Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

King of Tokyo pakt het groots aan met Monster Box

King of Tokyo is inmiddels een moderne klassieker die vele tafels geraakt heeft door de jaren. Het is niet zo gek dat Iello haar best blijft doen om de toegankelijke ''battle-yathzee'' bij meer spelers te krijgen in verschillende uitvoeringen.



De tweede editie krijgt nu een gloedjenieuwe Monster box editie waarin een behoorlijk compleet pakket geleverd wordt met een paar unieke extra's. In de Monster Box zit sowieso het basisspel, de Halloween uitbreiding en de Power-up uitbreiding, die je meer monsterkeuze geven en de monsters meer van elkaar laten verschillen.

Uniek aan de Monster Box zijn elf nieuwe speelkaarten, de Baby Gigazaur en een bijpassend dice tray om in te dobbelen.

De Monster Box moet in de verkoop gaan voor $69,99



King of Tokyo heeft voor mij voor vele avonden plezier gezorgd en nog steeds. Opvallend is dat de meer recentere aparte monsteruitbreidingen niet opgenomen zijn in de box en ook de timing lijkt erg laat, maar het is wel een mooi instapmoment. Wat denken jullie, kan deze monster box je misschien toch overhalen het eens te proberen of gaat hij de oude versie vervangen?

Geplaatst door Fusirion op 21-08-2021 14:48
Aantal keer bekeken: 1987

Reacties

Door Hedgehog (1323 reacties) op 21-08-2021 16:33
( PM )
Zou graag eens iets positiefs posten ? Maar ik denk toch gelijk van; 70 euro ?

Ik heb King of Tokyo, Halloween en Power-up voor een stuk minder gekocht (en Anubis). Uiteindelijk spelen we voornamelijk de base game met monsters van de uitbreidingen erbij. Past ook allemaal netjes in de compacte vierkante doos.

Dus wat mij betreft wederom een big box, die vooral duur is, te groot is en geen meerwaarde biedt. Als ik opgewonden moet raken van een baby gigasaur 'exclusive' dan ga ik wel weer op Kickstarter rondhangen ?
Door Lucky Jack (768 reacties) op 21-08-2021 17:22
( PM )
Eens met Hedgehog! Leuk zo'n big box en KoT is hier altijd feest op tafel, maar zoals het artikel al aanhaalt blijft het een 'battle yahtzee'. En om daar nou €70 voor neer te leggen...
Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 21-08-2021 18:14
( PM )
Komt er een NL versie van de Big Box?
Merkte in mijn groep dat engelse kaarten soms niet goed begrepen werden.
Door PepperPoker (69 reacties) op 21-08-2021 20:47
( PM )
Quote:
Komt er een NL versie van de Big Box?
Merkte in mijn groep dat engelse kaarten soms niet goed begrepen werden.

Ook de Nederlandse kaarten zijn soms moeilijk te begrijpen ?

Verder met Hedgehog eens, gebruik de power-up uitbreiding zelden; maakt het toch relatief ingewikkeld, terwijl het zonder juist zo makkelijk speelt
Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 22-08-2021 08:34
( PM )
Zo te zien op de BGG pagina zijn er alleen Engelse en Franse versies in aankomst op het moment.

Verbaasd mij ook niet, daar de Halloween Expansion nog niet vertaald is in het Nederlands.
Door Buur (748 reacties) op 22-08-2021 17:07
( PM )
Quote:
Zou graag eens iets positiefs posten ? Maar ik denk toch gelijk van; 70 euro ?
Help ik begin de mensen hier aan te steken!

Jullie hebben het hier over "De tweede editie" maar er is al een Second Edition. Er was een probleem met Cyber Bunny en daar moesten ze toen Cyber Kitten van maken. Of zoiets. De exacte details zijn me ontgaan. Die tweede editie is ook de enige versie waar een Nederlandse versie van bestaat.

Mijn avatar hier op deze site is trouwens Cyber Bunny

Ik weet niet waarom, en het slaat wellicht nergens op, maar ik denk dat de Nederlandse taal sowieso al afbreuk doet aan het hele spel. Hoe moet je bijvoorbeeld nou dingen zoals "Shrink beam" en "Rooting for the underdog" etc etc in onze taal vertalen, terwijl het dezelfde kracht behoudt? "Verklein straal"? Dat klinkt toch als een druppeltje kattepies. "Opnemen voor de schlemiel" of mijn god zo heet die kaart toch niet hoop ik... Als ik er hardop over nadenk wordt het alleen maar erger. En dat voor iemand die er alles aan doet om Engelse woorden uit zijn vocabulaire te weren!

Ik vind King of Tokyo fantastisch. Ik heb er zelf altijd al een dice tray met een groene vilten ondergrond van de rommelmarkt bij omdat die dobbelstenen zo lekker lomp zijn. Aangezien de uitbreidingen die ik ooit heb mogen spelen mij nooit hebben kunnen bekoren hou ik het lekker bij mijn First Edition, in het Engels!

Mocht ik een keer wat afwisseling willen, dan haal ik King of New York wel weer eens uit de kast. Die is echt minder, maar verkies ik dan weer boven de KoT-uitbreidingen.