Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 16 juli 2021


Hoi allemaal,

Het is zomervakantie! Dacht je net eindelijk wat rust in huis te hebben terwijl de kinderen naar school waren, zitten ze nu weer thuis. Geintje natuurlijk, maar wat zijn jullie vakantieplannen? Gaan jullie nog weg, blijven jullie thuis of plannen jullie af en toe een dagje weg? Ik zelf doe het laatste. Dat betekent dat ik veel tijd overhoud om jullie te blijven voorzien van de laatste kickstarters, dus daar gaan we!

Death Roads: All Stars (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $49,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en niet EU-vriendelijk
Eindigt op: 28 juli 2021
Verwachte levering: november 2022

Death Roads: All Stars

Omschrijving: Death Road: All Stars is een tv show. Jij bent een van de kandidaten in deze race om toegang tot een paradijs. Tijdens de race gaan alle remmen los! Je schiet en ramt je tegenstanders om, om er zeker van te zijn dat jij als eerste over de finishlijn komt.

Mijn mening: Als kind was ik dol op de botsauto’s: lekker rammen en rossen tegen anderen. Mijn lichaam kan dit niet meer aan, dus is een spel zoals Death Road een prima alternatief. Ik heb nu al zin om mijn tegenspelers overhoop te knallen en van de weg te duwen!

Rat Queens: To the slaughter (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $49,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $22,- (ca. €19,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 4 augustus 2021
Verwachte levering: mei 2022

Rat Queens: To the slaughter

Omschrijving: Gebaseerd op het stripboek met dezelfde titel speel je een van de Rat Queens. Zij zijn krachtige vrouwelijke huurlingen. Hun huis wordt aangevallen en het is tijd om terug te vechten. Versla eerst de golf van monsters om uiteindelijk de grote slechterik een lesje te leren.

Mijn mening: Ik ken het stripboek niet, maar het spel ziet er inderdaad anders uit dan andere “vecht je weg tot een eindbaas”-spellen. Je kan combo’s maken door je vriendschappen met andere Rat Queens te versterken en ook door monsters te verslaan wordt jouw Rat Queen steeds sterker. Ik heb zeker zin om dit spel te proberen.

Train in Vain (link)

Aantal spelers: 1 tot 100 spelers
Basis pledge level: $3,- (ca. €3,-)
Verzendkosten: €0,- (print & play)
Eindigt op: 1 augustus 2021
Verwachte levering: augustus 2021

Train in vain

Omschrijving: In dit print & play treinspel dobbel je om het beste spoorwegennetwerk te bouwen. Met je dobbelresultaat verbeter je je treinen, breid je je spoor uit, of handel je in goederen. Alles om het meeste geld te verdienen.

Mijn mening: Nu ik zelf een print & play spel heb gemaakt, kijk ik steeds meer naar andere spellen in dat genre. Train in Vain heeft de sfeer van een 18xx, maar dan lichter. Voor slechts 3 Euro kon ik deze niet laten lopen.

Distilled (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $55,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €21,-) en niet EU-vriendelijk
Eindigt op: 30 juli
Verwachte levering: december 2022

Distilled

Omschrijving: In Distilled erf je een whiskeystokerij. Het is nu aan jou om unieke recepten te maken. Koop je ingrediënten, stook je whiskey, verwijder je onpure elementen en laat de whiskey rijpen om voor veel geld te verkopen. Tijdens het verwijderen van de onpure elementen weet je niet welke dat zijn en worden, dus je loopt het risico om een middelmatige whiskey slecht te maken, maar aan de andere kant kan je er ook de meest heerlijke variant maken.

Mijn mening: Er zijn al best veel spellen waarin het maken van whiskey een rol speelt. Dit is volgens mij de eerste waarin je daadwerkelijk het proces van het stoken doorloopt. Doordat je zelf de ingrediënten bepaalt voor het stoken, bepaal je ook het risico dat je loopt om er een goede whiskey van te maken. Dit indirecte push-your-luck element zorgt voor mijn interesse in dit spel.

Ice Floes & Foes (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: €19,-
Verzendkosten: €5,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 29 juli 2021
Verwachte levering: januari 2022

Ice floes & foes

Omschrijving: Tussen de gebroken ijsschotsen varen jagers en vissers die proberen walvissen en zeehondjes te vangen. Door ijsschotsen toe te voegen  probeer je de jagers en vissers van het bord te duwen. Je krijgt punten voor elke jager of visser die je er afduwt, maar je beurt is voorbij als een walvis of zeehond hierbij over de rand gaat. De eerste tot vijf punten wint het spel.

Mijn mening: Dit is duidelijk geen moeilijk spel en daardoor ook erg geschikt voor kinderen. Ze zien het directe effect van de schuivende schotsen. Daarom lijkt mij dit spel, van Nederlandse makelij, ideaal voor een jong gezin.

Snelvuur:

Normaal nemen de campagnes iets af tijdens de vakantie, maar het is nu nog superdruk en er komt nog veel meer aan. Hier zijn nog meer campagnes die mij opgevallen zijn:
On Mars: Alien Invasion (link): Aliens maken hun intrede in deze uitbreiding voor On Mars. 
I’m Right You’re Wrong (link): Een kaartspel waarin je discussies probeert te winnen. 
Bantam West (link): Een avonturenspel in het Wilde Westen. 
Winged Victory (link): Vecht in de lucht tijdens de Eerste Wereldoorlog. 
1947 (link): Een 18xx-spel gesitueerd in India. 
Soul Raiders (link): Een coöperatief verhalenspel. 
Blood of the Northmen: Test of Faith (link): Dit is een uitbreiding voor Blood of the Northmen. 
Pulp Invasion X2 (link): Dit is de tweede uitbreiding voor Pulp Invasion. 
Tataka (link): Vecht als een samurai in dit kaartspel. 
Guardians of fire (link): Dit is een avonturenspel in het oude, mythologische Perzië. 

Zat er iets voor jou tussen of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten!

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 16-07-2021
Aantal keer bekeken: 598

Reacties

Door Hedgehog (940 reacties) op 16-07-2021 20:27
( PM )
Bedankt voor de post Dick!

Ik ga eens kijken naar Death Roads, qua theme lijkt het me wel wat.
Wel even rekenen wat dat gaat kosten inclusief BTW etc.