Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 18 juni 2021


Hoi allemaal,

Twee weken terug had ik het al over het warme weer, maar de afgelopen paar dagen was het zelfs nog warmer. Er is geen twijfel meer; het is zomer. Er zullen nog veel warme dagen volgen. Maar jullie zijn hier niet om het over het weer te hebben. Jullie willen weten wat er nu hot is op kickstarter. Ik ben weer druk op zoek geweest naar de meest interessante campagnes.

Deliverance: The Game of Spiritual Warfare (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $59,- (ca. €50,-)
Verzendkosten: $23,- (ca. €19,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 juli 2021
Verwachte levering: juli 2022


Deliverance

Omschrijving: Samen met met andere engelen ga je de strijd aan tegen demonen die zich schuilhouden in het dorpje Fallbrook. Ondertussen moeten jullie ook uitvogelen waarom de demonen juist hier zijn en hun invloed over de bevolking verdrijven. Als engel heb je unieke krachten, maar je hebt ook altijd de optie om te bidden. Lukt het jou om Fallbrook en misschien wel de wereld te redden?

Mijn mening: Ik volg Deliverance al een tijdje. Het Christelijke thema maakt dit spel best wel uniek. Er zijn wel wat religieuze spellen, maar die zijn vooral gebaseerd op Bijbel trivia. Ik kan ook niet wachten om tegen Satans gespuis te strijden.

Scarface 1920 (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €99,-
Verzendkosten: €22,- en BTW in de pledge manager
Eindigt op: 15 juli 2021
Verwachte levering: juni 2022

Scarface 1920

Omschrijving: Het is 1920 in Chicago en alcohol is verboden. Jij bent een misdaadbaas en probeert je illegale drankhandel draaiende te houden. Je huurt mensen in, regelt drank en probeert hulp te krijgen van politici en rechters. Dit doe je allemaal om de misdaadkoning van Chicago te worden.

Mijn mening: Het is altijd leuk om voor een keer de slechterik te spelen. Als misdaadbaas moet ik dan een “bedrijf” runnen, maar de tactieken zijn iets gewelddadiger. Het thema van 1920, het tijdperk van Al Capone, past hier prima bij. Natuurlijk gaan de andere spelers in de weg zitten, dus je moet wel tegen een beetje take-that kunnen.

Coalitions (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: £42,-  (ca. €50,-)
Verzendkosten: £12,- (ca €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 juli 2021
Verwachte levering: september 2022

Coalitions

Omschrijving: Napoleon breidt zijn rijk steeds verder uit. Er heerst oorlog over heel europa. Jij bestuurt een natie en probeert je invloed op de toekomst van Europa uit te oefenen. Je vecht om grondgebied, maar soms sluit je ook een verbond met andere naties. Deze zijn niet bindend, dus pas op dat je niet verraden wordt.

Mijn mening: Spellen met een oorlogsthema staan altijd garant voor interactie met andere spelers. Als je daarbij ook nog eens een -tijdelijk- verbond kan sluiten geeft dat nog meer interactie. Nu is dit niet het eerste spel die de oorlogen van Napoleon bevat, maar volgens mij wel de eerste waarbij je coalities kunt vormen. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe deze speelt.

Forests of Pangaia (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €49,-
Verzendkosten: €12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 16 juli 2021
Verwachte levering: maart 2022

Forests of Pangaia

Omschrijving: Jij bent er door Gaia op uitgestuurd om het eerste leven te regelen. Dit doe je door een bos aan te leggen en rituelen te voltooien. Zodra alle rituelen voltooid zijn wint degene die het meeste levensenergie heeft vergaard.

Mijn mening: Als je het spel bekijkt, valt meteen op waarom dit mijn aandacht krijgt: Die mooie houten bomen. Naarmate het bord vult zal er een mooi bos ontstaan op het spelbord. Ook vind ik het leuk dat je zelf invloed hebt op het einde van het spel. Als je weinig rituelen doet, zal het spel langer duren. Dat geeft een extra tactische lading aan het spel.

Cyber Odyssey (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €75,-
Verzendkosten: €25,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 juni 2021
Verwachte levering: september 2022

Cyber Odyssey

Omschrijving: In de nabije toekomst in de stad New Eden heerst er een misdaadgolf. Jij huurt een team in om uit te zoeken wat er aan de hand is. Je laat ze vechten, verleiden, of één van de talloze andere manieren gebruiken om hints te vinden. Degene die als eerste erachter komt waarom er zoveel misdaad is, wint het spel.

Mijn mening: Mijn ogen vielen meteen op het Cyberpunk thema. Het oplossen van een misdaad in zo’n omgeving vind ik geweldig. Naast de persoonlijke manier om informatie te verzamelen, kun je ook databases hacken. Niet dat ik dat in het echte leven doe, maar het idee is wel erg gaaf.

Snelvuur:

Nu we lekker opgewarmd zijn heb ik nog wat kleine hete toetjes voor jullie:

Peak Oil Profiteer (link): Handel in olie terwijl het land verdeeld is. 
Tea, Scones and Arsenic (link): Eet koekjes tijdens een theefeestje, maar pas op sommigen zijn giftig. 
Overstocked (link): Stapel je goederen het meest efficiënt voor de meeste punten. 
Nobel Run (link): Werk aan je onderzoek en scoor een Nobelprijs! 
First Ascent (link): Regel de juiste uitrusting en klim naar de top!

Zat er iets voor jou tussen of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten!

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 18-06-2021
Aantal keer bekeken: 745

Reacties

Door Swizard (175 reacties) op 19-06-2021 09:49
( PM )
Deliverance ziet er leuk uit, wel jammer dat je bij de collectors edition weer een berg miniatures 'moet' nemen. Doe mij maar lekker veel gameplay
Door TimVerfbom (44 reacties) op 19-06-2021 16:37
( PM )
Forests of Pangaia ziet er inderdaad wel heel mooi uit!
Door TheOmega (13 reacties) op 20-06-2021 07:25
( PM )
Ikzelf heb Hollywood Racers gebacked. Na een geflopte eerste poging met een distributeur die ervandoor was gegaan met het geld, zijn ze nu terug.
Ze hebben de optie gemaakt om alle first time backers te compenseren met een gratis spel (ex verzending). Dat is wel nice vind ik. Nu duimen dat ze de hoge grens halen, ik knijp hem een beetje.
Door Buur (498 reacties) op 21-06-2021 15:10
( PM )
Quote:
Forests of Pangaia ziet er inderdaad wel heel mooi uit!
Mee eens, maar is dat voor jou een reden om een spel te kopen? Ik heb die spelregels eens aandachtig doorgenomen en ik vind het maar een hoop zweverig hippie-gelul (pardon) haha, nee ik ben niet zo van de new age, dan kan het er nog zo mooi uit zien... Ieder z'n ding natuurlijk, maar dit thema is wel zo ver gezocht, daar kan ik persoonlijk helemaal niets mee associƫren. Geef mij maar een tuinman die bamboe aanplant en een panda die alles opeet, dat slaat ten minste nog ergens op hahaha
Door Buur (498 reacties) op 24-06-2021 14:59
( PM )
Forests of Pangaia, nu op Crowdfinder met een mooie korting. Zet de wierookstokjes en kruidenthee maar vast klaar... (Ik pas overigens )