LEGO Star Wars Adventskalender 2017: Dag 1

Vandaag is de eerste dag van december en dit betekent niet alleen dat de laatste maand van het jaar begonnen is, maar ook dat de adventskalenders zijn begonnen. Ook LEGO heeft verschillende van deze kalenders en hier op Budgetspelen gaan wij elke dag een vakje van de Star Wars Adventskalender 2017 (75148) openen.LEGO adventskalender?
Voor degene die al ooit een eerdere adventskalender van LEGO heeft gezien zal er niet veel verrassends zijn. Voor degene die hier niet mee bekend zijn, nog een korte uitleg. Voor elke dag, van 1 tot en met 24 december, kan er een klein deurtje in een doos (de adventskalender) een deurtje worden open gemaakt. Hierachter zit dan een kleine LEGO set, zoals een voertuig of een minifigure. In voorgaande jaren zaten er soms zelfs exclusieve of wat moeilijker te krijgen figuren tussen. Op de voorkant van de doos staan een aantal voorbeelden die er in ieder geval in zitten.

Dag 1: Het eerste vakje

Toen ik het eerste vakje vandaag opende ging er niet meteen een belletje rinkelen. Verschillende felle lichte kleuren op een voertuig, dat is nou niet iets waar Star Wars om bekend staat. Toen ik hem eenmaal in elkaar had gezet, was het wel duidelijk. Dit is de Ghost uit Star Wars: Rebels. Voor de mensen die alleen met de films bekend zijn zegt dit misschien, ondanks een korte cameo in Rogue One, niet veel. Dit schip, wat eigendom is van Hera Syndulla, wordt door de hoofdpersonages uit de serie gebruikt om van planeet naar planeet te reizen. Ook heeft het voertuig al meerdere ruimtegevechten overleefd en gewonnen.Naar mijn mening is het voertuig in klein LEGO-formaat erg goed gelukt. De geel en groene kleur waar het schip om bekend staat zijn aan gedacht en zodra de set in elkaar zat was het duidelijk wat ik nou precies aan het bouwen was. Het doet mij in ieder geval al verlangen naar het openen van het volgende vakje. Wat daar in zit gaan we morgen achter komen.


Geplaatst door Tailsknux op 01-12-2017 12:01
Aantal keer bekeken: 668

Reacties


Er is nog niet gereageerd.