Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nu Verkrijgbaar: Silencio en Kwakzalvers uitbreiding

De bordspellen vliegen je momenteel om de oren, de ene na de andere release wordt uitgebracht. Bij 999 Games zijn ze ook lekker bezig met maar liefst twee nieuwe spellen en dat zijn niet de minste.

Silencio
In dit cooperatieve kaartspel, al regelmatig vergelijken met The Mind, is het muisstil. Sssst, stilte! Speel alle reiskaarten uit je hand en eindig als team met zo min mogelijk strafpunten. Je mag samenwerken, maar er is één probleem... zodra iemand iets zegt, heeft iedereen verloren!

"Silencio is een snel kaartspel waarbij je samen zoveel mogelijk reiskaarten moet afleggen. Als team maak je een reis door een wonderlijke wereld vol bossen, moerassen, savanne en lava. Dit doe je door kaarten in dezelfde kleur op elkaar aan te sluiten. Maar pas op: niemand mag geluid maken! Zodra iemand iets zegt, heeft iedereen verloren.
Elke reiskaart die je aansluit, moet hoger zijn dan de eerder gespeelde reiskaart. Elke kaart heeft verder een nadelig of een voordelig effect. Een kaart die direct aansluit, zoals een rode vijf na een rode vier, geeft een nadeel. Bij een kaart die niet direct aansluit mag je het voordelige effect gebruiken. Als je geen kaart kunt aanleggen, moet je de beurt overslaan. Als een ronde lang niemand een kaart aan heeft kunnen leggen, is het spel afgelopen.
Omdat je niet mag overleggen, moet je goed inschatten wat iedereen doet. Misschien speel je een kaart die iedereen dwarszit? Of voel je je teamleden goed aan en halen jullie een topscore? Hoe minder kaarten je overhoudt, hoe beter!"



De Kwakzalvers van Kakelenburg uitbreiding: de Alchemisten
Deze uitbreiding is nu verkrijgbaar en dat is een beetje stilletjes gegaan. Onterecht natuurlijk, want het basisspel, De Kwakzalvers van Kakelenburg, is een regelrechte hit op menig bordspeltafel.

"De alchemisten van Kakelenburg zijn inmiddels tot ver voorbij de grenzen van de stad bekend. Hun geneeskunst is even beroemd als berucht. Hulpzoekenden komen van ver om hun, meestal exotische, klachten "vakkundig" te laten behandelen door de wonderdokters. Hier worden de besten uit jullie gilde gevraagd: de alchemisten van Kakelenburg pakken de moeilijkste gevallen van het kwakzalversvak aan. Met hoogwaardige technische apparatuur destilleren ze de beste toversoep om het lijden van de patiënten te verminderen. Door destilleren krijgen de spelers waardevolle bonussen en speciale vaardigheden, die hen in de loop van het spel voordelen bieden.

Verder bevat deze uitbreiding 20 nieuwe waarzeggerijkaarten en 2 nieuwe ingrediëntenboeken voor het narrenkruid."



Welk spel verdwijnt bij jullie in je winkelmandje?

Geplaatst door Linnsane op 08-03-2021 13:01
Aantal keer bekeken: 1182

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 08-03-2021 13:13
( PM )
Ik heb beide sinds zaterdag binnen en ik kan niet wachten om Silencio te proberen. Klinkt na het lezen van de spelregels een beetje als een soort Hanabi.
Door Linnsane (672 reacties) op 08-03-2021 13:53
( PM )
Artwork van Silencio ziet er echt schitterend uit. Kwakzalvers is hier altijd een succesverhaal, beste aankoop in tijden geweest
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 08-03-2021 14:05
( PM )
Kwakzalvers uitbreiding wil ik wel, maar moet die vorige ook nog ?
Silencio lijkt mij totaal niks... als ik gezellig samen een bordspel wil spelen vind ik niet mogen praten alles behalve gezellig.
Door Linnsane (672 reacties) op 08-03-2021 14:08
( PM )
Quote:
Kwakzalvers uitbreiding wil ik wel, maar moet die vorige ook nog ?
Silencio lijkt mij totaal niks... als ik gezellig samen een bordspel wil spelen vind ik niet mogen praten alles behalve gezellig.


Wij hebben ons echt wel kapot gelachen met the Mind ook hoor Lijkt mij een grappig tussendoortje voor spellen met discussies
Door Soulflame (94 reacties) op 08-03-2021 20:46
( PM )
Quote:
Ik heb beide sinds zaterdag binnen en ik kan niet wachten om Silencio te proberen. Klinkt na het lezen van de spelregels een beetje als een soort Hanabi.

Zo las ik het ook een beetje. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd naar de vergelijking met Hanabi, dus als je hem reviewed is dat erg interessant om mee te nemen! (aangezien Hanabi eigenlijk vrij... daar komt ie weer... elegant is)
Door Buur (748 reacties) op 09-03-2021 13:18
( PM )
Ik vind Hanabi en De Crew wel iets heel anders dan The Mind hoor. Bij de eerste twee kun je nog een beetje logica gebruiken om te bepalen welke kaart de anderen hebben (of jij zelf moet spelen), terwijl The Mind natuurlijk pure magie is.