Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Een glanzend paviljoen voor Azul

Asmodee heeft vandaag aangekondigd dat we binnenkort met een uitbreiding voor Azul: Zomerpaviljoen aan de slag kunnen.

In deze nieuwe expansieset krijgen spelers van Azul Zomerpaviljoen de beschikking over nieuwe, dubbelzijdige spelersborden en een nieuw scorebord. Deze expansieset zorgt voor nieuwe spannende uitdagingen en unieke strategische opties!

Geplaatst door Linnsane op 18-08-2021 19:48
Aantal keer bekeken: 1134

Reacties

Door Nin (1843 reacties) op 19-08-2021 09:15
( PM )
Ik hoop dat ze wat geleerd hebben van de uitbreiding van Azul, want de plastic overlays waren waardeloos.
Door CandyShine (1137 reacties) op 19-08-2021 10:45
( PM )
Quote:
Ik hoop dat ze wat geleerd hebben van de uitbreiding van Azul, want de plastic overlays waren waardeloos.

Als ik zo kijk naar het plaatje denk ik dat ik je het antwoord al kan geven…
Door Arahones (43 reacties) op 19-08-2021 13:24
( PM )
Quote:
Ik hoop dat ze wat geleerd hebben van de uitbreiding van Azul, want de plastic overlays waren waardeloos.

Voor het spelelement zijn ze in principe prima, alleen de puntentelling is wat onhandig gedaan. Dat probleem heb je met zomerpaviljoen niet, omdat de puntentelling op een ander bord plaatsvindt. Als je ze los vasthoudt zijn het inderdaad flinterdunne dingen, maar over je speelbord blijft het wel goed zitten, en sluit het prima aan op de print.

Nu gebruik ik ze zelf nooit, maar sommige spelers hebben liever wel zo’n overlay. Als je het spel met kinderen speelt is het ook vaak wat handiger.

Ik ga deze uitbreiding in ieder geval wel halen. Het spel wordt hier nog altijd vaak gespeeld en hoewel je ook prima zelf de regels kan aanpassen met de ‘lege’ speelborden van het origineel, vind ik het toch altijd wat handiger om gewoon de uitbreiding aan te schaffen.

In de VS is de uitbreiding al een tijdje verkrijgbaar, op youtube kan je duidelijk zien wat er in het pakket zit: http://youtu.be/UiFM6x9ynzQ

Ook een overlay voor het scorebord, alleen maken ze wel weer een vergelijkbare ‘fout’ als bij deel 1 wat betreft de score stenen. Nu passen er weer geen twee in een enkel vakje, dat terwijl je met vier spelers tegelijk begint op 5, en het héél vaak voorkomt dat spelers tijdens het spel dezelfde score hebben.
Door Nin (1843 reacties) op 19-08-2021 13:49
( PM )
Ja, hier was het gewoon geen succes thuis. Gedoe met het schuiven van de stenen of scoreblok en het plastic wat in het licht irritant schittert.