Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Leg een Koninklijke tuin aan in Alice's Garden

Geronimo Games neemt je mee naar Wonderland met Alice’s Garden! Vorig jaar hebben we het al eerder over dit bordspel gehad dat is uitgebracht door Happy Meeple Games. Het tile drafting- en tile laying-spel voor jong en oud ligt nu in de (digitale) winkels. Je speelt het met 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar in zo'n 30 minuten.

"Help de Hartenkoningin een handje en creëer de mooiste tuin!
De arme tuinmannen lopen elkaar voor de voeten terwijl ze proberen de woede van de Koningin te ontlopen. Is het wel mogelijk om de Koningin tevreden te stellen? De bomen moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan, en de rozenstruiken moeten de weelderigste in heel Wonderland zijn. Als er bovendien geen mooi pad is waar de schaakstukken op kunnen lopen, dan zullen de tuinmannen flink op hun donder krijgen. Alice had geen flauw idee dat het zo’n uitdaging zou zijn om de tuinmannen te helpen. Help haar een handje en creëer de mooiste tuin tot genoegen van de Hartenkoningin!"

Dit vlotte tegellegspel daagt je uit om slim tegels te draften en te plaatsen om zo een maximum aan punten te scoren. Iedere speler krijgt een spelersbord van 8 op 8 velden in Alice’s Garden. Verticaal over het midden van het spelersbord loopt er een pad in schaakbordpatroon en links en rechts daarvan is er een brede groenruimte. In iedere ronde kiest de startspeler naar keuze een zak waarop het silhouet van een type tuintegel staat weergegeven (vb. de zak waarin alle vierkanten zitten) en neemt daaruit blind een aantal tegels naargelang het spelersaantal. Zelf kiest hij daar één van, waarna de andere spelers ook een tegel kiezen. De tekeningen op iedere tuintegel bepalen hoe je de tegel best aanlegt in je tuin om aan de verschillende scorecriteria te voldoen. Zo scoren schaakstukken bijvoorbeeld als je ze op het centrale pad legt en scoren rozen als je ze clustert. Lege velden leveren minpunten op. Doordat de startspeler per ronde wisselt, doe je er goed aan ook de tuinen van je tegenspelers in de gaten te houden. Zo kun je inschatten welk type tegel zij waarschijnlijk zullen kiezen, wanneer zij de startspeler zijn. Het spel eindigt na de ronde waarin een speler geen enkele tegel uit de voorraad meer in zijn tuin
kan passen. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft behaald, voldoet het best aan de eisen van de koningin. Proficiat: deze speler mag zijn hoofd houden en wint Alice’s Garden!

Geplaatst door Linnsane op 14-04-2021 17:20
Aantal keer bekeken: 543

Reacties

Door Fantasyfreak (1176 reacties) op 14-04-2021 19:00
( PM )
Waar is dit te koop? Alleen online of ook in de bordspellenwinkels straks?

Ben niet echt bekend met de uitgevers dus geen idee
Door Soulflame (57 reacties) op 14-04-2021 19:27
( PM )
Ik zag het vandaag op de website van mijn lokale spellenwinkel uit Den Haag, vermoedelijk zullen alle bordspellenzaken deze wel voeren denk ik..
Door Fantasyfreak (1176 reacties) op 14-04-2021 19:32
( PM )
Ok goed om te horen Lijkt mij een leuk spel en mijn vriendin als groot Alice fan sowieso ook, maar vind de €10,50 verzendkosten een beetje teveel van het goede 😅
Door Linnsane (341 reacties) op 14-04-2021 20:31
( PM )
Hij is bij Crowdfinder 17,50 (verzendkosten daar nu iets van 6 euro) en op de website van Geronimo zelf ook te koop.
Helaas de ean-code nog niet kunnen vinden voor invoer in het systeem. Persoonlijk ook groot Alice-fan, dus ik twijfel.
Door Grrrr (52 reacties) op 15-04-2021 15:15
( PM )
Hier is-ie dan hoor!