Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Eric Lang zit niet stil, komt er een vervolg op Blood Rage?


Vorig jaar september kondigde Eric Lang aan dat hij zijn rol als Game Director bij CMON direct neerlegde en verder zou gaan als freelance ontwerper. Eric Lang is vooral bekend van titels als Blood Rage, Rising Sun en Ankh, maar heeft in zijn rol aan bijna elke CMON titel van de afgelopen jaren gewerkt.

Gisteren gaf hij een klein inzicht van zijn pijplijn aan projecten middels een Twitter thread


Krijgt Blood Rage, na Rising Sun en Ankh een echt vervolg?
Heel voorzichtig geeft hij aan bezig te zijn met een ontwerp voor een nieuwe titel in het Blood Rage universum. Dit is opvallend, want hij heeft aangegeven geen interesse te hebben in meer uitbreidingen en eigenlijk ook na Ankh klaar te zijn met de trilogie van epische mythologische spellen. Toch zou hij nu een nieuw concept hebben wat verfrissend genoeg is om hier op terug te komen.

Langiaans vermaak van Exploding Kittens
Een project wat al in een veel verder stadium zou zijn is een familiespel voor de producent Exploding Kittens, bekend van het gelijknamige toegankelijke kaartspel. Hoewel er al voorzichtig ontwikkeld wordt, geeft hij aan dat dit een zeer leerzaam project is en er nog veel werk aan de winkel is.

Gateway in samenwerking met CCHungGames en goed is niet fantasisch
Tevens is hij in samenwerking met CoChungGames aan het werken aan een familiespel/ gateway titel met naar eigen zeggen frisse en leuke twists. Er zou een uitgeverij zijn, maar er zijn nog wel wat mijlpalen te trotseren, voordat deze kan uitgebracht worden. Ook zou hij nog aan een andere Gateway werken met Phil Walker, waarvan versie nu goed zijn, maar nog niet fantastisch.

Een greep uit zijn CMON verleden met een Big-Box editie
Samen met een Italiaans design team komt er ook een Big-box productie aan van een CMON project waar hij jaren geleden aan begonnen is. Hij mag er nu nog niet meer over zeggen van CMON.

Mysterieus project omtrent een video spel licentie
Aangezien de vorige licentie waar hij aan gewerkt heeft Bloodborne is en de studio nog geheim moet blijven is dit een erg spannend feitje. Dit project zou nog vroeg in ontwikkelproces zijn, dus verwacht er niet snel nieuws van, maar voor nu is het leuk om te speculeren wat het kan zijn.

Ook zou hij met Ignacy Trzewiczek (CEO Portal) aan een nieuw project werken werken en nog een paar andere projecten. Hoe dan ook het is goed om deze ontwerper weer bezig te zien met zoveel veelbelovende projecten. Een kracht van Eric Lang is dat hij ogenschijnlijk ingewikkelde originele spellen toch van heel gestroomlijnde en intuïtieve regels kan voorzien.

Moet hij Blood Rage met rust laten en zie je hem liever wat nieuws maken? Wat vind je uberhaübt van zijn spellen? En wat zou de geheimzinnige videogame licentie kunnen zijn? Laat het weten, hieronder!

Geplaatst door Fusirion op 27-01-2021 17:11
Aantal keer bekeken: 520

Reacties


Er is nog niet gereageerd.