Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Solo modus Mysthea & Icaion en Ryuzen van Tabula Games

Tabula Games is bekend van titels als Barbarians, Mysthea, Icaion, Volfiriyon, Sanctuary en Sons of Faeriel. Niet de meest bekende titels, maar voor liefhebbers van alternatieve sci-fi en rijke werelden zeker de moeite waard om eens te checken. Mysthea heb ik al eerder vergeleken met een soort Blood Rage met een bijzonder verschuivende wereld. Voor fans van Tablua Games is er goed nieuws!

Mysthea

 

Samenwerking met solo ontwerpers voor uitbreiding Mysthea & Icaion

 

Op basis van een onderzoek onder haar klanten heeft Tabula Games besloten dat er veel vraag is naar solo modussen voor haar reeds uitgebrachte spellen Mysthea en Icaion. Daar hebben ze designer Dávid Turczi (Anachrony, Tekhenu, Kitchen Rush) en codesigner John Albertson (Anachrony, Kanban EV, Railways of the World) voor aangehaakt.

 

De solo modus zal een gesimuleerde tegenstander bieden die dezelfde uitdaging dient te bieden als menselijke tegenstanders, met wat twists. Uiteraard zou de solo modus minimale handelingen moeten vragen maar dat zullen deze ervaren designers vast aankunnen, want bovengenoemde zijn ook behoorlijk zware spellen.

 


David with Mysthea Mysteha en John

 

Ryozen

 

Daarnaast komt Tabula Games ook 2022 met een nieuwe IP, genaamd Ryozen.
Ryozen zal zich niet in het Mysthea universum afspelen, maar in een fantasierijke wereld vol met mystieke krachten, waar facties dieren met uitzonderlijke krachten de dienst uitmaken. Er is nog niet heel veel bekend over Ryozen, maar wel dat het een worker placement titel zal worden met veel mogelijkheden tot engine builden. Ook een roterend bord zal een belangrijke rol spelen binnen Ryozen. 

 

Noemenswaardig dat spellen die al een paar jaar uit zijn, nog zo veel aandacht en zelfs nieuwe investeringen krijgen. Meestal zijn dit soort projecten vanuit Kickstarters klaar wanneer de campagne over is.

 

Als fan van Tabula Games ben ik enthousiast, want extra redenen om de mooie werelden op tafel te leggen sla ik niet af. Is er naast mij nog iemand enthousiast over dit nieuws?

Geplaatst door Fusirion op 15-12-2021 11:00
Aantal keer bekeken: 288

Reacties


Er is nog niet gereageerd.