Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bitoku en Luna Capital worden in het Nederlands uitgebracht

Keep Exploring Games heeft weer twee mooie projecten weten te bemachtigen. Zij hebben gisteren bekend gemaakt dat ze de Nederlandse variant van Bitoku en Lunar Capital gaan uitgeven. Welke games zijn dat?

Bitoku

Misschien wel een van de grootste hits van Spiel Essen 2021, waar het op de donderdag al uitverkocht raakte en nog steeds niet leverbaar is. Origineel uitgegeven door Devir komen er in Bitoku verschillende mechanismes samen op een unieke en gestroomlijnde manier. in Bitoku komen deck building, dice placement en actie selectie op het bord samen. Dit alles om dobbelstenen over een rivier te plaatsen. Veel acties leveren grondstoffen op, of kosten juist grondstoffen en door deze zaken zo goed mogelijk te combineren biedt Bitoku een intrigerende puzzel met behoorlijk wat diepgang. Dan is er nog het thema, want traditioneel Japanse folklore met geesten, draken en libellen geven het geheel een feëriek uitnodigend stijltje. Je zet ook gebouwen en rotsen neer om doelen te bereiken voor punten en zo ver mogelijk te vorderen bij de meren. Op het einde van het spel krijg je voor bijna alles punten en dat biedt veel mogelijkheden.

Bitoku gaat €65 kosten en wordt juni verwacht.Bitoku bord

Luna Capital

In Luna Capital ga je zo efficiënt mogelijk een nederzetting bouwen op de maan. Aan het begin van een ronde kiezen spelers een kaart afhankelijk van de fase 1 tot wel 4 tegels. Vervolgens verplaats je een kaart, de nieuwe die je zojuist evrkregen hebt of een die al op het bord ligt en alle tegels in de nederzetting. De crux is dat kaarten aangrenzend moeten liggen in maximaal drie rijen. Bovendien moeten de getallen op de kaarten in een rij oplopend zijn. één tegel leggen in de eerste fase is makkelijk, maar vier tegels in fase vier leggen is een serieuze breinbreker. 

Luna Capital omvat drie rondes met elk vier fases, dus je bent twaalf keer aan zet per speler. Het scoren is eenvoudig en er zijn variërende doelen per spel om de variatie erin te houden, maar de uitdaging van het spel zit hem natuurlijk in de kaarten en de tegels met bijbehorende spelregels.

Luna Capital gaat €35 kosten en wordt ook in juni verwacht.

Luna Capital

Mooie titels toch? Keep Exploring Games gaat wat ons betreft lekker. Ik vind persoonlijk Bitoku erg mooi ogen, maar holy shit wat een druk bord en een enorme point salad! En Luna capital is voor mij niet het spel, maar ziet er wel erg leuk uit als je van ruimtelijke puzzels houdt. Zit er iets voor jou bij?

Geplaatst door Fusirion op 18-12-2021 12:39
Aantal keer bekeken: 560

Reacties

Door Videostar (297 reacties) op 18-12-2021 22:50
( PM )
Dat ..eh.. nogal erecte ding, naast het Luna Capital bord, wat is dat?