Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nu Verkrijgbaar: Kingdomino Origins

Geronimo Games komt met Kingdomino Origins, een geliefd concept in een nieuw prehistorisch jasje. Nu verkrijgbaar in de (digitale) winkels.

"Beheers het vuur, wees de beste jager-verzamelaar en trek slim nieuwe stamleden aan. Dit tegellegspel bouwt verder op het bekende domino-concept van Kingdomino en brengt de nodige vernieuwing. Spelers moeten slim vulkaanuitbarstingen en het bijhorende vuur beheersen, de grootste hoeveelheid grondstoffen verzamelen en/of stamleden met unieke vaardigheden aantrekken.


Kingdomino Origins neemt de spelers terug mee naar de prehistorie en de ontdekking van het vuur. Zet vulkaanuitbarstingen naar je hand door het vuur veroorzaakt door de uitgespuwde lava slim te gebruiken. Wees de beste jager-verzamelaar en leg de grootste voorraad grondstoffen aan. Of trek nieuwe stamleden met unieke vaardigheden aan en geef ze een aantrekkelijke woonplaats. In Kingdomino: Origins start iedere speler het spel met zijn grot op een kleine starttegel. Naast de doos worden er gedekt 4 tegels gelegd in oplopende volgorde, waarbij de tegel met de laagste waarde het dichtst bij de doos ligt.

Om beurten gaan de spelers hun oermens-meeple op de vrije dominotegel plaatsen die ze willen toevoegen aan hun gebied. Er worden opnieuw 4 tegels gelegd en opengedraaid bij de doos. De speler van wie de meeple het dichtst bij de doos staat, neemt zijn meeple en plaatst die op een nieuwe tegel. De tegel die hij eerder had gekozen, mag hij nu aanleggen in zijn gebied. Het speelgebied van een speler mag nooit een virtueel raster van 5 bij 5 vakjes overschrijden. Er zijn 6 types regio’s in het spel: grasland, water, woud, woestijn, bergen en vulkanen.

Een tegel kan maar worden aangelegd als er minstens 1 van de 2 regio’s gelijk is aan een regio in je gebied. De vulkaantegels voegen een nieuw spelmechanisme toe aan het bekende basisspel: als je een vulkaantegel aanlegt, krijg je een vlamfiche die je op een aangegeven afstand van de vulkaan moet leggen in je gebied. Je scoort punten volgens de grootte van de gelijke regio’s in je gebied vermenigvuldigd met de som van het aantal vlammen in die regio. Die vlammen kunnen of al op de tegels staan of heb je achteraf aan een tegel toegevoegd via de vulkaanactie.

Kingdomino Origins bevat standaard twee spelvarianten in de doos: Totem & Stam. Deze eerste variant introduceert houten grondstoffen per type regio (mammoeten, vissen, vuurstenen of paddestoelen) die bonuspunten opleveren als je er het meeste van hebt. Maar opgepast, want vuur vernietigt de grondstof in een regio. De variant ‘Stam’ laat je verzamelde grondstoffen inruilen tegen een stamlid dat plaatsingsbonussen oplevert (vb. de visser per omringende waterregio). Het spel eindigt wanneer iedereen een raster van 5 bij 5 vakjes heeft gemaakt(of 12 tegels heeft getrokken). De punten worden dan geteld en de speler met de meeste punten wint."

Kan een cartoon zijn van de tekst 'Kingdomino ORiGINS Ontdek het vuur. ?? En zet het naar je hand! Decouvrez le feu et faites-en bon usage !'

Geplaatst door Linnsane op 19-10-2021 10:10
Aantal keer bekeken: 588

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (162 reacties) op 19-10-2021 11:05
( PM )
Ik ben nieuwsgierig hiernaar, het is wat ik begreep een mooie middenweg tussen Kingdomino en Queendomino.

Alleen jammer dat het maar tot 4 spelers gaat, deze zou voor onze groep met 5 spelers een leuke toevoeging kunnen zijn.