Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 11 september 2020


Hoi allemaal,

De herfst staat voor de deur. Normaliter zouden nu de “Essen Spiel en Spellenspektakel”-kriebels naar boven komen. Spellenspektakel gaat niet door, maar Essen Spiel gaat slechts alleen online door. De kriebels blijven daarom een beetje achterwege. Gelukkig kan ik altijd nog neuzen op kickstarter. Ik was blij om weer heel veel te vinden. Zoveel zelfs dat ook “Snelvuur” weer terug is.

Streets (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: £23,- (ca. €26,-)
Verzendkosten: £7,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 october 2020
Verwachte levering: juni 2021

StreetsOmschrijving: Streets gaat over, hoe kan het ook anders, het bouwen van straten. Tijdens je beurt leg je een tegel aan. Deze tegel trekt een bepaalde doelgroep aan. Als een straat afgesloten is, dat wil zeggen aan beiden kanten een andere straat kruisen, dan verdien je geld met je gebouwen en de poppetjes lopen naar een andere straat om daar geld uit te geven. Wie aan het eind van het spel het meeste geld heeft verdient, wint het spel.

Mijn mening: Streets ziet er vrolijk en kleurrijk uit. De regels zijn ook niet ingewikkeld. Toch zit er volgens mij genoeg diepgang in. Met name bij de plaatsing van de tegel is het hoe, waar en wanneer erg belangrijk. Ik wil Streets zeker een keer proberen.

Philosophia: Floating World (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: £69,- (ca. €76,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 october 2020
Verwachte levering: juni 2021

Philosophia: Floating WorldOmschrijving: Reis door het oude Japan. Terwijl je dat doet, probeer je monsters te verslaan, tempels te bouwen en te handelen. Je doel? Ganbaru tokens verzamelen door de eerstgenoemde acties te doen. Zodra je er vier hebt, ben je de winnaar. De acties kan je doen door kaarten te spelen. Je kan je stapel kaarten verbeteren door middel van deckbuilding. Maar voordat je je zes getrokken kaarten kan spelen, mag de speler rechts van je ernaar kijken, één kaart wegleggen, de overige kaarten splitsen in twee setjes en terug geven. Jij moet dan één van de setjes kiezen om je ronde mee te spelen.

Mijn mening: Alles in dit spel schreeuwt Japan. Er is ook veel gebruik gemaakt van oude Japanse kunstwerken. Dus het ziet er mooi uit. Wat het spel zelf betreft ben ik erg benieuwd naar het mechanisme waar een andere speler je laat kiezen tussen je kaarten. Het is dus nog belangrijker dat je je deck vol met goede kaarten krijgt, zodat je niet mindere kaarten moet blijven spelen.

Mercado de Lisboa (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $34,- (ca. €29,-)
Verzendkosten: $9,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 september 2020
Verwachte levering: juni 2021

Mercado de LisboaOmschrijving: In Mercado de Lisboa plaats je kraampjes en restaurants op de markt van Lissabon. Je probeert de handelswaar van de kraam af te stemmen op de aangrenzende restaurants. Verder mag je klanten plaatsen rondom de markt. Met al deze acties probeer je zoveel mogelijk geld te verdienen en zodoende aan het eind van het spel het meeste geld te hebben.

Mijn mening: Spellen van Vital Lacerda staan bekend om hun complexiteit. Nu is Mercado de Lisboa in mijn ogen aanzienlijk minder complex dan de grotere broertjes en zussen. Toch is er nog genoeg te puzzelen als het om de plaatsing van de kraampjes en restaurants gaat. Ik kan niet wachten om Mercado de Lisboa te spelen.

Monsters on Board (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $100,- (ca. €85,-)
Verzendkosten: $30,- (ca. €26,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 augustus 2020
Verwachte levering: september 2021

Monsters on BoardOmschrijving: Voor de Blue Moon Monster Mixer heb je slechts één drankje nodig. Spook Juice. Maar je hebt niks meer in huis. Daarom is het aan jou om de stad in te gaan en de mensen bang te maken. Op deze manier kan je Spook Juice verzamelen. Krachtige monsters geven meer Juice, terwijl de zwakkere juist meer extra acties hebben. Kies daarom goed je monsters uit om het meeste Spook Juice te verzamelen.

Mijn mening: Ik vind het wel leuk als je in plaats van tegen, juist als een monster speelt. De monsters kies je door middel van het draften van dobbelstenen en ik ben dol op het draften van dobbelstenen. Ik denk dan ook dat Monsters on Board een leuk en grappig spel is om te spelen.

Feudal Endeavor (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: CA$52,- (€34,-)
Verzendkosten: CA$15,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 october 2020
Verwachte levering: september 2021

Feudal EndeavorOmschrijving: In de Gouden Eeuw van Rusland is het jouw taak om de gunst van keizerin Catherina de Grote te winnen. Bied op aktes en bouw daarmee een gebied dat aan haar eisen voldoet, maar ondertussen kan je ook ruzie zoeken met je buren en hun gebied aanvallen. Degene die het meeste aanzien weet te verzamelen, wint het spel.

Mijn mening: Feudal Endeavor lijkt me een leuk en simpel veilingspel met wat gemene acties om de anderen dwars te zitten. Je zal goed na moeten denken of en hoeveel je wilt bieden op een akte. Wil je juist de akte, omdat die goed past bij de wensen van de keizerin, of juist omdat deze je zal helpen in de toekomst?

Snelvuur:

We hebben weer een goed gevulde snelvuur:
The Pet Cemetry (link): Race tegen anderen over een begraafplaats voor huisdieren.
Shards of the Jaguar (link): Vind de weg door een tempel en plaats vallen voor de anderen.
Tomorrow Dies Today (link): Werk voor een grote crimineel om de wereld tot een einde te brengen.
Code On (link): Kraak de genetische code
Crazy Taco (link): Start je eigen Mexicaanse restaurant.
6 more historic international strategy board games (link): Zes strategische spelletjes uit zes verschillende landen.
Rus (link): Bestijg de troon in Rusland.
The North: Provenance (link): Een uitbreiding voor het twee-speler kaartspel de North.
Graaf Je Vrij (link): Probeer uit de gevangenis te ontsnappen.
Ghoullotine (link): Black Jack met een spookachtig thema en effectkaarten.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 11-09-2020
Aantal keer bekeken: 471

Reacties

Door StanTem (421 reacties) op 11-09-2020 15:25
( PM )
Mercado de Lisboa, Streets en Monsters on Board komen hier binnen. Uitgever Final Frontier Games heeft me nog nooit teleurgesteld, dus back ik eigenlijk instant zonder te kijken over wat het spel gaat :p Ik vermoed dat ik me dat ooit wel nog eens zal beklagen.

Voor Monsters on Board is er trouwens een group pledge opgestart waarbij je weer heel wat kunt besparen: http://www.crowdfinder.be/project/515-monsters-on-board