Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws week 34

Deze week puzzelen met gebouwen en achtbanen in Santorini en Roller Coaster Challenge!

Santorini


Je kent het wel: je ziet een interessante Kickstarter voorbijkomen, je twijfelt om ‘m te backen maar besluit toch je portemonnee de welverdiende rust te geven. Makkelijk te rationaliseren: misschien is het spel wel helemaal niet zo leuk als ze willen doen geloven, loopt de productie jaren vertraging op of gaan de ontwikkelaars er met je geld vandoor!

Helemaal prima, on to the next one! Het wordt echter pas vervelend wanneer al deze angsten ongegrond blijken: het spel wordt goed gerecenseerd en je interesse wordt weer gewekt. Maarrr: de Kickstarter is allang voorbij en het spel is niet meer aan te komen. Dit is exact wat er bij mij, en velen met mij, met Santorini gebeurde. Het spel bleek geweldig en onverkrijgbaar.

Gelukkig loopt het deze keer wel goed af: Roxley heeft de rechten verkocht aan Spinmaster die het spel al voor $20 (!!) in de Verenigde Staten heeft uitgebracht. Aangezien ze ook in Europa actief zijn is het hopelijk slechts een kwestie van tijd voordat het spel ook hier in de winkels ligt.

Roller Coaster Challenge


Soms zie je in één oogopslag dat je een spel gewoon moet hebben: dat gebeurde bij mij met Roller Coaster Challenge. In dit puzzelspel, uitgegeven door ThinkFun (bekend van Rush Hour) moet je met een beperkt aantal stukken baan een functionerende rollercoaster zien te maken.

Er zitten 40 challenges in de doos die je op moet zien te lossen maar je mag natuurlijk ook je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan. Als je klaar bent kan je met het bijgeleverde karretjes kijken of je rollercoaster Roller Coaster Tycoon waardig is.






Geplaatst door Thomas op 22-08-2017 23:24
Aantal keer bekeken: 1332

Reacties

Door Geert27 (646 reacties) op 23-08-2017 09:56
( PM )
Interessant van Santorini! Ik was toen net te laat, had ook nog nooit iets via Kickstarter gekocht. Zijn de componenten van die nieuwe versie wel van vergelijkbare kwaliteit?

RCC beschrijving klinkt als een puzzel (oplosbaar). Zal dus waarschijnlijk net als Brains: Garden niet in BGG database opgenomen worden?
Door Thomas (57 reacties) op 23-08-2017 20:22
( PM )
De kwaliteit van de componenten schijnt goed te zijn! Het mist alleen de onderlegger met zee/rotsen helaas. Erg jammer dat ze op zoiets goedkoops hebben bespaard aangezien het wel erg sfeerverhogend werkt.

Roller Coaster Challenge is inderdaad een puzzel, maar ik zal mijn best goed het alsnog op Budgetspelen te krijgen