Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 19 november 2021

Hoi allemaal,

De Sint is in het land. Het wordt steeds sneller donker. Het kwik komt nauwelijks boven de 10 graden. Ja, de winter komt er aan. De periode waarin velen van ons liever binnen blijven. En als jij dit leest, ga ik er vanuit dat je ook graag een spelletje wilt spelen als je toch lekker knus binnen blijft. Maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd wat ik heb gevonden op Kickstarter en Gamefound, dus laat ik je niet langer wachten.

Call to Adventure: Epic Origins (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 40,- (ca. € 36,-)
Verzendkosten: $ 16,- (ca. € 14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 december 2021
Verwachte levering: juni 2022

Call to Adventure: Epic Origins

Omschrijving: In Call to Adventure: Epic Origins bouw je net als bij de voorganger een held op. Om specifiek te zijn werk je aan je eigen oorsprongsverhaal. Je werkt aan je karakter eigenschappen en verdient verschillende runenstenen. Met deze stenen kan je succesvol je avonturen beleven. Samen met andere neem je het op tegen een vijand, maar uiteindelijk kan er maar één de meeste punten halen en het spel winnen.

Mijn mening: Ik vond Call to Adventure erg leuk om te spelen en ik verwacht dat dit vervolg minstens net zo leuk zal zijn. Wat het extra leuk maakt is dat je aan het eind van het spel een character hebt wat je zou kunnen inzetten voor een potje Dungeons & Dragons. Het gooien van de runenstenen en tellen van de uitslag voelt ook echt aan als een D&D avontuur waarbij je de juiste vaardigheid gebruikt om het meeste succes te halen.

Sammu-Ramat & Derrocar (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 38,78 / € 29,97 / € 65,23 voor beiden
Verzendkosten: $ 15,- (ca. € 14,-) 
Eindigt op: 6 december 2021
Verwachte levering: juni 2022

Sammu-ramat & Derrocar

Omschrijving: Deze campagne bestaat uit twee spellen. Als eerste is er Sammu-Ramat, genoemd naar een Assyrische koningin in de 9de eeuw voor Christus. Als adviseurs tot de koningin proberen jullie het land in voorspoed te brengen. Het andere spel is Derrocar. Deze gaat over de crisis in Argentinië in 2001. Jij moet zorgen dat jij uiteindelijk de president van het land wordt.

Mijn mening: Wat mij het meest aansprak in deze spellen is de geschiedenis waarin deze plaats vinden. Ik weet helemaal niks van deze periodes. Daarom lijken ze heel interessante themas. Ik hoop dat de spellen ook wel leuk zijn, maar aangezien dit spel van Ion Games Design, bekend van de Pax- en Bios-series, is vermoed ik dat dat ook wel goed zit.

Hegemony: Lead Your Class to Victory (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level:€ 59,-
Verzendkosten: € 14,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 december 2021
Verwachte levering: november 2022

Hegemony

Omschrijving: Het gaat niet goed met het land. De bevolking wordt onrustig. Het is aan jou om voor jouw klasse uit te komen. Je kiest uit de werkende klasse, de middenklasse, de kapitalisten of de staat. Het is aan jou om het land weer naar jouw hand te krijgen. Elke klasse speelt anders en heeft andere doelen, maar je zult elkaar genoeg dwars liggen. Zal het politieke landschap veranderen naar jouw wens?

Mijn mening: Dit thema… wow! Het is niet uniek om verschillende facties te hebben met verschillende doelen en speelwijzen, maar dit is de eerste die ik zie waar het gegrond is in hedendaagse politiek. Dit spel zal je meer leren over de verschillende lagen van de samenleving. Helaas duurt het spel te lang voor een potje tijdens Maatschappijleer.

Weather Machine (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 129,- (ca. € 114,-)
Verzendkosten: $ 20,- (ca. € 18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 december 2021
Verwachte levering:  november 2022

Weather Machine

Omschrijving: Jij bent een wetenschapper in het team van professor Lativ. Met behulp van zijn weermachine passen jullie het weer aan om de bevolking te helpen. Je laat het regenen om gewassen te laten groeien, maar je geeft mooi weer voor sportevenementen. Als het echt fout gaat, is het aan jou om te zorgen dat alles weer goed komt. Je zal de wereld moeten redden voordat de weersomstandigheden reger zijn dan dat de mensheid aankan.

Mijn mening: Spellen van Vital Lacerda zien er altijd zo super complex uit en in zekere zin zijn ze dat ook. Maar dat zit het vaak in het kiezen van de juiste opties, dan de grote hoeveelheid bewegende onderdelen. Ik verwacht dat dit ook het geval zal zijn voor Weather Machine. Ben ik goed in Lacerda’s spellen? Nee. Heb ik zin om ze spelen? Altijd!

Megapulse (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: CA$ 61,- (ca. € 43,-)
Verzendkosten: CA$ 34 - (ca. € 24,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 december 2021
Verwachte levering: april 2023

Megapulse

Omschrijving: Zonder zwaartekracht om je af te remmen gaat het racen erg snel, maar is het daarbij ook erg gevaarlijk. Jij bent een onverschrokken coureur en je gaat tot het uiterste om de race te winnen. Je ramt expres je tegenstanders om ze schade te geven of om ze simpelweg aan de kant te duwen. Je verbetert daarnaast ook je voertuig, zodat je zelf ook beter bestand bent tegen de klappen van je tegenstanders, want naast het uitdelen, moet je ook kunnen incasseren.

Mijn mening: De felle kleuren geven mij meteen het gevoel van F-zero, een racespel op de Super Nintendo. Alles draaide daarbij om snelheid en zo ook bij dit spel. Daarnaast kan je zoveel verschillende banen bouwen dat elk potje toch anders aan zal voelen.

Snelvuur:

Resurgence (link): Verenig jij de overlevenden in een post apocalyptisch Moskou.
The Realm of Shadows: A Trio of Solo Games (link): Drie kleine solo spellen met een duister thema.
Robotopia (link): Ga de strijd aan tegen de robot manager.
3 New Valeria-Universe Games (link): Drie verschillende spellen in het Valeria universum.
Atmosfear video board game - 30th Anniversary (link): Een jubileum versie van de klassieker Atmosfear.


Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 19-11-2021
Aantal keer bekeken: 547

Reacties

Door San Kroepoek (353 reacties) op 19-11-2021 22:03
( PM )
oeh een nieuwe Vital Lacerda

Ben benieuwd, moet eens de regels bekijken. Zo zonder regels trekt het mij niet super aan.
Door MHop (2 reacties) op 20-11-2021 07:52
( PM )
Regels voor Weather Machine en de solomode staan al een tijdje op bgg!