Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 10 mei 2024


Hoi allemaal,


Maandag waren er aardig wat campagnes in mijn top vijf die op reeds bestaande series waren gebaseerd. Daarin is weinig veranderd. Er zitten o.a. een paar reprints tussen, of juist variaties op bestaande spellen. Deze trend is in bordspelland al wat langer bezig. Na een tijdje is het ook best moeilijk om met iets compleet nieuws te komen. Dus waarom niet verbeteren op een bestaand concept?

Micro Midgard (link)

Uitgever: Prometheus Game Labs
Designers: Matthew Dunstan, Seth Jaffee, Drake Villareal
Artwork: Mihajlo Dimitrievski
Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: € 14,-
Eindigt op: 28 mei 2024
Verwachte levering: februari 2025

Micro Midgard

Ragnarok komt er aan. Het is aan jou om de profetieën van Norn te vervullen. Dit doe je door de goden naar een van de negen rijken te sturen en de daarbij horende acties te doen. Maar pas op, als Skoll de nacht in duikt of Hati juist de dag, dan ondergaat een van de negen rijken Ragnarok en zal deze verwoest worden. Het spel eindigt als een van de spelers negen punten heeft verzameld, of als alle tien de profetieën vervuld zijn. In het geval van het laatste wint de speler met de meeste punten.
Ik heb Micro Midgard solo op mijn kanaal mogen spelen. Ik werd hiervoor vergoed, dus houd daar rekening mee. Dat gezegd hebbende, ik vind Micro Midgard een prima filler. Een spel wat je even in een lunchpauze kan spelen. Ook zit er wel wat variatie in met wat willekeur tijdens de setup. Als je nog op zoek bent naar een vlot spel om met iemand te spelen dan kan ik je Mirco Midgard van harte aanbevelen.

House of Fado (link)

Uitgever: Eagle Games
Designers: Vital Lacerdo, João Quintel Martins
Artwork: Marina Costa
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 45,-
Eindigt op: 17 mei 2024
Verwachte levering: mei 2025

House Of Fado

House of Fado is voor The Gallerist wat Bot Factory is voor Kanban en Mercado de Lisboa voor Lisboa, namelijk een snellere en lichtere variant van de grote broer. In House of Fado draait het nog wel om kunst, maar deze keer van de muzikale variant. Je beheert een restaurant en probeert muzikanten en klanten te lokken met het uiteindelijke doel de meeste punten te verzamelen.
The Gallerist is een van mijn favoriete spellen van Vital Lacerda. Ik vind persoonlijk dat het spel al vrij soepel speelt, maar het neemt nogal wat ruimte op tafel in en het is niet meteen een spel dat met onervaren spelers speelt. Daarom zijn de kleinere varianten juist ideaal. Het blijven wel spellen waarbij je goed moet nadenken over je acties, maar het past beter op een tafel en speelt ook sneller. Dat is voor mij in ieder geval een win-win.

Light Speed: Arena (link)

Uitgever: Tablescope
Designers: James Ernest, Tom Jolly
Artwork: Marco Salogni
Aantal spelers: 1 tot 4 (tot 6 met uitbreidingen)
Basis pledge level: € 25,-
Eindigt op: 8 juni 2024
Verwachte levering: februari 2025

Light Speed Arena

Light Speed Arena is een chaotisch gevecht in de ruimte. Elke speler is een eigen factie en je stuurt je ruimtevaartuigen de arena in om punten te scoren. Dit doe je vooral door andere spelers te raken met je lasers. Alles moet je op het blote oog doen. Zodra alle schepen geplaatst zijn, maak je een foto van het gehele slagveld en in de bijbehorende app zal het gevecht afspelen op basis van die foto. Zo bepaalt de app exact waar je heen schiet en hoeveel schade elk schip oploopt. Dit alles gebeurt ook in de juiste volgorde.
Dit spel lijkt me heerlijk chaostisch en al helemaal met zes spelers. Omdat schepen van hetzelfde nummer tegelijk schieten en dan in groepen van oplopende volgorde, moet je goed kijken wie jouw schip raakt voordat deze een schot kan lossen. Dit doet met een beetje denken aan het principe van Neuroshima Hex, maar dan met een open strijdveld. En laat ik nou net dol zijn op Neuroshima Hex.

Dutch Resistance: Orange Shall Overcome! en uitbreiding (link)

Uitgever: Liberation Game Design
Designer: Marcel Köhler
Artwork: James Churcill
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 35,- (voor de uitbreiding)
Eindigt op: 6 juni 2024
Verwachte levering: juni 2025

Dutch Resistance: Orange Shall Overcome - Dare To Strike

In Dutch Resistance speel je alleen of samen in het Nederlands verzet. In verschillende scenario's probeer je missies te voltooien en ondertussen uit de handen van de Nazis te blijven. Het spel bleek erg populair en is nu terug met een reprint en een compleet nieuwe uitbreiding. In deze uitbreiding zitten nieuwe scenario’s, extra character kaarten en extra modules om nog meer variatie in het spel te brengen.
Ik heb Dutch Resistance nu al een tijdje in huis en ik vind het een erg goed spel. Het heeft wel een beetje de Pandemic methode van: doe je beurt, en nu gebeurt er misschien iets slechts in het spel. Toch speelt het anders, je wordt voor keuzes gesteld. Soms gaat dat tegen je morele kompas in, maar het gaat om de strijd tegen de bezetters van Nederland. Nog meer variatie heet ik van harte welkom, dus ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitbreiding.

I C E Unlimited (link)

Uitgever: This Way!
Designers: Samson F.Perret, Bragou
Artwork: Léonard Dupond
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 59,-
Eindigt op: 27 mei 2024
Verwachte levering: juli 2025

I C E Unlimited

I.C.E. is terug. In dit spel hak je je weg door het ijs om archeologische vondsten te doen. Elke keer als je een stukje ijs weghaalt, heeft dat gevolgen. Wat deze zijn staat op de tegel die je weghaalt. Deze nieuwe versie heeft een aantal aanpassingen. Zo is onder andere het speelveld minder diep, waardoor je sneller bij de bodem bent. Daardoor speelt het spel ook meteen sneller. Daarnaast is er ook een nieuwe uitbreiding die nog meer variatie aan het spel toevoegt.
Ik heb de eerste editie helaas nooit kunnen spelen en ik ben erg gecharmeerd met deze nieuwe variant. Het spel ziet er namelijk nog steeds schitterend uit en lijkt nu nog soepeler en sneller te spelen. Mocht je de eerste editie hebben, dan is er een conversie kit beschikbaar.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 10-05-2024
Aantal keer bekeken: 914

Reacties

Door Videostar (496 reacties) op 10-05-2024 22:48
( PM )
Lacerda’s grote spellen weten me telkens net niet te bekoren. Teveel gedoe, teveel mechanismen, te weinig overzicht. Ik kreeg al een paar keer het idee dat Lacerda een strenge editor nodig heeft.
Zijn die “lichte” versies behapbaarder?
En, niet onbelangrijk, zitten ze niet in debiel grote dozen als waarin The Gallerist en zo geleverd worden?
Door Skolb (30 reacties) op 11-05-2024 08:37
( PM )
http://gamefound.com/en/projects/thisway/i-c-e-unlimited/updates/10
Voor ICE zijn ze benieuwd naar de interesse voor verschillende vertalingen waaronder Nederlands. Een vote onderaan deze update op Dutch wordt gewaardeerd, ook als je geen interesse hebt in het spel :-)