Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 9 april 2021

Dicks Starter Kick voor 9 april 2021

Hoi allemaal,

Pasen is alweer achter de rug en wat was het weer toch erg verraderlijk die afgelopen dagen. Het ene moment scheen het zonnetje, het andere moment kwam er hagel en sneeuw naar beneden. Gelukkig ben ik wel vrij consistent met mijn Starter Kick. Ik heb weer een lijstje voor jullie samengesteld. Dus kijk snel wat mij opviel op Kickstarter en Gamefound.

HEXplore It: The Domain of Mizra Noctis (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $64,-
Verzendkosten: $15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 mei 2021
Verwachte levering: juni 2022

HEXplore It: The Domain of Mizra Noctis

Omschrijving: The Domain of Mizra Noctis is het vierde deel in de HEXplore It serie. In dit coöperatieve spel neem je het op tegen Mizra Noctis, een donkere heerser. Je probeert aanwijzingen te verzamelen over de plannen van Mizra Noctis. Je verzamelt runen om deze in te wisselen. Lukt het jou en je medespelers om Mizra Noctis dwars te liggen?

Mijn mening: De HEXplore It serie heeft me altijd geïntrigeerd. Het ziet er groots en avontuurlijk uit, misschien zelfs iets te uitdagend. Daarom heb ik het nooit gespeeld. Toch zou ik het maar al te graag willen. Ik hoop dat het avontuur zo groots is als ik me nu voorstel.

Hippocrates (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €69,-
Verzendkosten: €15,- en EU vriendelijk, of ophalen tijdens Essen Spiel.
Eindigt op: 30 april 2021
Verwachte levering: oktober 2021

Hippocrates

Omschrijving: In het Oude Griekenland, de bakermat van de Geneeskunde, leid jij een team van doktoren. Je neemt patiënten aan, huurt nieuwe doktoren en probeert zoveel mogelijk mensen te genezen. Door de juiste arts aan de juiste patiënt te koppelen scoor je punten, waarvan jij aan het eind de meeste wilt hebben.

Mijn mening: Er zijn best wel wat ‘ziekenhuis’-spellen, maar voor zover ik weet niet één die zich afspeelt in de tijd kort na Hippocrates, je weet wel die van de eed. De hele schakeling tussen artsen en patiënten die ontstaat is al een puzzel op zich. Gelukkig ken ik al iemand die het backed, anders had ik het zeer waarschijnlijk zelf wel gedaan.

Bone to Pick (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: €25,-
Verzendkosten: €12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 april 2021
Verwachte levering: december 2021

Bone to Pick

Omschrijving: In Bone to Pick probeer je gezamenlijk de ondoden tegen te houden. Dit doe je door telkens aan te geven welk wapenkaart je gebruikt. Gebruiken jullie genoeg sterkte, dan winnen jullie van de ondode. Degene die het sterkste wapen heeft gebruikt, krijgt de ondode als trofee. Is jullie gecombineerde sterkte te laag, dan verliezen jullie een levenspunt. Zo gaat het door totdat alle ondoden bevochten zijn, of alle levenspunten op zijn. Degene met de meeste kracht qua ongebruikte wapens (en punten voor ondoden in geval van winst) wint het spel.

Mijn mening: Bone to Pick is een snel en tactisch spel. Elke ronde moet je nadenken welk wapen je inzet. Ga je voor zeker winst op de ondode door een sterk wapen te gebruiken? Of wil je juist de punten bewaren voor het eind, met het risico dat de ondode wint? Geen zware keuzes, wat de snelheid voor het spel ten goede komt.

Adventure Builder (link)

Aantal spelers: vanaf 2 spelers
Basis pledge level: $39,-
Verzendkosten: $25,- en niet EU vriendelijk
Eindigt op: 6 mei 2021
Verwachte levering: september 2021

Adenture Builder

Omschrijving: Adventure Builder is een Role Playing systeem voor het hele gezin. De uitdagingen verschijnen door middel van kaarten en deze worden via dobbelstenen gehaald of gefaald. De manier waarop je de uitdaging aan wilt gaan, ligt geheel aan de spelers zelf. Laat je fantasie de vrije loop gaan en hoop dat je dobbelresultaat meewerkt.

