Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 16 februari 2024


Hoi allemaal,


Mijn excuses voor de late Starter Kick. Deze vrijdagen komen erg snel en ik moet nog in het ritme komen. Afgelopen week kwamen ook erg veel nieuwe spellen op Kickstarter en Gamefound en ik had moeite om een top 5 op te stellen. Het is wel gelukt, dus hier zijn de vijf in willekeurige volgorde.

Conservas (link)

Aantal spelers: 1
Basis pledge level: € 23,-
Eindigt op: 7 maart 2024
Verwachte levering: juli 2024

Conservas


Conservas is puur een solo spel. Je runt een vissersbedrijf. Je begint met een boot en probeert winst te maken door genoeg vis te vangen. Maar let op! Als je niet een deel van je vangst terug in de zee gooit, zal de voorraad opraken en vang je steeds minder. Je zult dus een goede balans moeten vinden tussen vangst houden en los laten.
Dit idee van een  goede  balans vinden spreekt mij erg aan. Het stelt je voor dilemma’s. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk geld verdienen met je vangst, maar als er dan niet genoeg vis voor de volgende ronde overblijft, kom je in de problemen. Met een speeltijd van slechts 25 minuten is dit spel een leuke filler als je toch even niets te doen hebt.

Steam Power (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 38,09
Eindigt op: 5 maart 2024
Verwachte levering: februari 2025

Steam Power

Steam Power lijkt op het eerste gezicht een typisch treinspel zoals Age of Steam of een spel uit de Iron Rail serie. Leg spoor, neem en vervul contracten, verdien het meeste geld. Allemaal acties die dat soort spellen hebben. Steam Power heeft de actie om een fabriek te bouwen en die komt veel minder voor. Hierdoor heb je meer controle over de goederen die op de markt komen. Normaliter komen deze vrij willekeurig op de markt.
Het spel oogt ook vrij beige met weinig opmaak. Dit is vrij normaal voor dit soort spellen, want zodra de tegels met spoor op het bord komen, is het saaie artwork toch niet meer zichtbaar en blijft het speelveld toch overzichtelijk. Daarnaast is de flow van het spel erg duidelijk en simpel te volgen. Als je, net als ik, houdt van dit soort treinspellen, dan is Steam Power zeker iets voor jou.

Rocket Ranchers: Herding Space Cats (link)

Aantal spelers: 1 tot 9
Basis pledge level: € 19,-
Eindigt op: 5 maart 2024
Verwachte levering: november 2024

Rocket Ranchers: Herding Space Cats

Gebruik je trekstraal om wezens van een planeet te halen en flink te scoren als je veel van dezelfde hebt kunnen verzamelen. Maar pas op voor de ruimtekatten, want deze grijpen zich vast als je de wezens omhoog straalt. Ruimtekatten leveren dan ook minpunten op, tenzij je er heel veel van weet te verzamelen, dan gaan ze je juist punten opleveren.
Rocket Ranchers is geen ingewikkeld spel. Speel een kaart om een bepaalde vorm te gebruiken voor je trekstraal. Pak de wezens en ruimtekatten. Maak een verzameling van wezens. Scoor punten aan het eind van het spel. Toch moet je goed opletten wat je doet. Eenmaal een kaart gespeeld, krijg je deze pas terug als je alle kaarten hebt gespeeld, of als je een reboot doet. Dat laatste kost je een beurt. Daarnaast moet je dus goed opletten hoe je je trekstraal inzet, wil je weinig of juist veel ruimtekatten proberen te vangen? Al met al een prima spel voor spelers die niet houden van spellen met veel regels.

Everstone: Discovering Ignis (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 55,-
Eindigt op: 14 maart 2024
Verwachte levering: januari 2025

Everstone: Discovering Ignis

In Everstone ben je met je karavaan onderweg om een van de meest invloedrijke personen in Ignis te worden. Onderweg vind je gebroken relikwieën en verzamel je grondstoffen. Deze kun je gebruiken om de relikwieën te repareren. Maar pas op, je relikwieën nemen plek in en zorgen dat je minder acties kan doen, totdat je de relikwie gerepareerd hebt.
Spellen met dit thema zijn niet erg uniek, maar het mechanisme van iets eerst moeten ‘repareren’ voordat je het kan gebruiken is dat wel. Tel daarbij op dat je minder kan doen totdat je de reparatie hebt uitgevoerd en je hebt een spel waarbij je goed moet nadenken of je een relikwie oppakt. Natuurlijk kan een tegenspeler deze oppakken als jij dat niet doet. Dit soort keuzes maken Everstone voor mij een spel om te willen spelen.

Burned (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 28,-
Eindigt op: 14 maart 2024
Verwachte levering: september 2024

Burned

Jij bent een geheim agent die burned is. Dat wil zeggen dat je uitgeschakeld moet worden door het bureau. De andere speler is het hoofd van het bureau en probeert je juist om te brengen. Dit zorgt voor een kat-en-muis-spel. Elke speler heeft een unieke set van vaardigheden om de ander voor te zijn.
Dit soort speler-tegen-speler-spellen zijn leuk. Lukt het me om de ander in een hoek te drijven, of word ik juist opgejaagd? Helemaal als een potje erg snel speelt, kan je meeste winst uit 3 of 5 ervan spelen. Al met al wederom een filler voor die rustige momentjes.

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 16-02-2024
Aantal keer bekeken: 832

Reacties

Door Videostar (480 reacties) op 17-02-2024 12:02
( PM )
Dankjewel weer voor je selectie.
Een verzoek: kan je de naam van de designer toevoegen onder de titel?
Door Zwaan (65 reacties) op 22-02-2024 10:50
( PM )
Leuk overzicht weer. Conservas lijkt me leuk om eens te proberen. Maar ga me inhouden helaas, want ik heb en koop te veel spellen dus alles in de categorie "leuk om eens te proberen" mag niet meer haha