Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Libertalia aangekondigd door 999 Games

Bam! Een verrassende aankondiging vandaag door 999 Games: Libertalia! Absoluut niet het minste bordspel, want de Engelstalige versie kon ik het verleden al op vele enthousiaste spelers rekenen.

"Word de rijkste luchtpiraat van Galecrest! Stuur je bemanningsleden naar eilanden om buit binnen te halen. Iedereen gebruikt dezelfde karakterkaarten. De rang van de kaart die je per eiland speelt en je persoonlijke reputatie bepalen wie de buit krijgt. Wie zet het slimst zijn piraten in en gaat er met de schatten vandoor?

In Libertalia krijg je per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Elke speler heeft dezelfde karakterkaarten. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.

Libertalia is een strategisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen. Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie het slimst de karakterkaarten inzet, wint!"

Een release-datum is nog niet bekend. De Engels-talige versie komt in ieder geval in maart, laten we hopen dat deze Nederlandstalige versie in ieder geval niet lang daarna volgt.

Geplaatst door Linnsane op 02-02-2022 20:48
Aantal keer bekeken: 1902

Reacties

Door Lucky Jack (771 reacties) op 02-02-2022 22:18
( PM )
Vergeet ook niet te vermelden dat dit een Stonemaier spel is, dus kwalitatief hoogwaardig spelmateriaal en puik artwork gegarandeerd.
Door Nin (1846 reacties) op 02-02-2022 22:33
( PM )
Erg benieuwd wat Stonemaier van deze game heeft gemaakt.

De eerste run zal enkel de Engelse versie bevatten en de 999 games versie en andere vertalingen volgen in de twee run.
Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 04-02-2022 11:33
( PM )
Quote:
Erg benieuwd wat Stonemaier van deze game heeft gemaakt.

De eerste run zal enkel de Engelse versie bevatten en de 999 games versie en andere vertalingen volgen in de twee run.

Ik hoorde in de Facebook aankondiging dat 999Games o.a. bij de eerste printrun als partners zitten.
Door Nin (1846 reacties) op 04-02-2022 11:40
( PM )
Klopt. Ik had deze informatie ook uit Jamey z'n aankondiging. De eerste run (Engelse versie) is onderweg en de tweede (eerste voor partners/vertalingen) run is in de maak.