Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nominaties Nederlandse Spellenprijs bekend

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat er weer prijzen uitgereikt kunnen gaan worden. De Nederlandse Spellenprijs heeft inmiddels de kanshebbers voor deze felbegeerde prijs bekendgemaakt in drie categorieŽn: de Nederlandse Spellenprijs Ė Familie, de Nederlandse Spellenprijs Ė Kenners en de Nederlandse Spellenprijs Ė Experts.

De genomineerden op een rijtje:

Nominaties categorie Familie:
- De Zoektocht naar El Dorado
Dit is Anna haar nieuwe favoriete familiespel. Waarom? Dat zie je terug in haar videoreview, welke hier te vinden is.
- Menara
Bouw gezamenlijk een tempel op in Menara.
- Point Salad
Over Point Salad waren wij ook enthousiast: "Point Salad bewijst dat eenvoud ook heerlijk wegspeelt". Linnsane's review lees je hier terug.

Nominaties categorie Kenners:
- De Crew
Doorkruis het heelal in 50 missies. Dit spel wordt door velen al als een topper gezien, zo ook door Anna in haar videoreview (bekijk hem hier terug.
- Taveernen van de oude Stad
Run je eigen taveerne en krijg zoveel mogelijk mensen aan een lekker drankje. Ook hier was Anna enthousiast over, zoals te zien is in haar video-review (hier te zien).
- Tiny Towns
"Een heerlijke puzzel", : Uiteindelijk is Tiny Towns een snel uit te leggen puzzelspel dat ik iedereen van harte kan aanraden! " - aldus Dick in zijn review.

Nominaties categorie Experts
- Architecten van het Westelijk Koninkrijk
"Vernieuwend, boeiend, diep en snel: wij zijn er van overtuigd dat we hier met een moderne klassieker te maken hebben." - aldus Klaas in zijn met een Gouden Budgy bekroonde review.
- Crown of Emara
"De mooie combinatie van krakende brainpower met overzichtelijke spelmechanismen maken Crown of Emara een must voor liefhebbers van uitdagende eurogames en mensen die toe zijn aan ietsje pittigers dan de meeste instapspellen." - Klaas was zeer enthousiast over het bordspel in zijn review.
- Teotihuacan: Stad der Goden
Helaas geen Budgetspelen- review van dit bordspel, maar ook dit spel waarin je een strategie moet bedenken, wijzig die bij elke andere bordopbouw en houd de hemel in de gaten, want elke aanstaande zonsverduistering betekent dat je inspanningen zullen worden geŽvalueerd - en dat je roem kan stijgen of waardeloos worden scoort hoge ogen.

Een vakjury gaat zich nu uiteindelijk buigen over de winnaars in de diverse categorieŽn. Welke spellen zullen er volgens jullie met de felbegeerde titels naar huis gaan?

Geplaatst door Linnsane op 19-09-2020 21:37
Aantal keer bekeken: 481

Reacties


Er is nog niet gereageerd.