Bordspelnieuws week 23

Deze week met Escape Rooms en specerijenhandel!

EXIT serie


Escape-Rooms zijn booming business, niet zo gek dus dat we spellen beginnen te zien die deze ervaring thuis proberen te reproduceren. Na Escape Room: The Game van Identity Games komt nu ook 999 Games met een Escape-Room spel: de EXIT serie.

De EXIT serie gemaakt door Inka en Marcus Brand (bekend van Het Dorp) en is oorspronkelijk uitgegeven door Kosmos. Het zijn kleine doosjes die elk een uniek avontuur bevatten van 45 tot 90 minuten die gespeeld kunnen worden met 1 tot 6 spelers. De recensies zijn lovend, met als enige nadeel dat ze slechts eenmaal gespeeld kunnen worden. Ze hadden als mijn interesse en nu ze in het Nederlands uitkomen ga ik er zeker minimaal eentje oppikken. Wordt vervolgd!


Century: de specerijenroute


Asmodee is niet alleen lekker bezig met het uitbrengen van spellen in het Nederlands, ze zijn ook nog eens heel snel. Nadat Unlock ongeveer tegelijkertijd met de Engelse versie in het Nederlands in de winkels lag is het nu de beurt aan Century: de Specerijenroute.

Dit spel is de eerste in een serie van drie spellen die je niet alleen afzonderlijk maar ook samen kan spelen. Hoe de spellen elkaar beοnvloeden is nog onduidelijk, hopelijk horen we daar later in het jaar meer over. In Century: de specerijenroute probeer je door slim kaarten te verwerven en te spelen zo efficient mogelijk combinaties specerijen te verzamelen die je vervolgens in kan wisselen tegen overwinningspunten.

Engine-builders spreken mij altijd aan, en aangezien ik niet had gedacht dat het spel zo snel in het Nederlands te koop zou zijn heb ik reeds de Duitse uitgave aangeschaft. Het is speelbaar van 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer een half uur. Als je er een kick van krijgt om in Dominion in je beurt de ene na de andere kaart te kunnen spelen dan is Century: de specerijenroute zeker je aandacht waard.

Geplaatst door Thomas op 09-06-2017 14:34
Aantal keer bekeken: 529

Reacties

Door AngeloG (21 reacties) op 12-06-2017 21:35
( PM )
Oeh. Ik vond Escape room the game geweldig. Heb dan ook alle uitbreidingen. Deze van 999 games gaan er hoogstwaarschijnlijk ook komen. Wacht wel even op dereacties hier!