Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws Week 26

Deze week in bordspelnieuws:

Stapelen met nummers, reizen met kaarten en bouwen met dwergen.

NMBR 9


En de prijs voor slechtste naam gaat naar…. NMBR 9! Inmiddels heeft boardgamegeek alle mogelijke spellingen toegevoegd maar er was een tijd dat dit spel bijna onmogelijk te vinden was. Zonde, want het is misschien wel een van de meest interessante spellen van het jaar.

NMBR 9 is een heel simpel stapel/puzzelspel waarin je vreemd vormgegeven nummers op elkaar probeert te stapelen en meer punten krijgt hoe hoger het cijfer ligt. Voeg daar een aantal logische plaatsingsregels aan toe en je hebt een ingenieus spel wat totaal uniek aanvoelt.

Ik kon de verleiding (wederom) niet weerstaan en heb de Duitse versie sinds een aantal weken in huis. Na het een aantal keer gespeeld te hebben kan ik jullie zeggen dat de hype gegrond is: het is echt een bijzonder spel. Alleen het in elkaar puzzelen van een mooie stapel geeft al zoveel voldoening dat dit spel alleen maar winnaars kent. Ook voor de competitieve spelers onder ons is het spannend: het blijft tot aan de puntentelling helemaal aan het einde van het spel een verassing wie de NMBR 9 WNNR is.


Air Deck


Tussen alle spannende Kickstarters met 100 miniatures en 1000 stretchgoals valt Air Deck in negatieve zin op: wat we hier hebben is een standaard stok kaarten. Wat mij echter aanspreekt is de gedachte met welke deze ontworpen zijn: ik neem zelf graag een spelletje mee op mijn reizen, kort of lang, en heb er een sport van gemaakt om zo licht mogelijk te reizen. Nu is een pak kaarten niet echt het uitgekiende bagagestuk om gewicht op te besparen maar toch, het gaat om het idee.

Air Desk is eigenlijk niet meer en niet minder dan dat: een klein en licht pakje sterke waterdichte speelkaarten. Ideaal voor mensen die ten alle tijden een spelletje op zak willen hebben.Voor €10 inclusief verzending koop je zelf een stok Air Deck kaarten in het zwart, rood of wit. Ik heb ze al gebackd.


Dwarven Forge: Dungeon of Doom


Geheel het tegenovergestelde van Air Deck is Dungeon of Doom, en dan heb ik het niet over de 32 stretchgoals!

Dit terrein voor Dungeons & Dragons moet gezien worden. Het is ongeveer alles waar een kind uit de jaren 80 van droomde: je eigen supergrote, supergedetailleerde modulaire D&D kerker van Dwarvenite(r) (geen grapje!). De stukken stralen luxe uit en zijn zo groot en gedetailleerd dat het zich met weinig laat vergelijken. De kwaliteit zie je ook terug in de prijs, hoewel het begint bij $80 moet je bij de afgebeelde complete kerkers meer richting de $2000 denken.

Ik zou maar al te graag een keer een D&D spelletje in een van de afgebeelde levels spelen. Wie voelt zich geroepen?

Geplaatst door Thomas op 30-06-2017 18:29
Aantal keer bekeken: 1063

Reacties


Er is nog niet gereageerd.