Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nog meer 999 Games titels gespot en aangekondigd

Langzaam druppelen de nieuwe aankondigingen voorbij in de vorm van het kaartspelletje Pompen of verzuipen. Daarnaast hebben we ook een gloednieuwe titel weten te vinden die nog niet is aangekondigd: Cities.

Pompen of verzuipen
Dit spel is deze week aangekondigd door 999 Games. In dit kaartspel draait alles om het behouden van je reddingsbanden terwijl je de uitdaging aangaat om de meeste punten te scoren. Elke ronde is een race tegen de klok terwijl je probeert te overleven in een wereld van oplopend waterpeil en strategische zetten. Met eenvoudige regels en spannende speelwijze biedt Pompen of Verzuipen een spelervaring voor alle leeftijden. Pompen of verzuipen is voor 3 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en ligt vanaf juni in de winkels.

Cities (nog niet aangekondigd)
En dan is daar Cities! Met een supermooie doos cover. In het wild gespot, maar dus net als Pick a Pen Hackers, niet officieel nog aangekondigd.

In Cities neem je de leiding over de ontwikkeling van een aantal bekende steden. Je rangschikt zelf de beste bouwprojecten in je speelgebied. Met mechanismen voor actie en grondstoffenverzameling krijg je de kans om de steden van Sydney, Londen, New York, Barcelona, Rio de Janeiro, Lissabon, Mexico-Stad en Buenos Aires te bezoeken.
Cities wordt gespeeld over acht ronden. Elke ronde gebruiken spelers hun werkers om 1 scorekaart, 1 stadstegel, 1-2 kenmerkende tegels en 2-4 bouwstukken te verzamelen. Stadstegels bestaan uit parkruimtes, wateroppervlakken en bouwruimtes. Bouwstukken worden geplaatst op bouwruimtes van dezelfde kleur om gebouwen te vormen, die 1-4 verdiepingen hoog kunnen zijn. Telkens wanneer een speler een prestatie voltooit, plaatsen ze een van hun schijven op het prestatiebord. Aan het einde van het spel tellen spelers de punten op die ze hebben verdiend met al hun scorekaarten en prestaties. 

Het spel zal geschikt zijn voor zowel ervaren spelers als beginners vanaf 10 jaar en is te spelen met 2 tot 4 spelers. Wanneer deze het daglicht ziet, moet nog worden bekendgemaakt, maar de doos ziet er alvast fantastisch kleurrijk uit.

Geplaatst door Yorn op 05-05-2024 08:00
Aantal keer bekeken: 1111

Reacties

Door R.D. (89 reacties) op 07-05-2024 10:20
( PM )
Ben wel benieuwd naar Cities.