Mijn mening: Normaal sla ik RPG’s over als ik deze lijst voorbereid, maar ten eerste had ik niet meteen door dat dit een RPG was en ten tweede zijn er niet zoveel RPG’s die geschikt zijn voor het jongere publiek. De regels zijn daarom ook extra versimpeld. Dus als je graag met je kinderen een RPG wilt spelen is dit misschien iets voor jou.

Mythic Battles: Ragnarök (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $119,-
Verzendkosten: $28,- en EU Vriendelijk
Eindigt op: 19 april 2021
Verwachte levering: juni 2022

Mythic Battles : Ragnarök

Omschrijving: In dit vervolg op Mythic Battles: Pantheon verlaat je Griekenland en bevind je je Scandinavië. Verschillende monsters dreigen de negen werelden te vernietigen. Vorm je leger en volg één van de Noorse goden. Daarna probeer je de mythische wezens te verslaan, of neem je het tegen elkaar op in een skirmish mode.

Mijn mening: Ik heb goede herinneringen aan Mythic Battles: Pantheon. Toen ik de titel zag dacht ik dat er alleen maar een andere mythologie op was geplakt. Op zich niet erg. Als de Griekse mythologie meer jouw ding is kan je Pantheon ook via deze campagne regelen. Ze hebben wel wat thematische aanpassingen gedaan, omdat de monsters niet één-op-één gewisseld kunnen worden. Ik heb daarom wel vertrouwen dat Ragnarök een leuke variant zal zijn.

Snelvuur:

Hier zijn nog wat andere interessante campagnes:

Empyreal: Far Corners (link): Dit is een reprint van Empyreal met een mini-uitbreiding.
AuZtralia Big Box + Revenge of the Old Ones and TaZmania (link): Dit zijn nieuwe uitbreidingen voor het Cthulhu treinspel AuZtralia en een groot doos om alles in te doen.
Space Plague (link): Stuur je soldaatjes erop uit om naar de kern van planeten te gaan. 
Board Royale - New Expansions & Second Printing (link): Dit is een reprint van Board Royale met nieuwe uitbreidingen.
Scrumpy: Card Cider (link): Maak de beste cider van iedereen.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 09-04-2021
Aantal keer bekeken: 720

Reacties

Door Der_Lex (35 reacties) op 09-04-2021 21:42
( PM )
Ik vind Lasting Tales + Fantasy Series 2 Miniatures ook wel het vermelden waard. Een leuke miniature skirmish game, maar vooral ook omdat je er een bak prima kwaliteit mini's voor een belachelijk lage prijs erbij kunt nemen. Ik heb deze week de Fantasy Series 1 mini's van dezelfde maker binnengekregen en die zijn echt prima, dus deze tweede back ik ook weer

http://www.kickstarter.com/projects/blacklistgames/lasting-tales-a-fantasy-miniatures-game.
Door Tomarctus (1 reacties) op 10-04-2021 08:41
( PM )
Quote:
Ik vind Lasting Tales + Fantasy Series 2 Miniatures ook wel het vermelden waard. Een leuke miniature skirmish game, maar vooral ook omdat je er een bak prima kwaliteit mini's voor een belachelijk lage prijs erbij kunt nemen. Ik heb deze week de Fantasy Series 1 mini's van dezelfde maker binnengekregen en die zijn echt prima, dus deze tweede back ik ook weer

http://www.kickstarter.com/projects/blacklistgames/lasting-tales-a-fantasy-miniatures-game.

Helemaal mee eens!
Door Geert27 (414 reacties) op 11-04-2021 13:21
( PM )
Ik heb Fjords gebacked (link). Ik heb het origineel (door 999 Games ooit uitgegeven als Fjord) al, maar omdat dit één van mijn favoriete abstracte 2-speler spelletjes is, wilde ik deze nieuwe versie toch backen. De nieuwe versie is geschikt voor 2-4 spelers, en heeft wat extra modules als uitbreiding (had van mij niet gehoeven). De tegels hebben nieuw artwork gekregen en zijn ook groter dan in het origineel.

Ik zal eens naar Hippocrates kijken, die stond niet echt op mijn radar.
Edit: verdorie, dat ziet er echt weer uit als iets voor mij. En ook nog KS exclusives. Zucht...