Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Geronimo Games zoekt de meest boosaardige heerser met Bellum Magica

Het is goed om slecht te zijn in de vlotte engine builder met simpele spelregels en een korte speelduur Bellum Magica. In dit spel, uitgegeven door Blue Orange, moeten de spelers proberen om de meest boosaardige, en vooral de meest rijke, heerser van een kleurrijke fantasiewereld te worden.

"Probeer om de meest boosaardige, en vooral de meest rijke, heerser van een
kleurrijke fantasiewereld te worden. Daarvoor moet je diverse slechteriken rekruteren voor je leger en je hordes slim inzetten.

Bellum Magica is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en speelt in zo’n 30 minuten. In deze engine builder verzamel en speel je kaarten om een leger vol booswichten te bouwen en daarmee de meeste rijkdom te plunderen. Het spel is van de hand van Frédéric Guérard, die eerder al hoge ogen gooide met toptitels als It’s a Wonderful World en Meeple Land.

Er is een strijd losgebarsten tussen enkele boosaardige heersers, waarvan jij er één bent. Om te winnen zul je een kwaadaardig leger moeten samenstellen. Als grote slechterik heb je voor dat leger de keuze uit diverse rekruten, zoals: goblins, wandelende skeletten, draken en zoveel meer. Laat je onderdanen grondstoffen verzamelen, ga op strooptocht en plunder de rijkdom van het mensenrijk of van de andere booswichten. Enkel wie de meeste schatkisten verzamelt, wordt de rijkste en machtigste boosaardige heerser aller tijden!

Iedere speler heeft een uniek spelersbord dat de heerser met wie hij speelt, voorstelt. Iedere ronde rolt de startspeler met een dobbelsteen om te kijken welke horde (= rij op hun bord) alle spelers zullen activeren. Zowel de startspeler als de andere spelers kunnen deze dobbelsteen laten herrollen door daar de vereiste token voor te betalen. Nadat de actieve horde werd bepaald, wordt gekeken naar de iconen op die rij aan de linkerkant van je spelersbord om te weten hoeveel grondstoffen je troepen verzamelen. Daarna krijgt de speler met de meeste verkenners in de geactiveerde horde een schatkist. In de volgende stap kunnen alle spelers om beurten of het mensenrijk of elkaar aanvallen en zo rijkdom plunderen. Om te weten of een aanval slaagt, moet je het aantal zwaarden aan de rechterkant van je bord vergelijken met het aantal schilden bij de verdediger. Als laatste stap in de ronde kunnen de spelers om beurten nieuwe boosaardige wezens rekruteren voor hun leger door grondstoffen te betalen. De beslissing om je nieuwe rekruten ofwel links ofwel rechts onder je bord/de reeds gelegde kaarten te schuiven bepaalt of je een horde dan wel beter maakt in grondstoffen verzamelen of in militaire acties. Wanneer een speler 10 schatkisten in zijn bezit heeft, eindigt het spel. Alle spelers draaien dan hun schatkisten om en tellen de goudwaarden die nu zichtbaar zijn geworden op. Wie de meeste rijkdom heeft verzameld, wint."

Bellum Magica ligt nu in de (digitale) winkels.

Geplaatst door Linnsane op 30-03-2021 18:26
Aantal keer bekeken: 647

Reacties


Er is nog niet gereageerd.