Road to SPIEL 2017: Top 5 Must Haves deel 2Over minder dan een maand is het al zover: SPIEL 2017! Van 26 oktober tot 29 oktober zullen alle bordspelfanaten afreizen naar Essen om te ontdekken welke spellen ze komend jaar moeten gaan kopen en spelen. Dit jaar zullen er extra hallen zijn, extra ingangen, extra parkeerplaatsen, extra metro's en uiteraard weer veel nieuwe spellen!
Op dit moment staan er op de Boardgamegeek al zo'n 938(!) nieuwe spellen hun opwachting te maken en de paar weken zal dit getal alleen maar verder oplopen. Om in dit oerwoud aan titels wat ordelijke heggen te snoeien kun je uiteraard rekenen op de hulp van de Bordspelcrew leden!
Dus bij deze presenteren Steven en Anna hun top 5 anticipated SPIEL spellen!

Steven(Steven)

1. Pandemic Season 2
Ondanks dat ik Season 1 nog niet heb uitgespeeld (ben nu in Augustus), heb ik zoveel plezier met dit spel! Het voelt alsof je een serie kijkt, elke maand brengt iets nieuws en elk spel, wanneer je iets moet openen, denk je: "ow wow, wat gaat er nu gebeuren?".
Pandemic Season 2 ren ik als eerst naartoe zodra de deuren opengaan.

2. Die Gefahrten des Marco Polo
The Voyages of Marco Polo is fantastisch. Heel simpel, als je deze nog niet gespeeld hebt, stop met wat je dan ook aan het doen bent en speel dit. Right now!
Worker Placement met veel diepgang en bijna game-breaking power ups, die toch nog balans in het spel brengen. Het maakt mij niet uit wat de expansion toevoegt, dit is een insta-buy voor mij.

3. Kitchen Rush
Een van mijn favoriete genres zijn worker placement games. Dit spel combineert dat, met een kleine toevoeging van chaos tijdens het spel. Om alle redenen die Anna ook al heeft aangegeven kan ik niet wachten om het spel uit te proberen.


4. Heroes of Land, Air & Sea
Van de makers van de Tiny Epic Series komt een minder tiny, maar net zo epic 4X spel. Dit spel spreekt mij vooral aan om de looks, zelfs de airships kunnen een miniature dragen. Echt supervet!

5. Werewords
Ik heb veel gehoord over Insider, maar helaas is deze moeilijk in Europa te krijgen. Toen ik hoorde dat Bezier Games (makers van 1 Nacht Weerwolven & Waaghalsen) hetzelfde concept uitbracht, was ik super enthousiast om het uit te proberen. Ook dit spel maakt slim gebruik van een app, ben heel nieuwsgierig.


Anna (CandyShine)

1. Viral
Alles met een geneeskundig thema heeft sowieso al een streepje voor en deze is dan ook nog is onderdeel van de Dice Tower Essentials line, een lijn ontwikkeld door Tom Vasel met spellen die volgens hem meer aandacht verdienen. In dit spel ben je een ziekte die probeert zoveel mogelijk schade aan te richten, maar pas op... het lichaam vecht terug!


2. Professor Evil and the Citadel of Time
En de prijs naar beste bordspeltitel van het jaar gaat naar...Professor Evil! Zodra je de titel ziet voel je al dat dit wel is een epische queeste kan gaan worden. Professor Evil is een co-op spel waarbij je dr. Evil moet tegenhouden die met behulp van zijn tijdmachine allemaal historische artefacten heeft gestolen, oh nee! Snel gaan tegenhouden dan maar!

3. Pandemic Season Two
Een van mijn beste speelervaringen was Pandemic Season one dus ik ben sinds ik daarmee klaar ben al vol verwachting op het volgende seizoen aan het wachten en nu is het dan eindelijk zover! Ik probeer zo min mogelijk naar nieuwtjes ervan te kijken, ik wil zoveel mogelijk verrast worden, op basis van mijn eerdere ervaring zal dat vast gaan lukken. Tijd om de wereld te gaan redden!

4. Kitchen Rush
Mijn indie favo van dit jaar is Overcooked een game waarbij je rondrent als een stel kippen zonder kop en probeert zo snel mogelijk gerechten te bereiden terwijl delen van de keuken verschuiven en muizen met je ingredienten ervandoor gaan. Dus toen ik las dat Kitchen Rush dit ging simuleren wist ik dat ik dit spel moest gaan uitproberen. Het is een realtime keukenspel waarbij je in plaats van actiepionnetjes, zandlopers hebt die je pas weer voor een volgende actie mag gebruiken als de zandloper leeggelopen is. Perfect! Just as skilled as Mama!

5. Pulsar 2849
Dit jaar komen er op SPIEL verassend veel ruimte ontdekking spellen uit. Dit thema vind ik wel cool, maar meestal zijn het lange ingewikkelde spellen en dat vind ik wat minder. In Pulsar draft je dobbelstenen waarmee je vervolgens je ruimteschip kunt upgraden, nieuwe ruimtestelsels ontdekken of gewoon meer ruimteschepen kunt maken en dit allemaal in een mooie speeltijd van 60 tot 90 minuten! Ik ben verkocht, to infinity and beyond!

Geplaatst door CandyShine op 10-10-2017 15:16
Aantal keer bekeken: 552

Reacties


Er is nog niet gereageerd.