Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 31 mei 2024


Hoi allemaal,


Het is de laatste dag van mei. Dat houdt in dat morgen de meteorologische zomer begint. Mooie zonnige dagen om lekker buiten te zitten op het terras of in de tuin met een spelletje op tafel. Veel van de spellen in de top vijf van deze week passen wel op een klein tafeltje. Ok, je moet wel wachten tot volgend jaar zomer, maar het blijft een mooi vooruitzicht, toch?

Mysticana: A Foundation Deck (link)

Uitgever: Button Shy Games
Designers: Dustin Dobson, Jamie Tull
Artwork: Filip Popovic
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 12,-
Eindigt op: 8 juni 2024
Verwachte levering: september 2024

Mysticana

Deze nieuwe titel van Button Shy is eigenlijk een verzameling van meerdere spellen die met dezelfde kaarten gespeeld kunnen worden. Er zit een solo spel in, waarin je een reeks moet maken. Er is ook een twee-speler spel waarbij je het duel met een ander aan gaat. Tenslotte zijn er nog een aantal spellen voor meerdere spelers, elk spel met een unieke manier van spelen.
Button Shy blijft me verrassen. Hoeveel verschillende spellen met slechts 18 kaarten kun je maken? Het zijn ook niet allemaal winnaars, maar toch is de variëteit indrukwekkend. Mysticana heeft zelfs meerdere speelwijzen op zichzelf. Dat maakt het allemaal nog meer indrukwekkend.

Terraria: The Board Game (link)

Uitgever: Paper Fort Games
Designers: James Faulkner, Chris Kingsnorth
Artwork: George Doutsiopoulos
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 73,-
Eindigt op: 21 juni 2024
Verwachte levering: juni 2025

Terraria

Dit spel is gebaseerd op het gelijknamige videospel. Alleen, of met anderen graaf je een weg door Terraria. Je hebt vier verschillende doelen om te behalen, allemaal op basis van de acties die je kunt doen in het spel. Naast graven, kan je vechten, ontdekken en bouwen. Dat laatste gaat dan om het ontwikkelen van betere uitrusting. Als je de vier doelen behaalt, voordat het spel klaar is, win je het spel.
Zelf heb ik nooit de Terraria game gespeeld, maar ik begrijp dat het een super populaire game is. Het artwork past vanzelfsprekend prima bij het spel, maar ik kan weinig zeggen of je ook hetzelfde gevoel krijgt als bij z’n digitale variant. Ze hebben wel samen met de ontwikkelstudio gewerkt, dus ik verwacht dat het best wel goed zit. Ik ben zelf wel erg benieuwd naar het bordspel. Misschien moet ik binnenkort maar eens het videospel op Steam aanschaffen.

Oath: New Foundations (link)

Uitgever: Leder Games
Designer: Cole Wehrle
Artwork: Kyle Ferrin
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 47,-
Eindigt op: 18 juni 2024
Verwachte levering: september 2024

Oath: New Foundations

Oath krijgt een uitbreiding. Deze grote titel van Leder Games krijgt nieuwe elementen die het spel weer een nieuw leven in moeten blazen. Zo kan je je afstammelingen helpen en worden die sterker in elk volgend potje. Ook de rijken in het gebied zullen aanpassingen krijgen door specialisatie van kennis of eigenschappen. Ook de solo mode heeft wat aanpassingen gekregen, maar dat wordt te veel om hier allemaal te benoemen.
Ik heb Oath met veel plezier gespeeld. Het is niet de makkelijkste titel om te spelen, maar als je eenmaal in het ritme zit, gaat het wel. Ik heb echter een tijdje terug mijn spel verkocht. Om er nu weer opnieuw in te duiken wordt wel een erg prijzige taak. Heb jij het spel nog, of wil je toch de stap wagen, dan is deze kickstarter een mooie stap.

Big Sur, Grand Central Skyport, Sand Art, Wine Cellar (link)

Uitgever: 25th Century Games
Designers: resp. Mondo Davis / Dan Germain / Kory Jordan / Andrew Stiles
Artwork: resp. Tristam Rossin / Andrew Bosley / Matt Paquette & Co. / Vincent Dutrait
Aantal spelers: resp. 2 tot 4 / 2 tot 4 / 2 tot 4 / 1 tot 8
Basis pledge level: resp. € 14,- / € 28,- / €19,- / € 14,-
Eindigt op: 14 juni 2024
Verwachte levering: februari 2025

Wine Cellar, Grand Central Skyport, Sand Art, Big Sur

Deze campagne bestaat uit vier verschillende spellen:

Big Sur: Maak een rit door Californië door kaarten te gebruiken als route, of juist voor grondstoffen om routes te kunnen bouwen. Scoor punten voor onder andere de diversiteit van landschappen.
Grand Central Skyport: Geef leiding aan een station voor luchtschepen. Elk schip heeft een kleur en je probeert schepen van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen voor punten.
Sand Art: In deze flip & write, maak je je eigen kunst. Dit doe je door zand in een pot te gieten, door delen van een pot in te kleuren.
Wine cellar: In dit spel handel je in wijn. Elke fles scoort anders afhankelijk van de ronde waarin deze verkregen is. Heb jij na acht ronden de meest scorende wijnen?

Vier totaal verschillende spellen. Mijn voorkeur gaat het meest uit naar Wine Cellar en Sand Art, omdat ik verwacht dat ik die het snelst op tafel kan krijgen. Dat wil niet zeggen dat ik de andere spellen slecht vind. Integendeel, ze lijken mij allemaal erg leuk om te spelen.

Micro Moonshine (link)

Uitgever: Thistroy Games
Designers: Micha? Jagodzi?ski, Kamil Langie
Artwork: Jaros?aw Wajs
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 25,-
Eindigt op: 28 juni 2024
Verwachte levering: februari 2025

Micro Moonshine

Tijdens de Drooglegging in het Amerika van 1920 werd er veel illegaal gehandeld in drank. Jij bent zo handelaar en je probeert de beste te worden. Dat betekent niet alleen veel drank verkopen, maar ook goede drank maken. Alles draait om het inhuren van de juiste mensen en het gebruiken van de juiste ingrediënten. Let dus op welke medewerkers je kiest en welke je doorstuurt naar de speler naast je.
Ondanks dat ik geen grote drinker ben, heb ik iets met drank. Vooral het brouwproces spreekt me erg aan. Daar heb ik zelf helaas geen tijd voor, of ik moet stoppen met bordspellen en ik zie dat niet gebeuren. Gelukkig geven titels zoals Micro Moonshine mij een mooi alternatief.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 31-05-2024
Aantal keer bekeken: 2304

Reacties

Door Videostar (498 reacties) op 01-06-2024 07:43
( PM )
Verleidelijk allemaal weer.
Bedankt voor je overzicht!
Door TheHoneyBadger (2 reacties) op 01-06-2024 19:47
( PM )
Wel een paar interessante tussen. Maat stood zelf op Backpack Panda die mij erg interessant lijkt.