Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spiel- en Kennerspiel des Jahres 2017

Het Spiel des Jahres en Kennerspiel des Jahres zijn bekendgemaakt! Het Spiel des Jahres gaat vaak naar een gateway-game, het Kennerspiel naar een spel voor gevorderde boardgamers. Deze Oscars van de bordspellenwereld zijn belangrijk omdat deze de bekroonde spellen verzekeren van veel extra aandacht maar vooral heel veel extra verkopen in Duitsland en daarbuiten.

De genomineerden voor het Spiel des Jahres waren Magic Maze, Race to El Dorado en Kingdomino. Voor het Kennerspiel des Jahres waren Raiders of the North Sea, Terraforming Mars en de Exit-serie genomineerd.

De winnaar van de Spiel des Jahres 2017 is:

Kingdomino


Dit Domino spel van Bruno Cathala wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games en ligt nu in de winkel. Candyshine heeft hiervan een videoreview voor Budgetspelen gemaakt:



De winnaar van de Kennerspiel des Jahres 2017 is:

De EXIT-serie


Deze escape-room spellen van Inka en Marcus Brand wordt in Nederland uitgegeven door 999 games en ligt binnenkort in de winkel.

Geplaatst door Thomas op 18-07-2017 14:07
Aantal keer bekeken: 1370

Reacties

Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 18-07-2017 19:28
( PM )
Aparte keuze van Exit gezien het een spel is wat je net als Escape Room maar 1 keer echt kunt spelen. Had verwacht dat Terraforming het zou winnen