Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Disney Villainous Bigger and Badder

Bigger and Badder...

Bigger and badder Disney Villainous

Fans van Ravensburger's Disney Villainous hebben iets om naar uit te kijken begin volgend jaar, want de vijfde uitbreiding genaamd ''Bigger and Badder'' komt al in Maart 2022. Voor de echte fan is het direct duidelijk dat het hier om een uitbreiding gaat met voornamelijk Pixar schurken, omdat de schurk Syndrome de cover siert en hij in de film zijn robot omnidroid, ''bigger'' & ''badder'' noemt.

Syndrome and Omnidroid

Op de cover treffen we dus Syndrome van The Incredibles die het met zijn geavanceerde tech opneemt tegen Frozone en de Parr familie. Om te winnen als Syndrome dien je de Omnidroid te bouwen en daarmee alle helden te verslaan in zijn realm.

Lotso Bear

Nu Pixar zijn debuut maakt is het logisch dat we ook Toy Story zien en daarom is de tweede Baddy (of Teddy) Lotso de beer uit Toy Story 3. Een hele logische keuze om Woody en Buzz Lightyear en vrienden toe te voegen aan de line up. Als Lotso moet je de helden van Toy Story verzwakken en isoleren in een speciale kamer, wat thematisch klopt en een uniek mechanisme voor Disney Villainous introduceert.

Madam MimRavensburger probeert altijd een vrouwelijke villain beschikbaar te maken en dat brengt ons deze keer bij Madam Mikmak. Een wat oudere film, maar Madam Mikmak maakte haar debuut als doorgedraaide heks in Merlijn de tovenaar. Later kwam ze met haar eigen avonturen regelmatig terug in de Donald Duck waar ze iets aardiger was maar nog steeds ondeugend. In Villainous zul je net als in de film Merlijn uitdagen tot een tovenaarsduel wat je dient te winnen met al je transformaties.

Bigger and Better?

Met deze nieuwe uitbreiding komt het totaal aan speelbare Disney schurken op maar liefst eenentwiting, dus keuze genoeg voor de doorgewinterde Disney fan die van een strategisch potje kaartleggen houdt.

Persoonlijk word ik nog erg enthousiast van elke uitbreiding, maar zeker van Toy Story, vanwege nostalgie en Mikmak vanwege haar uniek ogende speelstijl. Zijn er meer fans van Villainous die nog lang niet klaar zijn met de uitbreidingen? Zelf hoop ik nog steeds op Oogey Boogey en ook wel Ratcliffe, omdat Pocahontas niet mag ontbreken wat mij betreft, maar denk ik dat Frollo van de Notre Dame ook nog komt. Benieuwd naar jullie speculaties!

 

Geplaatst door Fusirion op 14-12-2021 21:04
Aantal keer bekeken: 615

Reacties

Door ValhallaBoardgames (1 reacties) op 16-12-2021 10:07
( PM )
Dit is voor de verandering eens een uitbreiding die ik oversla denk ik. Heb met alle 3 de villains niet echt iets.
Ik zou zelf graag nog een (of meerdere) uitbreiding(en) zien voor Marvel Villainous. Er zijn er nog genoeg om uit te kiezen en vind de interactie met andere spelers bij Marvel Villainous leuker dan de Disney variant.