Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Binnenkort Verkrijgbaar: Ticket To Ride Amsterdam

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag hebben Days of Wonder en Asmodee het nieuws officieel naar buiten gebracht: binnenkort kunnen we Ticket To Ride: Amsterdam spelen!

Ticket To Ride: Europe of één van de vele andere versies pronkt in menig huishouden in de spellenkast. Er mag gezegd worden dat het zowel in maart als april van dit jaar het bestverkochte bordspel van Nederland was. Dat Ticket To Ride populair is in Nederland is duidelijk merkbaar en wij Hollanders kunnen ons gaan verheugen op een versie die zich af zal spelen in ons eigen Amsterdam!

Ticket to Ride: Amsterdam is een snelle en nieuwe versie van het welbekende bordspel en speelt zich af in de 17e eeuw.

"Jij bevindt je in het midden van de Gouden Eeuw, een tijd waarin Amsterdam in het middelpunt van de globale handel staat en een van de meest welvarende steden op aarde is. Goederen van over de hele wereld stapelen zich op in de havens, de laadruimen van schepen, in warenhuizen en aan de kant van de talloze kanalen.



Dit is een elegante en versimpelde versie van Ticket to Ride waarbij spelers tegen elkaar racen, deze keer met een kar, om de meest lucratieve commerciële routes te claimen, contractkaarten te vervullen en de meest waardevolle handelswaar te verzamelen in de bruisende straten van onze legendarische stad. Ticket to Ride: Amsterdam is makkelijk te leren in drie minuten, snel en gemakkelijk mee te nemen – perfect voor zowel nieuwe spelers als bekenden."

Wordt jij de meest welvarende handelaar van de Gouden Eeuw en laad jij je kar vol met specerijen, porselein en zijde?

Ticket to Ride: Amsterdam is geschikt voor 2 tot 4 spelers en speelt in 10 tot 15 minuten. De doos bevat 1 spelbord, 64 plastic karren, 44 transportkaarten, 24 contractkaarten, 16 handelbonuskaarten, 4 scorepionnen en 1 spelhandleiding. De verwachting is dat begin julie Ticket To Ride: Amsterdam in de winkels ligt met een schappelijke prijs van rond de €20,-

Geplaatst door Linnsane op 07-05-2020 18:12
Aantal keer bekeken: 1588

Reacties

Door Nielsje (32 reacties) op 07-05-2020 20:57
( PM )
Deze lijkt me heel leuk, maar ik wacht nog even de reviews af of ik voor deze ga of toch de Londen Of New York editie voor de korte speelsessies.
Door Bos(s) (54 reacties) op 07-05-2020 21:19
( PM )
Ik heb even de regels gelezen en wat anders is aan deze is dat een aantal routes een kar-symbool hebben. Als je daar je route op legt, mag je een bonuskaart trekken. Aan het eind krijg je bonuspunten afhankelijk van wie de meeste bonuskaarten heeft getrokken. Dit maakt die routes mogelijk iets waardevoller, maar ik denk dat het een te kleine verandering is om hem naast New York of Londen te hebben. Behalve voor de verzamelaars natuurlijk.