekeren.
Iedere speler in Oriflamme vertegenwoordigt een van de middeleeuwse adellijke huizen die ernaar streven de meest invloedrijke te worden. Elke speler heeft bij het begin van het spel een set van 10 personagekaarten in zijn hand, waarvan hij er blind drie verwijdert. Iedere personagekaart heeft een eigen unieke actie die gaat van het vergaren van extra invloed tot het uitschakelen van een andere kaart/personage. In hun beurt spelen de spelers een kaart gedekt uit hun hand en leggen die in het midden op de tafel. Daarbij geldt de plaatsingsregel dat je je kaart ofwel links ofwel rechts van de kaarten die er al liggen moet leggen. Wanneer iedere speler een kaart heeft neergelegd, wordt de rij kaarten in de spelersvolgorde afgegaan. De eigenaar van de kaart kiest daarbij of hij de kaart gedekt laat en zo een invloedspunt ervoor krijgt die ronde, of als hij deze omdraait en de actie ervan
uitvoert. Door de uiteenlopende acties van de kaarten is winnen in Oriflamme een kwestie van slimme plaatsing, goed getimede combinaties en de nodige bluf. Wanneer de spelers nog maar één kaart over hebben, worden de invloedspunten geteld en de winnaar gekroond.


Geplaatst door Linnsane op 12-03-2021 15:03
Aantal keer bekeken: 828

Reacties

Door Streetnerd (730 reacties) op 12-03-2021 22:45
( PM )
Ik heb het enkele weken geleden gekocht. echt een aanrader! top filler!

let op! het zijn wel 'french' tarot size kaarten. ik heb thuis verschillende soorten gangbare sleeves maar achteraf moest ik dus de french tarot size kopen en dus extra verzendkosten -_-'