Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Asmodee nu eigenaar van Plan-B Games

Nog niet zo heel lang geleden kwam het nieuws dat Asmodee Board Game Arena had aangekocht. Het lijkt erop dat zij nog lang niet klaar zijn met hun aankoopplannen, want op 11 maart hebben zij bevestigd dat de acquisitie rond is van de uitgeverij groep Plan B games. Als meest in het oog springende titel valt nu de kleurrijke puzzel spel reeks Azul onder de Asmodee vlag.



Plan B Games, is een uitgevende partij bestaande uit de studio’s Next Move, Pretzel Games en Eggertspiele. Next Move is verantwoordelijk voor Reef, de Azul serie (waar zij verschillende prijzen voor ontvangen hebben en waarvan er wereldwijd meer dan twee miljoen stuks zijn verkocht) en het recentere Beez. Pretzel Games heeft vooral Flick’em Up en Men at Work afgeleverd. De studio Eggertspiele levert de Century trilogie, Great Western Trail, Camel Up! Alma Mater, Coimbra, Yedo en nog heel wat andere titels. Dus het gaat hier om een serieuze verrijking van het aanbod.

Plan B zegt heel blij te zijn met deze stap en door te gaan met wat ze altijd al voor ogen hebben gehad: Onvergetelijke speelervaringen bieden, door diepgang in gameplay en premium kwaliteit materiaal. Asmodee op haar beurt prijst Plan B Games voor hun creativiteit en gevoel voor esthetisch bevredigende speel ervaringen en zien een zelfde kwaliteit die zij aan zij kan staan met onder andere Catan en Ticket to Ride.

Op dit moment beheert alleen Hasbro nog meer licenties dan Asmodee en dat komt vooral door het grote aandeel klassiekers dat Hasbro in haar portfolio heeft.

Geplaatst door Fusirion op 13-03-2021 15:21
Aantal keer bekeken: 1157

Reacties

Door Soulflame (93 reacties) op 13-03-2021 20:02
( PM )
Ik meen te herinneren dat Plan B games ontstaan was toen een rstudio was opgekocht door een grote partij (ik dacht ook Asmodee), maar dat de in ontwikkeling zijnde spellen onderhandeld waren als niet inbegrepen en dat de directrice een nieuw bedrijf mocht oprichten met de in ontwikkeling zijnde spellen.
Dat werd dus Plan B games met als eerste titel Century (waarbij het ook al bekend was dat het een trilogie zou worden)
Dat en Azul heeft ze zeket geen windeieren gelegd, maar ik verbaas me dus dat deze partij óók weer is opgekocht.

Misschien dat ik niet alles precies goed heb hierboven maar hield de studio wel goed in de gaten omdat Century heel hoog op mijn interesse lijstje stond (en nu een van mijn favoriete games)
Door Nin (1835 reacties) op 13-03-2021 20:54
( PM )
Rupsje Nooitgenoeg heeft weer toegeslagen.

Ik verbaas me ook dat een uitgever met zulke mooie titels zich laat opkopen. Erg benieuwd naar het echte verhaal achter zo’n overname, zonder marketing sausje.
Door Fusirion (178 reacties) op 13-03-2021 21:35
( PM )
Als dat waar is Soulflame, dan is het alleen maar extra logisch dat Asmodee ook die vertakking op de radar had. Typische kapitalistische strategie. Marktaandeel kopen en een portfolio bouwen. Overigens hoeft het niet per se slecht te zijn voor Plan-B en haar studio's want dat is wel makkelijk om gefinancierd te worden van boven. Zo lang ze hits blijven leveren niks aan de hand natuurlijk, maar het kan lelijk worden als de cijfers een keer tegenvallen.
Door Hedgehog (1323 reacties) op 14-03-2021 11:13
( PM )
Dacht dat Pretzel al eerder was overgenomen door Asmodee, maar zal wel dingen door elkaar halen. Of zo'n constructie als bij Plaid Hat Games (gingen weer onafhankelijk en later wel weer Dead of Winter verkocht).

Het lijkt mij overigens wel een slechte ontwikkeling. Zo uit mijn hoofd heeft Asmodee: Fantasy Flight Gaming, CMON, Z-Man Games, Days of Wonder, Mayfair, Libellud en ik dacht ook Repos. En dan weet of vergeet ik er ongetwijfeld nog een aantal. Asmodee is dus een beetje de Disney van de bordspellenwereld.