Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Mooie Releases bij Jumping Turtle Games

Er staan al de nodige mooie bordspel-releases op de planning natuurlijk, maar we hebben er nog een aantal die absoluut niet mogen ontbreken op je wishlist. Jumping Turtle Games knalt 2022 ook mooi in met klappers.

Aquatica
Een absolute klapper. Aquatica is een diep strategisch, maar gemakkelijk te leren familie engine building spel over onderwater koninkrijken. De diepe wateren van de Oceanen verbergen veel geheimen en onbekende wezens. Het bordspel drijft momenteel de (digitale) winkels in.

Aquatica (NL)

Welcome To... The Moon
Is het echt een grote verrassing? Vast niet, want ook de eerste twee releases in de Welcome To...- serie waren al uitgebracht door Jumping Turtle Games. Toch is een bevestiging altijd prettig. Wanneer de Nederlandstalige versie in de winkels ligt is nog even afwachten, maar absoluut binnen enkele maanden. 

Furnace
Nog een mooie release: Furnace! Furnace is een engine builder met zeer eenvoudige spelregels, maar toch pittige beslissingen.

Het meest opvallende spelsysteem is de veilingfase waarvan we overtuigd zijn dat ze ook spelers die geen fan zijn van veilingen aan boord kunnen houden. De veiling verloopt zeer vlot (als je aan de beurt bent, plaats je gewoon je biedsteen) en elk bod dat je plaatst zal beloond worden! De speler die het meest geboden heeft, zal namelijk de kaart winnen en alle andere spelers worden gecompenseerd. Hoe meer je geboden hebt, hoe hoger de compensatie zal zijn. Mogelijk zal je dus zelfs regelmatig een veiling willen verliezen omdat je de compensatie net goed kan gebruiken.

Binnen 1 a 2 maanden ligt Furnace hopelijk in de winkels.

Kan een cartoon zijn van een of meer mensen, baard en de tekst 'EEN ENGINE BUILDER VAN IVAN LASHIN FURNACE'

Geplaatst door Linnsane op 06-02-2022 14:50
Aantal keer bekeken: 1302

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (567 reacties) op 07-02-2022 11:04
( PM )
Furnace, (als de prijs goed word) vind ik een goede om in de gaten te houden.
Is een spel dat ik op een gemiddelde avond kwa tijd wel op tafel kan krijgen.

Welcome to the Moon laat ik gaan denk ik, Welcome to... is een verrassend hit bij ons in de groep en wij hebben dan ook de drie extra blokken erbij.
Maar bij een Roll and Write schrijf ik het liefst met een Vulpotlood, op een of andere manier geeft een afwasbare stift niet hetzelfde gevoel.

Vind Silver & Gold een zeer goed spel voor tussen door, daar werkt het wel weer goed. Maar bij b.v. Railroad inkt zou ik soms willen dat de Stiften een kleinere punt hadden.