Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 6 mei 2024


Hoi allemaal,


Ik ben aan de late kant, sorry. Ik was de afgelopen tijd zwaar verkouden. Het weer was heerlijk afgelopen week, maar de plotselinge ommekeer zorgde ervoor dat mijn voorhoofdsholte dat niet zo leuk vond. Ondertussen gaat het alweer beter dus hier is de top vijf die ik afgelopen vrijdag al met jullie wilde delen.

The Sixth Realm (link)

Uitgever: Final Frontier Games
Designers: Matthew Dunstan, Seth Jaffee, Drake Villareal
Artwork: Mihajlo Dimitrievski
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 83,-
Eindigt op: 15 mei 2024
Verwachte levering: september 2025

The Sixth Realm

Een handelsschip dat onderweg was naar Merchant's Cove ontdekt dat een vloek opgeheven lijkt en dat het Zesde Rijk weer toegankelijk is. Jij bent een ontdekkingsreiziger die op reis gaat naar het Zesde Rijk. Je probeert te strijden tegen de andere spelers om beroemd te worden in dit nieuwe land. Het spel speelt in 3 jaren. Elk jaar bepaalt de Stenen Raad in welke volgorde de zes gilden activeren. Jij bepaalt hoe je een gilde gebruikt bij jouw acties.
Ik vind het altijd leuk als een uitgever meer spellen maakt in hetzelfde universum. Het geeft mij het gevoel dat er meerdere verhalen verteld worden, die met elkaar verbonden zijn. Doordat je niet weet in welke volgorde de Stenen Raad samengesteld zal worden, zul je op alles voorbereid moeten zijn. Sommige mensen vinden dat niks, ik hou daar wel van. Het vereist aanpassingsvermogen, maar het kan ook zorgen voor veel vertraging omdat mensen dan pas gaan nadenken wat ze willen doen. Wat voor speler ben jij?

Kinfire Council (link)

Uitgever: Incredible Dream Studios
Designer: Kevin Wilson
Artwork: Katarzyna Bekus, Sandra Chlewi?ska, Weronika Kozyra
Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: € 56,-
Eindigt op: 28 mei 2024
Verwachte levering: juli 2025

Kinfire Council

In Kinfire Council ben je raadslid met de verantwoordelijkheid om de stad Din’Lux te beschermen. Je stuurt werkers eropuit om allerlei taken te vervullen, zoals het bouwen van vuurtorens, het beschermen van de muur, of zelfs het arresteren van sekteleden. Je kan hard en streng zijn, maar ook aardig en meelevend. De keuze is aan jou.
Ik heb tot nu toe alleen de Kinfire Delve serie gespeeld en die coöperatieve spellen zitten erg goed in elkaar. Kinfire Council speelt zich af in hetzelfde universum en ik ben benieuwd of de omschakeling van coöperatief naar competitief goed gelukt is.

Formosa Tea (link)

Uitgever: Taiwan Boardgame Design
Designer: Chu-Lan Kao
Artwork: Sammixyz, Huang Yu Wen
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 47,-
Eindigt op: 30 mei 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Formosa Tea

Formosa Tea kwam al uit in 2019, maar krijgt nu een reprint. Deze zal een aantal verbeteringen krijgen zoals aan vloeiender spelverloop, meer balans en meer strategische opties. Je probeert nog steeds de beste theeplantage te hebben. Je stuurt je werknemers eropuit om thee te plukken, te behandelen en te verkopen. Je kan de kwaliteit van thee verbeteren door veel werkers naar dezelfde plek te sturen, want die zorgen dat andere werkers in dezelfde rij ook meer kunnen.
Ik heb Formosa Tea gemist op Spiel. Het was te snel uitverkocht. Ik heb later ook nooit een tweedehands versie op de kop kunnen tikken. Ik heb veel goede dingen gehoord over Formosa Tea en ben daarom blij dat er een reprint komt.

Dark Cities: Deluxe Editions (link)

Uitgever: Facade Games
Designer: Travis Hancock
Artwork: Holly Hancock, Sarah Keele
Aantal spelers: 1 tot 9
Basis pledge level: € 38,-
Eindigt op: 23 mei 2024
Verwachte levering: maart 2025

Dark Cities Deluxe

De Dark Cities serie is een verzameling spellen die eruitzien als boeken. Alle spellen spelen zich af in een bepaalde locatie rond een bepaalde periode. Zo speelt Salem 1692 zich af rond de periode dat veel vrouwen als heks werden vervolgd. Tortuga 1667 is meer een piratenspel. En hoewel alle spellen van hetzelfde type zijn, namelijk social deduction (achterhalen wie welke rol heeft), heeft elk spel een unieke sfeer en speelstijl. Nu krijgen alle spellen in deze serie een deluxe upgrade. Mocht je een spel al hebben, dan kan je ook alleen een upgrade set backen.
Ik heb alleen Salem 1692 en Tortuga 1667 gespeeld en hoewel ik niet de grootste fan van social deduction ben (omdat ik slecht kan liegen), heb ik me er prima mee vermaakt. Dit soort spellen werken wel beter met grotere spelersaantallen.

Canvas Big Box (link)

Uitgever: Road To Infamy
Designers: Jeff Chin, Andrew Nerger
Artwork: Luan Huynh
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 32,-
Eindigt op: 29 mei 2024
Verwachte levering: maart 2025

Canvas Big Box

Canvas is flink gegroeid dankzij de twee uitbreidingen. Ondanks dat het spel vrij licht is, is het erg populair. Dit komt mede door het mooie artwork en de schilderijen die je maakt tijdens het spel. Er was al vraag naar een big box waarin je alles kan samenvoegen. Die is er nu. Het is een mooie doos met laatjes geworden waarin je alle onderdelen kwijt kan. Daarnaast kan je ook de gemiste uitbreidingen en upgrades krijgen, alsmede een kleine nieuwe uitbreiding.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 06-05-2024
Aantal keer bekeken: 1022

Reacties

Door Skolb (30 reacties) op 08-05-2024 22:33
( PM )
http://gamefound.com/en/projects/thisway/i-c-e-unlimited/updates/10
Voor de geïnteresseerden, op Gamefound is een vernieuwde versie van ICE live gegaan en ze zijn benieuwd naar de interesse voor verschillende vertalingen waaronder Nederlands. Een vote onderaan deze update op Dutch wordt gewaardeerd, ook als je geen interesse hebt in het spel :-)