Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Special: Internationale Sushi-dag

Maki, temaki, dumplings, Urimaki, en ga zo maar even door. Bij sushi-restaurants is de keuze reuze! Het is vandaag Internationale Sushi-dag en dus mogen we vandaag, op 18 juni, ongegeneerd de sushi's naar binnen proppen. In de bordspelwereld is Sushi ook een bron van inspiratie en wij hebben een aantal Sushi-highlights voor jullie op een rijtje gezet:

Linnsane: Sushi Go Party!
Met Sushi op tafel is het altijd een feestje en met Sushi Go Party! kan je Sushi-festijn niet meer stuk. Het vervolg op kaartspel Sushi Go! biedt meer variaties en de mogelijkheid om tot maar liefst 8 spelers samen te spelen. Persoonlijk een favoriet die van mij iedere spelletjesavond op tafel mag komen. Stel je eigen menu samen, met natuurlijk Urimaki als de basis, een rol naar keuze, twee specialiteiten, drie voorgerechten en als hoogtepunt op het einde natuurlijk een overheerlijk dessert. Aan jou als speler welke Japanse lekkernijen op je bord verschijnen en de rest van de stapel door te geven, drie rondes lang. Zorg ervoor dat aan het einde van de ronde je bord goed gevuld is om de meeste punten te kunnen scoren. Sushi Go Party! is supersimpel, altijd een succes en zorgt gegarandeerd voor een hoop avondjes plezier of het nu Internationale Sushi-dag is of niet.

 Dick: Sushi Roll
Als je liever met dobbelstenen speelt dan met kaarten dan is Sushi Roll misschien iets voor jou. Het heeft veel overeenkomsten met het oudere broertje Sushi Go (Party)!, maar dan met dobbelstenen. Je speelt ook hier in drie rondes, maar sommige acties zijn net anders. De eetstokjes zorgt dat je dobbelstenen kan wisselen met een andere speler en menukaarten zorgen dat je dobbelstenen overnieuw mag gooien. Dit gebeurt per speler waardoor het spel iets langzamer gaat. Omdat je kan wisselen met andere spelers, komt er net iets meer tactiek om de hoek kijken. Sushi Roll speelt daarom tot slechts vijf spelers, en dat is in mijn ogen ook prima. Als ik moest kiezen tussen Sushi Go! of Sushi Roll dan heb ik een lichte voorkeur voor Sushi Roll.
Klaas: Fleet: The Dice Game
Hartstikke leuk natuurlijk, die smakelijke spicy tuna rolls en makreel-sashimi, maar als niemand de vissen vangt die erin gaan, valt er weinig te smullen. Het is een roll-and-write-versie van het kaartspel Fleet, dat het thema van het vullen van vissersboten verder uitbouwt met nog meer manieren om punten te scoren, zoals het bouwen van een haven of het openen van een zeevoedselbanket. Als je houdt van dobbelspellen zoals Clever, waarbij je de ene na de andere kettingreactie kan starten, dan is dit een dikke aanrader, want Fleet: The Dice Game doet dit in het kwadraat. Je gooit met een aantal dobbelstenen die je soort vangst voorstellen en je mogelijkheden op het land. Je kiest er een, kruist een vakje af en als je het in de voorgaande beurten goed gedaan hebt, mag je daardoor weer een andere afkruisen en zo gaat dat hopelijk nog even door. De stenen die je niet hebt gekozen, zijn beschikbaar voor je tegenstanders. Goede vangst!


Anna: Happy Salmon
Happy Salmon is zo’n spel dat je of hartstikke tof vindt, of vermijdt als de pest. Waarom? 1) het is een fysiek spel 2) je moet opdrachten uitvoeren met de andere spelers 3) dit moet allemaal zo snel mogelijk. Ikzelf ben iemand die wel houd van wat chaos, mijn spelende jeugd bestond grotendeels uit Halli Galli. In Happy Salmon krijgt iedereen een tiental kaarten met dezelfde opdrachten. Je doel is om de eerste te zijn die al zijn kaartjes heeft weggespeeld door de opdrachten erop uit te voeren. Zodra het startschot klinkt moet je zo snel mogelijk iemand vinden die dezelfde opdracht heeft om deze met elkaar te kunnen uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld een high five zijn, maar ook het meer uitdagende van plek verwisselen. Tijdens het spel wordt er dus lekker geschreeuwd, gerend en niet te vergeten: bewogen als een zalm. Dit spel is perfect om met kinderen te doen, de kaarten zijn ook plakkerige limonadevingers proof. Daarnaast, hoe meer mensen, hoe meer chaos, hoe meer vreugd. En had ik al verteld dat het spel in een schattige neopreen zalmverpakking komt?

 

 

 

 

Welke Sushi's staan er vanavond bij jullie op het menu? Itadakimasu!

Geplaatst door Linnsane op 18-06-2020
Aantal keer bekeken: 811

Reacties

Door Kapudovic (269 reacties) op 18-06-2020 20:48
( PM )
Sorry, het is pizza geworden.