Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Updates en verbeteringen Budgetspelen

Achter de schermen werkt iedereen die betrokken is bij Budgetspelen.nl keihard aan het verbeteren van de site, zodat jullie als spelfanaten nog meer halen uit je bezoek. Vaak is dat niet te missen, maar niet alle upgrades en updates vallen meteen op, dus delen we hier waar we de laatste weken mee bezig zijn geweest.

Community beoordelingen bordspellen
Vanaf nu kun je de andere Budgetspelers ook laten zien wat jij van een spel vindt door te stemmen op de spelpagina! Of je het nou een geweldig awesome spel vindt of je je mede-budgetspelers wil behoeden van een slechte aankoop: Met het vijfpunts Budgy-systeem kan je losgaan!Je Wishlist op prive
Niet iedereen hoeft altijd te weten dat je ook nog die 37-ste Ticket to Ride uitbreiding wilt. Op zulke momenten komt de optie om je wishlist op prive te zetten in je instellingen goed uit. Dan kun je nog naar hartelust op die koopjes wachten zonder pottekijkers.Populaire spellen bovenaan
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ik wil het meest populaire spel van het land! Vanaf nu krijg je als je naar een spel zoekt het meest bezochte spel bovenaan de suggesties in plaats van de als eerst toegevoegde. Zo krijg je sneller het spel waar je ook echt naar zoekt!

Geplaatst door CandyShine op 08-10-2020 10:02
Aantal keer bekeken: 812

Reacties

Door CandyShine (858 reacties) op 08-10-2020 10:06
( PM )
Ik ben echt super-excited dat we nu allemaal kunnen stemmen, dus ga los!
Door Hedgehog (423 reacties) op 08-10-2020 11:14
( PM )
Fijn weer een update! Heb al wat stemmen gespamd!
Door CandyShine (858 reacties) op 08-10-2020 11:50
( PM )
Quote:
Fijn weer een update! Heb al wat stemmen gespamd!


Door Nic00011 (25 reacties) op 08-10-2020 12:03
( PM )
Leuke verbeteringen! Bovendien poepsimpel in gebruik...
Goed bezig Budgetspelen!
Door Nostromo (56 reacties) op 08-10-2020 17:47
( PM )
Super dat er weer updates zijn doorgevoerd!!!
Hebben jullie ook overwogen om bgg cijfers / ranking te tonen?
Door TimVerfbom (24 reacties) op 08-10-2020 20:04
( PM )
Goeie Nostromo! BGG cijfers zou echt een fijne toevoeging zijn
Door Fartknocker (195 reacties) op 08-10-2020 20:13
( PM )
Ja maar, welke dan? De geek rating, of de gemiddelde rating? Dat is (zeker bij nieuwe spellen) nogal een verschil...
Door Liefde_is (5 reacties) op 08-10-2020 22:59
( PM )
De geek rating vind ik sowieso een beetje raar samengesteld. Ik heb begrepen dat het punt daarvan hoger is bij een hogere moeilijkheidsgraad. Maar een moeilijker spel is mijn inziens niet per definitie beter puur omdat het moeilijker is.
Door Fartknocker (195 reacties) op 09-10-2020 09:45
( PM )
Nee dat is onzin. Haal dat waanidee alstublieft meteen uit de wereld!

Bij deze link staat uitgelegd hoe het werkt.

Om idiote ratings te voorkomen (zoals: "Ooooh de nieuwe Mansions of Madness gaat binnenkort uitkomen, ik geef het een 10!!!") is de standaard Geek rating van elk spel een 5,5. Spellen die minder dan 30 stemmen hebben, krijgen geen Geek rating. Daarna worden er naast de door de gebruikers gegeven ratings evenveel 5,5's toegevoegd om zo het gemiddelde enigszins af te vlakken, zodat idiote excessen er uit worden gehaald. Er zit een ingewikkelder algoritme achter, maar zoals in de tekst te lezen is, wordt dat geheim gehouden.

Het resultaat is dat spellen met weinig stemmen bijna allemaal een 5,5 scoren:
Zie hier: spellen met 30 ratings.

Een spel waarbij het gewone gemiddelde boven de 5,5 heeft ligt, heeft altijd een Geek rating tussen de 5,5 en de user rating. Dat werkt ook de andere kant op: een gewoon gemiddelde onder de 5,5 heeft een hogere geek rating dan dat. Naarmate er meer stemmen bij een spel komen, liggen de twee waarden dichter bij elkaar, maar ze zullen nooit hetzelfde zijn. (Pandemic heeft de meeste stemmen).

Als je naar een spel-pagina gaat in BGG krijg je de gemiddelde rating te zien! Dat is dus zonder het afvlak-algoritme. Echter, als je naar de overzicht-lijst kijkt met alle spellen, dan is deze gesorteerd op de Geek rating.

Daarmee denk ik dat de Geek rating een beter idee geeft van wat de gemiddelde bordspelspeler er van vindt. Echter, het heeft ook nadelen. Kijken we bijvoorbeeld naar de wargame The Guns of Cedar Creek, dan krijgt dit spel slechts een 5,52 in de Geek-lijst, en dat terwijl de 30 mensen die het hebben gewaardeerd gemiddeld op een 7 uit komen! Zo slecht kan dit spel dan toch niet zijn, zoals de Geek rating doet vermoeden?

Nou ja, voor- en nadelen dus... Maar zoals iedereen weet moet elk Mansions of Madness spel per definitie een 1 krijgen. Wat een dieptriest vervelend misbaksel is dat zeg. Maar dat terzijde...
Door CandyShine (858 reacties) op 09-10-2020 09:58
( PM )
BGG rating of andere zaken direct vanuit BGG zullen (waarschijnlijk) niet geÔmplementeerd worden op budgetspelen met de simpele reden dat we echt trachten en aparte website neer te zetten gericht op de Nederlandse markt met een eigen community ipv een doorgeefluik of een BGG kloon te zijn. Natuurlijk zul je altijd overlap hebben, BGG is tenslotte de grootste. Maar zoals boven gezegd: we proberen met Budgetspelen echt iets eigens neer te zetten.

@fartknocker: ik ga langzaam wel stuk over hoe je als bijna running gag ergens altijd in je comments wel een opmerking over de kutheid van Mansions weet te plaatsen. Dus hierbij een tegengeluid: ik vind het wel leuk. Lekker puh.
Door Nostromo (56 reacties) op 12-10-2020 06:58
( PM )
Quote:
Ja maar, welke dan? De geek rating, of de gemiddelde rating? Dat is (zeker bij nieuwe spellen) nogal een verschil...


Bijvoorbeeld op welke positie het spel staat. Gloomhaven op 1 etc.
Maar als ik de comment van Candyshine lees is er een bewuste keus gemaakt oklm dit niet te doen.

En Mansions is een toffe game :)
Door Jsmid6 (10 reacties) op 13-10-2020 11:32
( PM )
Mansions is een erg goed spel! Ik ga het basis spel en alle uitbreidingen 10en geven op BGG
Door CandyShine (858 reacties) op 13-10-2020 12:57
( PM )
Quote:
Mansions is een erg goed spel! Ik ga het basis spel en alle uitbreidingen 10en geven op BGG


Daar zal @fartknocker vast heeel blij mee zijn
Kun je daarna direct ook op Budgetspelen alles 5 budgies geven (kidding, you better not )